Medarbetare inom cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Våra medarbetare, med sina olika bakgrunder, bidrar alla till detta. I denna blogg kan du lära känna dem och ta reda på mer om deras bakgrund inom it- och informationssäkerhet.

Exjobb

Säg hej till årets exjobbare och praktikanter!

Under våren skrivs flera spännande examensarbeten inom cybersäkerhet och juridik hos oss på Knowit, och vi är också väldigt glada över att kunna ta emot praktikanter som är intresserade av att lära sig mer om området. 


Våra medarbetare

Velkommen til Drenusha Suka!

Drenusha har hovedsakelig arbeidet med personvern i sin karriere. Hun er en aktiv og sosial person som lidenskapelig tror på å bevare menneskers rettigheter og sikkerhet, samtidig sørge for teknologisk innovasjon. Tidligere har hun bodd i London og hatt gode muligheter til å utøve sin lidenskap i forskjellige sektorer. Nå har hun kommet til oss i Knowit Secure!


Våra medarbetare

Välkommen Sofia Rohdin!

Nu välkomnar vi Sofia Rohdin, ny kollega på Knowit Cybersecurity & Law i Göteborg! Sofia är dataskyddsjurist och kommer senast från Tillväxtverket, där hon arbetat brett med bland annat dataskydd och it-rätt. Nu blir hon en del av vårt juristteam och ser fram emot att kliva in i rollen som konsult och att stötta våra kunder i deras dataskyddsarbete.
 


Våra medarbetare

Välkommen Jonna Tamminen!

Välkommen Jonna Tamminen, ny kollega i Linköping! Jonna är jurist och specialiserad på dataskydd. Hon har flera års erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning och kommer senast från en roll som dataskyddsombud på Linköpings kommun. Nu blir hon en del av juristteamet hos oss på Knowit Cybersecurity & Law och kommer framöver stötta våra kunder i deras dataskyddsarbete.


Våra medarbetare

Välkommen Björn Berggren!

En ny kollega hos oss på Knowit från och med början av december är Björn Berggren. Björn är informationssäkerhetskonsult och har bred erfarenhet inom området – han har bland annat spetskompetens inom utformning och införande av ledningssystem enligt ISO27001-standarden. Som konsult hos oss kommer han framöver stötta våra kunder i olika delar av deras informationssäkerhetsarbete.


Våra medarbetare

Välkommen Linda Norén!

Nu välkomnar vi Linda Norén! Linda har över tjugo års erfarenhet av säkerhetsbranschen och kommer senast från en roll som biträdande säkerhetsskyddschef på Riksgälden. Hon är specialiserad på säkerhetsskydd och har inom det området ett extra stort intresse för personalsäkerhet. Framöver ser Linda fram emot nya utmaningar som konsult hos oss på Knowit Cybersecurity & Law.


Våra medarbetare

Velkommen til Joakim Brandt!

Joakim har bred erfaring innenfor penetrasjonstesing fra tidligere arbeidsplasser. Han har tatt en rekke sertifiseringer og vært en aktiv bruker av plattformer som Hack The Box, TryHackMe og lignende. I tillegg til pentesting har Joakim en interesse for programmering og utvikling, noe som kommer veldig godt med i arbeidslivet.


Våra medarbetare

Välkommen Karl Sundström!

Välkommen Karl Sundström, ny kollega hos oss på Knowit Cybersecurity & Law från och med november! Karl är specialiserad på säkerhetsskydd och har lång erfarenhet inom området, bland annat från Säkerhetspolisen där han arbetat såväl som sakkunnig som chef. Som konsult hos oss kommer han jobba med fortsatt fokus på just säkerhetsskydd.


Våra medarbetare

Välkommen Kaj Nilsson!

Ytterligare en kollega som nyligen blivit en del juristteamet på Knowit Cybersecurity & Law är Kaj Nilsson. Kaj kommer senast från en roll som Data Protection Manager på Viaplay Group, där han arbetat brett med dataskydd och GDPR. Nu är han redo för nya utmaningar som konsult hos oss!


Våra medarbetare

Välkommen Désirée Veschetti!

Ytterligare en kollega som vi nyligen välkomnat till vårt Stockholmskontor är Désirée Veschetti! Désirée har nästan 30 års erfarenhet av informationshantering inom statlig förvaltning och kommer senast från Riksarkivet där hon varit chef för myndighetens förvaltningsenhet samt tillförordnad chefsjurist. Här på Knowit kommer hon framöver bland annat arbeta med att utveckla vår affär inom e-förvaltning.


Cyberhjälteprogrammet

Möt deltagarna i årets Cyberhjälteprogram

Under hösten genomförs för femte gången Cyberhjälteprogrammet, ett traineeprogram inom cybersäkerhet och juridik, hos oss på Knowit Cybersecurity & Law. Här kan du läsa mer om programmet och om årets deltagare.

Målet med Cyberhjälteprogrammet är att vara den snabbaste vägen till att kunna arbeta självständigt med cybersäkerhet och relaterad juridik. Utöver att en dag i veckan ta del av föreläsningar kopplade till olika relevanta områden studerar deltagarna till att ta antingen CISM- eller CISSP-tentan. 

