Skip to content

Seminarium: Dataskyddsförordningen och Privacy by Design

Göteborg: Tisdagen den 14 juni pratar representanter för Knowit Secure och Advokatfirman Cederquist om den nya Dataskyddsförordningen, Privacy by Design och flera andra intressanta områden. Välkommen till oss för att lära dig mer och få handfasta tips på vad du kan göra för att förbereda dig.

Henrik Lindstrand Associate på Advokatfirman Cederquist  Henrik Lindstrand 

I mitten av december kom EU äntligen överens om hur den nya dataskyddsförordningen ska se ut. Nu arbetas det med slutjusteringar innan lagstiftningen träder i kraft vilket förväntas ske senast våren 2018. En av de intressanta nyheterna är att om en certifiering finns, kan detta innebära en lindring i påföljderna vid en incident.

 

Vad innebär den nya dataskyddsförordningen?

Martin Gynnerstedt   Martin Gynnerstedt

Martin Gynnerstedt och Henrik Lindstrand på advokatfirman Cederquist berättar om dataskyddsförordningen. Vilka nya krav kommer förordningen att ställa jämfört med idag och då särskilt med inriktning mot it-säkerhet. De kommer att ge konkreta råd avseende åtgärder man bör ta mot bakgrund av de nya reglerna. Dessutom tar de upp den nya myndighetsdatalagen, som just nu är under slutbehandling.

 

Privacy by design i Dataskyddsförordningen

Mikael Tanner    Mikael Tanner

Mikael Tanner på Knowit Secure berättar om konceptet Privacy by Design, eller inbyggd integritet som det heter på svenska, som har funnits länge men först nu har blivit centralt genom förordningen. Mikael berättar lite om bakgrund och historik, hur du arbetar med konceptet ur både lång- och kortsiktiga perspektiv och hur det svarar mot de nya lagkraven.

 

När? Tisdagen den 14 juni 2016, 14.30-17.00  med lättare förtäring och mingel efteråt.
Var?
Lilla Bommen Konferenscenter AB, Lilla Bommen 4A, 411 04 Göteborg

Anmäl dig HÄR.