Skip to content

Nya insikter under BI-konferensen 2017

Microsoft med vänner fyllde konferensen på Hotel Post i Göteborg med insikt, kunskap, trender och framtidshopp. Joacim Damgard, VD för Microsoft Sverige inleder konferensen och berättar att endast 12% av Fortune 500-företagen som existerade för 50 år sedan överlevt till idag. Man kan direkt ana orsaken.

Konferensen innehöll inslag av skräck förmedlad av en av världens främsta säkerhetsexperter Marcus Murray från TrueSec där han bland annat berättade för oss hur enkelt det är att hacka sig in i stora etablerade verksamheter. Trenden är att rikta attackerna från de stora servrarna till våra klienter och därifrån sprida skadlig kod. Samtliga i publiken berördes av ämnet cybercrime och en lättnad spreds när Predrag Mitrovic från Microsoft hjälper oss till självhjälp och berättar om deras enorma preventiva arbete. Marcus talar om att det än idag är väldigt vanligt att medarbetare klickar på bifogade filer i mail så att malware sprids. Sessionen kan sammanfattas med att den bästa brandväggen sitter mellan våra öron.

Ett annat ämne som stack ut lite extra var HR + BI. Det finns en enorm potential inom området. Ulrika Jonsson, affärsutvecklare inom Digital HR gav konferenciern svar på tal efter att ha jämfört HR med en ”kuckilurande” sektor. HR är en het potatis som trendar inom BI och vi har bara sett början. Frasen ”det är endast fantasin som sätter gränser” hördes återkommande under hela dagen.

Vi fick ta del av flera verksamhetsberättelser och hur de lyckats med sina BI-satsningar. Flera av dem som kan komma att rädda liv. Om detta berättar Mårten Lindblad, Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) som med hjälp av bland annat Azure kan analysera data kring fokusområdet lunginflammation. Hans vision med BI är att kunna erbjuda så kallad preventiv vård där sjukdomar kan förutspås så att rätt behandling kan sättas in tidigt.

Vi förstår att BI är framtiden, och nutiden, och att de flesta av oss berörs av detta på flera sätt. Områden som handel, tillverkning, tjänstesektorn, hälsa- och sjukvård inte minst.

Efter en utsökt lunch med nätverkande och att ha fått känna på nya Surface Book så gavs djupare demo i hur stora datalager kan byggas och utnyttjas för analys och visualisering.

Här kan du läsa mer om konferensen och ta del av agendan

Bi-Konferensen-2017-1600x300