Programmet riktar sig främst till nyexaminerade studenter eller de som är nya inom cybersäkerhetsområdet. Läs mer om årets deltagare – som alla är nyblivna konsulter hos oss på Knowit – här: 


Elias Posluk 
Jag går nu cyberhjälteprogrammet och är lokaliserad på Linköpingskontoret. Tidigare har jag jobbat som kriminalvårdare på anstalt av hög säkerhetsklass 2, under tiden jag studerade systemvetenskap med inriktning systemutveckling på Linköpings universitet. Man kan nog säga att jag följer säkerhetsspåret även om jag sadlar om. Under sista terminen av utbildningen, i våras, genomförde jag mitt exjobb här på Knowit. Exjobbet var skrivet med en kurskamrat, vi skrev om skadlig kod inom hälso- och sjukvårdsmiljö. Intresset för säkerhet har alltid funnits, med tanke på omvärldsbilden och digitaliseringen, men ökade ännu mer när jag läste en rapport som skrevs av föregående kurskamrat och hennes medförfattare. Rapporten heter: ”Cybersäkerhet – En kartläggning av Sveriges nuläge 2020 och framtidsutsikter för branschen.”

Jennifer Landström 
Jag är en nyexaminerad jurist från Linköpings universitet med en förkärlek för digitaliseringsfrågor. I Linköping studerade jag under de Affärsjuridiska programmen men har valt att i min filosofiska examen med huvudområde affärsrätt specialisera mig inom IP- och IT-rätt. Att jag fann Knowit är direkt relaterat till mitt intresse för innovation, etik och juridik. Jag tror starkt på att vår expertis är nödvändig och att den levereras bäst på ett schysst och tillgängligt sätt. 
Som person är jag energisk och social. Jag gillar att utmana mig själv och prova på nya saker men uppskattar alltid något så enkelt som en lugn skogspromenad. Nu ser jag otroligt mycket fram emot att vidga mina kunskaper och lära känna mina nya kollegor på Knowit!

Olivia Mattsson 

Hallå där! Mitt namn är Olivia Mattsson och jag tog i våras examen från Lunds Tekniska Högskola, där jag läste informations- och kommunikationsteknik med en master i datasäkerhet. Det som tilltalade mig mest med säkerhetsområdet var dels att arbetssättet ständigt måste uppdateras, dels att det är så essentiellt för att vårt samhälle ska fungera.  


Våra medarbetare

Välkommen Hugo Lloyd!

Ytterligare en kollega som vi nyligen välkomnat till vårt team inom cybersäkerhet och juridik är Hugo Lloyd. Hugo är jurist med fokus på it-rätt och dataskydd, vilket han senast arbetat med i en roll som verksjurist vid Arbetsförmedlingen. Som konsult hos oss kommer Hugo ha fortsatt fokus på arbete med dataskydd och e-förvaltning.


Våra medarbetare

Välkommen Philip Ölmunger!

En ny kollega på vårt Stockhomskontor från och med september är Philip Ölmunger! Philip kommer senast från Försvarsmakten där han arbetat med säkerhetsskydd, med en specialisering på personalsäkerhet. Som konsult hos oss kommer han bland annat stötta våra kunder i genomförandet av säkerhetsskyddsanalyser. 


Våra medarbetare

Välkommen Pär Eklund!

Välkommen Pär Eklund, ny kollega i Stockholm! Pär har över tjugo års erfarenhet av it-branschen och har de senaste fem åren arbetat med fokus på it- och informationssäkerhet, närmast i en roll som it-säkerhetsexpert. Nu blir han en del av vårt team inom cybersäkerhet på Knowit och kommer som konsult hos oss arbeta brett inom säkerhetsområdet.


Våra medarbetare

Välkommen Roland Pacerek!

Ytterligare en kollega vi välkomnat i september är Roland Pacerek! Roland har lång erfarenhet av arbete med både försäljning samt olika aspekter av säkerhet, och arbetade i sin senaste roll som säkerhetschef med fokus på säkerhetsskydd och fysisk säkerhet. Som konsult hos oss kommer han fortsatt arbeta med och stötta våra kunder i uppdrag inom säkerhetsskyddsområdet.  


Våra medarbetare

Välkommen Henrik Nero!

Varmt välkommen Henrik Nero, ny kollega på vårt Göteborgskontor från och med första september! Efter att ha arbetat som säkerhetsanalytiker i drygt två år är han nu redo för nya utmaningar som it-säkerhetskonsult hos oss på Knowit Cybersecurity & Law.


Våra medarbetare

Välkommen Emil Sundstedt!

Varmt välkommen Emil Sundstedt, ny kollega i Göteborg! Emil kommer senast från Combitech där han haft en roll som konsult inom cybersäkerhet. Han har flera års erfarenhet av arbete med it-säkerhet och kommer hos oss främst arbeta med penetrationstester.


Våra medarbetare

Välkommen Christoffer Willander!

Varmt välkommen Christoffer Willander, ny kollega i Karlskrona! Christoffer har nyligen avslutat sina studier vid civilingenjörsprogrammet i datorsäkerhet på Blekinge Tekniska Högskola, och genomförde under våren sitt examensarbete hos oss på Knowit. I sin roll som IT-säkerhetskonsult kommer Christoffer främst arbeta med att utföra penetrationstester och i höst väntar även deltagande i vårt Cyberhjälteprogram.


Våra medarbetare

Välkommen Elin Wallgren!

