Skip to content

Vart är Microsoft på väg och hur påverkar det mig?

För att ta reda på det så åkte vi till Chicago och Microsoft största konferens någonsin, Microsoft Ignite.

23 000 personer, 1000 inbjudna talare och minst lika många sessioner på en konferens som genomsyras av temat transformation. Extra roligt är såklart att vår Erwin van Hunen, var inbjuden att tala, en session som var mer än fullsatt.

Konferensen öppnades med keynote av Sataya Nadella, CEO Microsoft. "Microsoft is the productivity and platform company that will thrive in the mobile-first, cloud-first world"

  1. Era of more "personal computing"
  2. Reinventing productivity and business processes
  3. Building the intelligent cloud backend for the worlds applications

Detta var de tre fokusrubrikerna när Microsoft sätter användarupplevelsen i centrum, att få samman kommunikation, samarbete och verktyg som stödjer just varje företags affärsprocesser oavsett device och fysisk plats.

Alla förändringar handlar om kultur och attitydsförändring, och enligt Gartner så är det så mkt som 80 % Kultur och 20 % teknik, liknande uttalanden upprepades på de olika sessionerna . Men är tekniken då oviktig? Nej det viktiga är att förstå tekniken ur ett användarperspektiv.

Välj strategi, Microsoft är tydliga i att On prem SharePoint kommer finnas kvar länge till men fokusområde för att testa ny funktionalitet är i molnet. Ett helt nytt spännande koncept gällande maskinanalys och grupper presenterades också.

Vill ni veta mer? Kom på vårt kundevent och håll utkik efter kommande frukostevent.

Chicago Chicago