Skip to content

EPiServer Ascend i Stockholm - ur redaktörens perspektiv

Förändring och framförallt digital transformation var budskapet som genomsyrade EPiServer Ascend som ägde rum den 21 oktober i Stockholm.

En av höjdpunkterna var när Peter Leijonspjuth från Santander berättade om deras resa från en statiskt och oflexibel internetbank till en personlig redaktörsdriven digitala bank med stora möjligheter att t.ex. släppa nya produkter utan tekniska releaser. Denna resa fick vi på Knowit äran att vara med på, se deras kundcase här.

Erik Modig från Handelshögskolan hade en energifylld och intressant föreläsning om hur vi når ut och skapar värde. Wendy på Snapple var en ingrediens i hans recept. Se hela föreläsningen här, väl värt en titt.

EPiServer utan Server EPiServer utan Server

Under konferensen fick vi se en ny logga från EPiServer. Fin tycker vi, deras nuvarande känns kanske lite förlegad nu när DXC-molnet tar plats på himlen? Läs mer om EPiServers Digital Experience Cloud här.

Bygg ditt formulär Bygg ditt formulär

Några nyheter som presenterades i själva verktyget var bl.a. ett nytt flexibelt formulär där du kan välja olika fält i block. Att bifoga filer och få catcha blir mycket enklare och äntligen slipper vi trixa med xforms (hördes en del hurra-rop från publiken).

Att jobba i projekt var kanske den största nyheten som kommer påverka redaktörens arbete väsentligt. Med projekt kan du bl.a. samla dina och kollegornas arbeten i gemensamma projekt, skicka notifieringar och kommentera varandras arbeten, i ett projekt kan du också publicera sidor och filer från olika delar av lösningen samtidigt. Ett nytt sätt att arbeta, helt fritt från det tidigare strukturtänket.

Kopplar ihop Sharepoint med EPiServer Kopplar ihop Sharepoint med EPiServer

Något som nog intresserade Sharepoint-brukare i salen var Digital Experience Hub som skapar en koppling mellan EPiServers resursbibliotek och Sharepoint.

EPiServer visade också under sin Tips och trix-session bl.a hur enkelt det är att skapa kampanjer på Facebook och koppla ihop och segmentera med EPiServer och hur du med några enkla medel kan öka prestandan genom att tömma papperskorgen regelbundet och ändra antal versioner som ska sparas.

Ta del av material från dagens föreläsningar och se några av presentationerna här.