Nu välkomnar vi Elin Wallgren, ny kollega i Karlskrona! Elin har nyligen avslutat sina studier vid Blekinge Tekniska Högskola där hon utbildat sig till civilingenjör i datorsäkerhet. I våras genomförde hon sitt exjobb hos oss på Knowit, och nu är hon tillbaka och redo att kliva in i rollen som it-säkerhetskonsult. Framöver kommer Elin arbeta med fokus på att utföra penetrationstester och i höst väntar även deltagande i Cyberhjälteprogrammet.


Våra medarbetare

Välkommen Tommy Wahlman!

Ytterligare en kollega som vi välkomnat i maj är Tommy Wahlman! Tommy är senior konsult och har lång erfarenhet från bland annat Energimyndigheten och Försvarsmakten, där han arbetat inom områden som informationssäkerhet, riskhantering och projektledning. Han har även varit med och genomfört NIS-direktivet i Sverige och projektlett införandet i energisektorn. Hos oss på Knowit kommer Tommy arbeta som informationssäkerhetskonsult med ett extra fokus på att stötta våra kunder i energibranschen.


Våra medarbetare

Välkommen Daniel Maxstad!

I maj fick vi ytterligare ett tillskott till vårt team inom cybersäkerhet och juridik i Göteborg – Daniel Maxstad! Daniel är jurist med fokus på dataskydd och integritetsfrågor. Han har tidigare erfarenhet från ett flertal olika branscher där han bland annat arbetat med immaterialrättsliga frågor. Nu är han redo för nya utmaningar som konsult hos oss!


Våra medarbetare

Velkommen Ramtin Hafezinejad!

Vi ønsker velkommen til vår fjerde nye ansatte i Oslo i 2022! Ramtin er akkurat ferdig med studier ved Universitetet i Stavanger hvor han har tatt en bachelor i datateknologi. Ved siden av studiene har han vært engasjert i Norges ingeniør- og teknologiorganisasjon (NITO), vært studentassistent og kampsportinstruktør. Nå skal han være en del av Rafals pen.testteam hvor han vil få mange spennende oppgaver, og få prøve ut hvordan det er å arbeide innen sikkerhet. 


Våra medarbetare

Velkommen Rafal Szostak!

Enda en ny ansatt her i Oslo! Rafal skal lede penetrasjonstest teamet vårt og kommer inn med masse nyttig erfaring! Rafal har bred erfaring som konsulent i mange av de samme bransjene som vi jobber med i Norge. Vi har virkelig fått fyllt ut testteamet det siste året og er veldig spente på hvordan det vil utvikle seg fremover med deg ved roret! 


Våra medarbetare

Välkommen Anders Nyström!

Ytterligare en kollega som nyligen börjat hos oss är Anders Nyström! Anders har över tjugo års erfarenhet av arbete med identitets- och behörighetshantering, IAM, och kommer senast från en roll som lösningsarkitekt på ID North. Som konsult hos oss kommer han ha ett fortsatt fokus på IAM och blir en del av vårt team inom området. 


Våra medarbetare

Välkommen Emil Johansson!

Vårt team inom cybersäkerhet och juridik i Linköping växer och nyligen välkomnade vi Emil Johansson! Emil har ett stort intresse för teknik och kommer senast från en roll som säkerhetsanalytiker på Sectra Communications. Som konsult hos oss kommer han arbeta med att stötta våra kunder i olika frågor inom it-säkerhetsområdet.


Våra medarbetare

Välkommen Mathilda Perisa!

Ytterligare en kollega som vi välkomnat till vårt Göteborgskontor i mars är Mathilda Perisa! Mathilda har många års erfarenhet av arbete med IT- och informationssäkerhet och kommer senast från Göteborg Energi, där hon varit IT-säkerhetsansvarig.


Våra medarbetare

Velkommen Martin Berg Nilsen!

Martin er akkurat ferdig med studier innen IT- og nettverkssikkerhet, ved Noroff School of Technology and Digital Media. Dette er første jobben han har innen sikkerhet og han er spent på å komme i gang i SmartCISO-teamet sammen med Jan Bjørnsen. I første omgang har Martin fått ansvar for å lære seg produktene til OneTrust og skal ta flere sertifiseringer på disse. Vi tror Martin kan få god bruk for sine pedagogiske ferdigheter i dette teamet, mens han finner ut hva han ønsker å bli ekspert i. Velkommen til Knowit Cybersecurity & Law!


Våra medarbetare

Velkommen Kevin Hjelmtveit!

Kevin begynte hos oss i mars og skal være en del av penetrasjonstesting teamet. Foreløpig er det en del verktøy og metoder å sette seg inn i. Han er i full gang med labøvelser og snart blir det tid for første oppdrag. Vi er spente på utviklingen av test-teamet, og gleder oss over at du er en del av Knowit Cybersecurity & Law!

 

Hvor har du jobbet tidligere, og hvilke bransjer har du erfaring fra?

Jeg har jobbet mye innen IT support/kundesupport. Før Knowit jobbet jeg som sikkerhetskonsulent hvor jeg satt opp nettverks og sikkerhets utstyr hos kunder jeg jobbe mye med brannmurer, policy, men også mye innen overvåking av alarmer og incidents.

 

Spesialist eller generalist?

Mitt ønsker er å få bred kunnskap og bli god i forskjellig områder så man kan bidra litt med alt. Jeg syntes det er bedre å være god i mange områder enn spesialist i få. Så jeg liker å lære/prøv meg på mye nytt.

