Skip to content

Välkommen Felix Jochnick!

Vi är glada att presentera vår kollega Felix Jochnick som började hos oss på Knowit Cybersecurity & Laws Stockholmskontor i januari. Felix är utbildad inom IT-säkerhet och har tidigare jobbat på både IT-bolag och konsultbolag. Här hos oss kommer Felix att hjälpa kunder stärka sin säkerhet som cybersäkerhetskonsult med spetskompetens inom penetrationstestning.

Hej Felix! Berätta lite mer om dig själv.felix

Jag började min resa inom IT-säkerhet på ett IT-bolag där jag arbetade i olika roller som IT-tekniker, support och projektledare. Under den tiden specialiserade jag mig på att certifiera verksamheter inom sjukvården enligt ISO 27001-standarder, vilket väckte mitt stora intresse för IT-säkerhet. För att fördjupa mig ytterligare inom ämnet valde jag att studera IT-säkerhetsprogrammet på Nackademins yrkeshögskola. Där fick jag en gedigen utbildning som omfattade ämnen som it-juridik, nätverk, infrastruktur och penetrationstest.

Efter att ha avslutat mina studier 2022 gick jag vidare till Truesec, där jag har haft privilegiet att arbeta i flera spännande roller och områden. Hos Truesec har jag bland annat fungerat som säkerhetsanalytiker och arbetat med DevSecOps, programmering och olika molnlösningar. Min erfarenhet sträcker sig över en rad områden inom Threat Intelligence, penetrationstestning, riskanalys till analys av hotbilder.

Det är en otroligt spännande resa att utforska och arbeta inom IT-säkerhet, och jag ser fram emot att fortsätta bidra till att säkra digitala miljöer och skydda verksamheters data och information.

Varför tycker du penetrationstest och it-säkerhet är så intressant?

Mitt intresse för penetrationstestning började i en fascination av att "ta sönder" och förstå hur teknik fungerar, något som har varit en del av mig sedan barnsben. Denna nyfikenhet för att utforska och förstå hur teknik fungerar började i mitt tidiga intresse för tv-spel. Jag tillbringade timmar med att bara spela spelen, men utvecklades snabbt till att programmera tillägg och modifieringar för att förbättra, förändra och förenkla upplevelsen.

En vändpunkt för mig var när jag stötte på webbplatsen Hackthebox. För att få tillgång till dess resurser behövde jag lösa utmaningar för att låsa upp registreringen. Trots att det tog tid och krävde erfarenhet som jag inte hade, var det här jag började förstå potentialen inom “Hacking”, utveckling och kopplingen till programmering.

För mig är penetrationstestning en kombination av den analytiska utmaningen och den rena glädjen i att utforska och förstå. Att kunna undersöka och identifiera sårbarheter i system och sedan arbeta med att “täppa igen” dem och förbättra säkerheten ger mig en känsla av glädje och nöjet att bidra.

Det är detta som driver mig framåt inom IT-säkerhet och penetrationstestning – att inte bara förstå tekniken utan också att kunna använda den för att göra skillnad och skapa tryggare digitala världar för alla.

Vad kommer du arbeta med här på Knowit och varför börjar du jobba hos oss?

Jag började jobba på Knowit för att det inte gick att tacka nej till den här chansen. Jag tycker inte om att sitta och vänta, det är bra att våga att lära sig nytt! Det här är en ny roll för mig och jag tror att för min del är det viktigt att utmanas. På Knowit ser jag fram emot att bli utmanad och utvecklas. Det känns väldigt roligt och lärorikt. Att bli så duktig som man vill bli! Det är därför jag valde Knowit – för att jag har hört att det är en utvecklande arbetsplats och många stannar för att de tycker det är så bra.

Vad gör du helst på fritiden?

Jag bygger mycket hemsidor – det är jätteroligt! Dessutom spelar jag mycket hockey och DJ:ar. Umgås förstås med vänner, och tränar. Det är skönt efter en arbetsdag att träna och träffa kompisar. Sen spelar jag gärna TV-spel också.