Skip to content

Tack för i år, #HRunconf!

Förra veckan befann sig våra konsulter Henrik Ladström och Madeleine Löwenfeldt på årets kanske mest spännande HR-event, nämligen #HRunconf.

#HRunconf är en konferens, men ändå inte. Det är nämligen deltagarna själva som bidrar med samtalsämnen, istället för inbjudna föreläsare. Därav "okonferens", eller unconference på engelska. Årets #HRunconf höll till på Happy Tammsvik och bjöd på två intensiva dagar med smarta, innovativa och engagerade HR-människor, vilket resulterade i spännande diskussioner och häftiga framtidsspaningar!

Vi på Knowit kunde inte varit mer glada över att se att en av de starkaste trenderna på okonferensen var digitalisering! Ett område som det ännu inte riktigt börjat pratas om i HR-svängen.  Det talades om framtidens arbetsplatser, digital transformation, digitala verktyg och diskussioner om dataanlys och mätning.

Vi noterade att diskussionerna hade en generellt positiv attityd kring digitalisering och det fanns en stor nyfikenhet kring området, men att det samtidigt fanns en vilja att uppriktigt rannsaka digitaliseringens konsekvenser. Från vårt håll ser vi det som helt rätt attityd om HR vill finnas kvar i framtiden! Andra områden som det talades om var bland annat ledarskap/chef, värderingar, engagemang och lärande organisationer. Titta gärna på #HRunconf:s instagramkonto för mer info.

Som vi tidigare skrivit om har vi på Knowit valt att gå in som guldsponsor för okonferensen, och ser detta som startskottet för ett långsiktigt givande samarbete, fullt av nya insikter och massor av ny kunskap.

Stort tack till #HRunconf och alla härliga deltagare, vi ses nästa år!

 

Madeleine och Henrik tackar för en bra okonferens! Madeleine och Henrik tackar för en bra okonferens!