Kan du kort fortelle om noe du er stolt av?

Jeg er stolt over egenskaper jeg har dannet over tid som har ført til suksess. Egenskaper som å sette seg mål og strukturert jobbe mot disse.

Hva er dine ambisjoner innen sikkerhet?

Mine ambisjoner er på bli kjent og god på flere områder. Bli god som sikkerhetstester innen nettverk og web og deretter utvikle meg i nye områder innen sikkerhet. Sikkerhet er et veldig bredt område så det er masse å lære der.

 

Velkommen til Knowit Kevin!


Våra medarbetare

Välkommen Johan Norryd!

Vårt team inom cybersäkerhet och juridik i Göteborg växer och nyligen välkomnade vi Johan Norryd! Johan har en bakgrund inom IT-forensik och informationssäkerhet och kommer senast från Polismyndigheten, där han arbetat som IT-forensiker. Nu kliver han in i rollen som konsult hos oss på Knowit.


Våra medarbetare

Välkommen Karin Matsson!

Varmt välkommen Karin Matsson, ny kollega i Göteborg! Karin är jurist och kommer senast från en tjänst som tingsnotarie vid Göteborgs tingsrätt. Hon är specialiserad inom bland annat riskanalys och riskhantering, med inriktning mot säkerhetsskydd och exportkontroll och sanktioner, vilket hon, i kombination med dataskydd, framöver kommer att arbeta med som konsult hos oss på Knowit.


Exjobb

Säg hej till årets exjobbare och praktikanter!

Just nu genomförs några av vårens mest spännande exjobb inom cybersäkerhet och juridik hos oss på Knowit. Vi är också väldigt glada över att flera av studenterna även kommer att genomföra sin praktik hos oss. 

I detta inlägg berättar studenterna – som i år är hela 14 stycken – mer om vilka de är och vad de kommer att arbeta med hos oss under våren. 


Våra medarbetare

Välkommen Minna Lillkrona!

Nu välkomnar vi Minna Lillkrona, ny kollega i Stockholm! Minna är jurist och kommer senast från en affärsjuridisk byrå där hon bland annat arbetat med och stöttat kunder inom immaterialrätt och dataskydd. Även som konsult hos oss kommer hon fokusera på arbete med dataskydd, främst inom det medicintekniska området.


Våra medarbetare

Välkommen Joel Franzén!

Ytterligare en kollega som vi nyligen välkomnat till vårt Stockholmskontor är Joel Franzén. Joel är utbildad inom it-forensik och informationssäkerhet och kommer närmast från Polismyndigheten där han de senaste tre åren har arbetat som informationssäkerhetsspecialist. Han har ett stort intresse för säkerhetsskydd vilket han bland annat kommer arbeta med i sin roll som konsult hos oss.


Våra medarbetare

Välkommen Joel Lidmark!

Vårt team inom cybersäkerhet och juridik i Karlskrona växer och nyligen välkomnade vi Joel Lidmark. Joel har en kandidat- och en masterexamen i datavetenskap med inriktning på informationssäkerhet och har tidigare bland annat arbetat som nätverkstekniker. Han har ett stort tekniskt intresse och kommer som konsult hos oss främst fokusera på arbete med it-säkerhet. Välkommen Joel!


Våra medarbetare

Välkommen Jessica Tornberg!

Vårt team inom cybersäkerhet och juridik i Linköping växer och nyligen välkomnade vi vår nya kollega Jessica Tornberg. Jessica är jurist och specialiserad på dataskydd, vilket hon har flera års erfarenhet av. Hon kommer senast från en advokatbyrå där hon i olika uppdrag bland annat har agerat dataskyddsombud samt stöttat kunder i deras GDPR-arbete. Framöver ser hon fram emot att få djupdyka ännu mer inom dataskyddsområdet som konsult hos oss.


Våra medarbetare

Välkommen Magnus Mellbin!

Välkommen Magnus Mellbin, ny kollega i Stockholm! Magnus började som konsultchef hos oss tidigare i december och tar över ansvaret för ett av våra konsultteam i Stockholm. Han kommer senast från B3 Consulting Group där han både arbetat som konsult och som konsultchef inom bland annat infrastruktur och nätverkssäkerhet. Nu är han redo för nya utmaningar hos oss på Knowit! 


Våra medarbetare

Välkommen Christian Jarnevall!

Välkommen Christian Jarnevall, ny kollega i Stockholm! Christian har en bakgrund inom it och har de senaste två åren arbetat med fokus på identitets- och behörighetshantering, IAM, hos Praktikertjänst. Nu blir han en del av IAM-teamet hos oss på Knowit och ser fram emot att framöver stötta våra kunder i olika uppdrag inom området.
 


Våra medarbetare

Välkommen Yvonne Zavor!

Nu välkomnar vi Yvonne Zavor, ny kollega i Linköping! Yvonne kommer senast från Linköpings kommun där hon de senaste tre åren haft rollen som dataskyddsombud för flera kommunala nämnder och bolag. Även hos oss kommer hon arbeta med fokus på dataskydd när hon nu blir en del av vårt team inom cybersäkerhet och juridik. 


Våra medarbetare

Välkommen Sebastian Floderus!

Nu välkomnar vi Sebastian Floderus, ny kollega i Stockholm! Sebastian har nyligen tagit examen vid Blekinge Tekniska Högskola där han studerat datavetenskap med inriktning på it-säkerhet. I våras genomförde han sitt exjobb hos oss på Knowit i vilket han undersökte säkerhet i IoT-kameror. Nu är han tillbaka och redo att ta sig han rollen som konsult hos oss, och under hösten deltar han även i årets Cyberhjälteprogram.


Våra medarbetare

Välkommen Linus Rosenholm!

Välkommen Linus Rosenholm, ny kollega i Stockholm! Linus har nyligen avslutat sina masterstudier i datavetenskap vid Blekinge Tekniska Högskola och har i samband med dem även läst en master i cybersäkerhet vid Kharkiv National University of Radioelectronics i Ukraina. Linus har ett stort intresse för teknisk säkerhet och pentest, vilket han ser fram emot att arbeta med i sin roll som konsult hos oss. Han är även en av deltagarna i årets Cyberhjälteprogram!


Våra medarbetare

Välkommen Per Ölmunger!

Nu välkomnar vi Per Ölmunger, ny kollega i Göteborg! Per kommer senast från en konsultroll på Enfo där han arbetat med IAM, identitets- och behörighetshantering. Totalt har han över femton års erfarenhet av arbete inom IAM-området och tycker det är extra intressant att som IAM-arkitekt hjälpa sina kunder att hitta rätt lösningar. Nu är det dags för nya utmaningar som konsult hos oss!


Våra medarbetare

Välkommen Sophie Livijn!

Nu välkomnar vi Sophie Livijn, ny kollega på vårt Stockholmskontor och deltagare i vårt Cyberhjälteprogram! Sophie har en dubbel kandidatexamen i ekonomi samt data- och systemvetenskap. I våras genomförde Sophie sitt exjobb hos oss på Knowit där syftet var att identifiera utmaningar som organisationer upplever vid riskhantering av AI-system. Nu är hon redo för nya utmaningar som konsult hos oss! 


Våra medarbetare

Välkommen Anna Lindqvist!

En ny kollega på vårt Linköpingskontor från och med september är Anna Lindqvist! Anna genomförde sitt exjobb hos oss i våras under sin sista termin vid Linköpings universitet, där hon studerade innovativ programmering. Hon har ett stort intresse för it-säkerhet och ser fram emot att som konsult hos oss främst arbeta med uppdrag inom identitets- och behörighetshantering. I höst deltar Anna även i Cyberhjälteprogrammet!


Våra medarbetare

Välkommen Ludvig Knutsmark!

Nu välkomnar vi Ludvig Knutsmark, ny kollega i Göteborg! Ludvig kommer senast från NTT Security där han arbetat som säkerhetsanalytiker i ett Security Operations Center. Han har en civilingenjörsexamen i datorsäkerhet från Blekinge Tekniska Högskola och genomförde under utbildningen sitt exjobb hos oss på Knowit, i vilket han undersökte om myndigheter kan lagra sekretessreglerade uppgifter hos molntjänstleverantörer. Med ett fokus på teknisk säkerhet är Ludvig nu redo att ta sig an rollen som konsult hos oss, och i höst deltar han även i Cyberhjälteprogrammet!


Våra medarbetare

Välkommen Pernilla Sander!

Ytterligare en ny kollega som vi välkomnat till vårt Stockholmskontor under september är Pernilla Sander! Pernilla kommer senast från Dell Technologies där hon arbetat som specialistsäljare inom säkerhet. Pernilla har lång erfarenhet av säljarbete inom säkerhetsområdet, och har tidigare bland annat arbetat som försäljningschef på Sungard Availability Services. Nu är det dags för nya utmaningar hos oss på Knowit och hon kommer framöver stötta våra kunder i att hitta rätt lösningar inom cybersäkerhet och juridik!


Våra medarbetare

Välkommen Emilie Gezelius!

Nu välkomnar vi Emilie Gezelius, ny kollega i Stockholm! Emilie är jurist med ett stort intresse för dataskydd, immaterialrätt och integritetsfrågor. Hos oss kommer hon arbeta brett med dataskydd och stötta våra kunder i olika frågor inom området. Emilie är även en av deltagarna i höstens Cyberhjälteprogram! 


Våra medarbetare

Välkommen Jannika Törnqvist!

Välkommen Jannika Törnqvist, ny kollega i Stockholm! Jannika är jurist och kommer senast från Klarna där hon arbetat som bolagsjurist inom dataskydd. Hon har sedan 2015 jobbat inom bank- och finansbranschen, främst med dataskydd och andra regelverk, och har bland annat arbetat som dataskyddsombud på koncernnivå för Ålandsbanken. Nu väntar nya utmaningar som konsult hos oss på Knowit. 


Våra medarbetare

Välkommen Moa Lindstam!

Nu välkomnar vi Moa Lindstam, ny kollega i Linköping! Moa är jurist och kommer senast från Linköpings kommun där hon arbetat som kommunjurist och dataskyddsombud. Hon har tidigare arbetat med att bland annat stödja verksamheter i att förstå och tillämpa dataskyddsförordningen och har bred kunskap om de olika regelverk som styr digitaliseringen. Som konsult hos oss kommer Moa att fokusera på just dataskydd och stötta våra kunder inom området!


Våra medarbetare

Säg hej till årets exjobbare!

Just nu skrivs några av årets mest spännande exjobb inom cybersäkerhet och juridik hos oss på Knowit. Under vårterminen kommer tolv studenter att skriva sina exjobb hos oss inom flera spännande ämnen så som säkerhet i IoT, molntjänster och AI samt DevSecOps. 

Vi bad studenterna berätta mer om sig själva och vad de kommer arbeta med hos oss i vår:


Våra medarbetare

Välkommen Rolf Stävmo!

Ytterligare en ny kollega som vi välkomnat i februari är Rolf Stävmo! Rolf kommer senast från en roll som senior säkerhetskonsult på PwC och har lång erfarenhet av säkerhetsbranschen. Han är specialiserad på arbete med säkerhetsskydd och fysisk säkerhet, vilket även är områden han kommer att fokusera på som konsult hos oss!


Våra medarbetare

Välkommen Johanna Grundberg!

Ytterligare en ny kollega hos oss inom cybersäkerhet och juridik på Knowit är Johanna Grundberg! Johanna är en nyexaminerad jurist med inriktning på och ett stort intresse för dataskydd. Som konsult hos oss kommer hon att arbeta med fortsatt fokus på dataskyddsområdet och i höst väntar även deltagande i Cyberhjälteprogrammet! 


Våra medarbetare

Välkommen Ranja Bunni!

Varmt välkommen säger vi nu till Ranja Bunni, ny kollega i Stockholm! Ranja är senior dataskyddsjurist och kommer senast från Integritetsskyddsmyndigheten (f.d. Datainspektionen). Hon har lång erfarenhet av flera rättsområden vilket hon arbetat med på ett flertal olika myndigheter, och har de senaste åren specialiserat sig inom bland annat dataskydd och informationssäkerhet. Med fortsatt fokus på dataskyddsområdet är hon nu redo för nya utmaningar som konsult hos oss!


Våra medarbetare

Välkommen Susie Arnevill!

Vi blir allt fler kollegor inom cybersäkerhet och juridik och näst ut att presenteras här på bloggen är Susie Arnevill! Susie har lång erfarenhet av it-branschen och har tidigare jobbat med bland annat it-styrning, förvaltning och projektledning. Nu börjar hon på vårt Stockholmskontor och kommer framöver arbeta med att stötta våra kunder i deras informationssäkerhetsarbete!


Våra medarbetare

Välkommen Christoffer Schmid!

Nu välkomnar vi Christoffer Schmid, ny kollega i Göteborg! Christoffer kommer senast från en roll som säkerhetskonsult på AFRY. Han har en bakgrund inom systemvetenskap och har både under sin utbildning och i sin tidigare roll fokuserat på arbete med bland annat riskhantering och ledningssystem. Nu är det dags för nya utmaningar hos oss! 


Våra medarbetare

Välkommen Civan Öztürk!

Välkommen Civan Öztürk, ny kollega i Stockholm! Civan är nyutexaminerad jurist med ett stort intresse för it. Under studierna har han bland annat arbetat med GDPR, it-rätt och som dataskyddsombud. Som konsult hos oss kommer han fortsätta fokusera på dessa områden och stötta våra kunder i olika uppdrag!


Våra medarbetare

Välkommen Nadja Zamore!

Välkommen Nadja Zamore, ny kollega i Stockholm! Nadja är jurist och polis med över femton års erfarenhet från offentlig verksamhet, främst inom rättsväsendet. Hon har ett stort intresse för människor och har nyligen studerat psykologi som komplement till sina tidigare utbildningar. Som konsult hos oss kommer Nadja främst fokusera på e-förvaltning och dataskydd!


Våra medarbetare

Välkommen Anders Lindell!

Nu välkomnar vi Anders Lindell, ny kollega i Göteborg! Anders kommer senast från Ascom där han sedan 2001 arbetat som global it-chef och it-säkerhetschef. Med stort intresse för säkerhet och en bred erfarenhet inom området ser han nu fram emot att stötta våra kunder i Göteborgsområdet!


Våra medarbetare

Välkommen Jimmy Björnholm!

Ytterligare en kollega som vi nyligen välkomnat till vårt Linköpingskontor är Jimmy Björnholm! Jimmy genomförde sitt examensarbete hos oss i våras under sin sista termin vid Linköpings universitet, där han studerat innovativ programmering. Nu är han tillbaka och redo att kliva in i rollen som säkerhetskonsult med fokus på IAM, identitets- och behörighetshantering. Varmt välkommen Jimmy!


Våra medarbetare

Välkommen Daniel Remnert!

Vi blir allt fler medarbetare inom cybersäkerhet och juridik och nyligen välkomnade vi Daniel Remnert, ny kollega i Stockholm! Daniel är jurist, specialiserad inom dataskydd och har ett stort tekniskt intresse. Han kommer senast från Fondia där han bland annat arbetat med att stötta it-företag i olika frågor inom dataskydd och it-rätt. Med fortsatt fokus inom dessa områden är han nu redo för nya utmaningar som konsult hos oss!


Våra medarbetare

Välkommen Sven Johnard!

Välkommen Sven Johnard, ny kollega i Linköping! Sven är jurist, kommer senast från en roll som gruppchef på Polismyndigheten och har innan dess arbetat som verksjurist på Säkerhetspolisen i drygt åtta år. Han har lång erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd och har bland annat varit delaktig i olika aspekter av lagstiftningsarbete. Med fortsatt fokus på säkerhetsskydd är det nu dags för nya utmaningar som konsult hos oss!


Våra medarbetare

Välkommen Anders Römert!

Nu välkomnar vi Anders Römert till oss på Knowit! Anders kommer närmast från Norrköpings kommun där han de senaste tre åren haft rollen som CTO. Han har lång erfarenhet av arbete i olika chefsbefattningar, både inom privat och offentlig sektor. Nu blir han regionsansvarig och konsultchef på vårt Linköpingskontor!


Våra medarbetare

Välkommen Jan-Eric Berg!

Välkommen Jan-Eric Berg, ny kollega i Stockholm! Jan-Eric har lång erfarenhet av säkerhetsbranschen och har bland annat arbetat som it-säkerhetschef på Stockholms universitet och som säkerhets- och signalskyddschef på Teracom under många år. Som säkerhetsanalytiker hos oss kommer han framöver främst att arbeta i uppdrag med fokus på säkerhetsskydd!


Våra medarbetare

Välkommen Per Oscarson!

Nu välkomnar vi Per Oscarson! Med över 20 år i branschen har Per arbetat med säkerhet i många olika former. Han har erfarenhet från ett flertal organisationer, branscher och sektorer och har de senaste tre åren drivit eget företag. Han har även doktorerat i informationssäkerhet och är författare till en bok inom området. Nu är han redo för nya utmaningar hos oss!

Berätta lite mer om dig själv!
Min bana inom säkerhetsbranschen började med att jag –96 började arbeta på högskolan i Örebro. När jag var nyanställd där fick jag frågan om jag ville undervisa i säkerhet – det var inte riktigt någon annan som ville ta över det, många tyckte att det var lite tråkigt, och jag kunde inte säga nej. Men just vid den tiden exploderade webben och det kom snart många nya typer av hackerattacker, virus och annat och säkerhetsfrågan blev snabbt väldigt aktuell. Så efter ett tag var alla lite avundsjuka på att jag tagit över området och höll i kurserna! Sedan den tiden har säkerhet bara ökat i aktualitet och relevans i hela samhället.


Våra medarbetare

Välkommen Anders Glad!

Nu välkomnar vi Anders Glad! Anders har över 20 års erfarenhet av säkerhetsbranschen och kommer senast från en roll som lösningsarkitekt inom it- och informationssäkerhet på CGI. Med kunskaper inom områden som offentlig upphandling, säkerhetsskydd och compliance kommer han framöver att stötta våra kunder i Göteborgsområdet!


Exjobb

Säg hej till våra nya exjobbare!

Just nu skrivs några av årets mest spännande exjobb inom säkerhet hos oss på Knowit. Våra sju exjobbare kommer att skriva om intressanta ämnen såsom säker utveckling av AI, säkerhet i molntjänster och IAM. Vi bad studenterna berätta mer om sig själva och vad de gör hos oss. Varmt välkomna till Knowit!


Våra medarbetare

Välkommen Mats Kellqvist!

Nu välkomnar vi Mats Kellqvist, ny kollega i Stockholm! Mats har tidigare arbetat som säljdirektör på Ekelöw InfoSecurity som år 2016 blev uppköpt av PwC, där han kommer ifrån senast. Hos oss kommer han primärt att arbeta med sälj och bland annat hjälpa våra kunder med att hitta rätt säkerhetslösningar för sin verksamhet.

Berätta lite mer om dig själv!
Min bakgrund är som civilingenjör, vilket jag studerade till i Linköping. Parallellt med det utbildade jag mig även till reservofficer. Efter mina studier började jag arbeta på Motorola där jag jobbade med försäljning av halvledarelektronik och mikrochips, vilket är en väldigt teknisk försäljning där man måste kunna produkterna ingående. Senare arbetade jag som säljdirektör mot några av världens största telekombolag och jobbade då med hur våra produkter kunde bygga upp deras 3G-nätverk och senare även förstadierna i 4G-utvecklingen. Detta gav mig en stor kunskap inom mobiltelefoni och infrastruktur, vilket blev ett fokus under mina första 20 år i karriären.


Våra medarbetare

Välkommen Elin Sjöström!

Nu välkomnar vi Elin Sjöström, en nygammal kollega, till Linköping! Elin avslutade nyligen sin masterexamen vid Linköpings universitet och skrev i våras sitt exjobb hos oss på Knowit. Nu kliver hon in i rollen som säkerhetskonsult och kommer framöver att bland annat rikta in sig på arbete med säkerhetsskydd. Hon är även en av deltagarna i årets Cyberhjälteprogram!


Våra medarbetare

Välkommen Anna Johansson!

Varmt välkommen säger vi nu till Anna Johansson, ny kollega i Göteborg! Anna skrev sitt exjobb hos oss i våras och är nu tillbaka och redo att ta sig an rollen som säkerhetskonsult. Hon har nyligen avslutat sina studier inom systemvetenskap vid Göteborgs universitet och intresserar sig lite extra för bland annat samhällssäkerhet. Hon är även en av deltagarna i årets Cyberhjälteprogram!


Våra medarbetare

Välkommen Pontus Engström!

Ytterligare en ny kollega och tidigare exjobbare hos oss är Pontus Engström! Pontus har nyligen avslutat sina studier vid KTH och skrev i våras sitt exjobb hos oss på Knowit, vilket fokuserade på utmaningar inom IAM-projekt. Framöver väntar bland annat uppdrag där han kommer hjälpa våra kunder med IAM-lösningar. Pontus deltar just nu även i vårt Cyberhjälteprogram!


Våra medarbetare

Välkommen Emma Ryttare!

Ännu en ny kollega som vi välkomnat (tillbaka) i september är Emma Ryttare! Emma genomförde sitt exjobb här på Knowit i våras under sin sista termin på Luleå Tekniska Universitet. Nu kliver hon in som säkerhetskonsult hos oss, och utöver att arbeta i olika uppdrag deltar hon under hösten även i Cyberhjälteprogrammet!


Våra medarbetare

Välkommen Richard Oehme!

Nu välkomnar vi Richard Oehme! Richard har lång erfarenhet av underrättelse- och säkerhetsfrågor och har tidigare haft ledande positioner på organisationer som FRA och MSB. På MSB var han bland annat med och byggde upp Verksamheten för cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet. Utöver det har han även varit ansvarig för regeringskansliets säkerhetssektion och chef för en analysfunktion på Statsrådsberedningen. Nu börjar han som Senior Advisor hos oss och kommer framöver främst fokusera på att stödja samhällsviktiga aktörer i de centrala digitala säkerhetsfrågorna inom ramen för totalförsvar, civilt försvar och samhällssäkerhet!


Våra medarbetare

Välkommen Adam Björkman!

I våras kunde ni läsa om årets exjobbare inom säkerhet hos oss på Knowit. En av dem är Adam Björkman som vi i början av september välkomnade tillbaka – nu som kollega inom it-säkerhet. Adam har ett stort tekniskt intresse och blir en del av vårt penetrationstest-team. I höst kommer han även att gå Cyberhjälteprogrammet med målet att klara CISSP-tentan. Varmt välkommen Adam!


Våra medarbetare

Välkommen Magnus Sjölund!

Välkommen Magnus Sjölund, ny kollega i Stockholm! Magnus har lång erfarenhet av säkerhetsarbete som officer. Nu är det dags för nya utmaningar som säkerhetskonsult hos oss!


Våra medarbetare

Välkommen Mikael Hammarström!

Varmt välkommen säger vi nu till Mikael Hammarström! Mikael har 20 års erfarenhet av säkerhetsbranschen och har tidigare arbetat som konsult med uppdrag inom både fysisk säkerhet och informationssäkerhet inom samhällsviktig verksamhet. En stor del av arbetet har varit att skydda verksamheter mot terrorism och de förberedelser som skulle kunna vara kopplat till ett sådant angrepp. Hos oss kommer han framöver att arbeta med just detta – framför allt relaterat till den nya säkerhetsskyddslagen.


Exjobb

Säg hej till årets exjobbare!

Under våren skrivs några av årets mest spännande exjobb inom säkerhet på Knowit. Säkerhetsskydd, förändringsledning i säkerhetsprojekt, säkerhetstest av röststyrda system samt utmaningar med IAM-projekt är de intressanta områden som exjobben kommer handla om. 


Våra medarbetare

Välkommen Malin Wagnborg!

I Göteborg hittar vi ytterligare en framtida cyberhjälte: Malin Wagnborg. Malin är nyexaminerad med en kandidat i systemvetenskap med inriktning systemutveckling från Linköpings universitet. Hon har ett stort intresse för it- och informationssäkerhet, med siktet inställt på att bli en riktig expert i framtiden. 


Våra medarbetare

Välkommen Martin Claesson!

Nu välkomnar vi Martin Claesson, nytt tillskott till vårt Göteborgskontor och deltagare i vårt cyberhjälteprogram! Martin har under våren skrivit sitt examensarbete hos oss och i samarbete med Volvo Cars, med fokus på effekter av förändrad leverantörshantering. Examensarbetet avslutade hans studier vid Chalmers tekniska högskola inom datateknik med en master inom internationell projektledning. Han har ett gediget intresse för teknik, att förstå hur saker och ting är uppbyggda från grunden, kvalitet och säker utveckling. 


Våra medarbetare

Välkommen Patricia Söderbäck!

Nu har vi fått en ny kollega i Linköping: Patricia Söderbäck. Patricia är utbildad företagsekonom, med en master inom it och management. Hos oss på Knowit är det arbete med våra kunders informationssäkerhet som gäller, men också deltagande i vårt cyberhjälteprogram. Patricia berättar: 


Säg hej till våra nya exjobbare!

Just nu skrivs årets mest spännande exjobb inom säkerhet på Knowit - för vad kan väl vara mer intressant än säkerhet i artificiell intelligens, självkörande tåg och medicinteknik? För att inte att glömma hur du kan använda blockchain inom offentlig sektor. Vi har bett studenterna berätta om sig själva och vad de gör här. Varmt välkomna till Knowit!


Våra medarbetare

Välkommen Carlos Marjasin!

Idag välkomnar vi Carlos Marjasin, ny kollega sedan 1 december! Carlos kommer närmast från Actsec där han arbetat i en säljande roll med fokus på säkerhet avseende person, information, egendom samt kris och kontinuitet. Med snart 18 år i säkerhetsbranschen har han en djup förståelse för området och beskriver sitt arbete som att fungera som en brygga mellan verksamhet och teknik.


Exjobb

Exjobbaren Madeleine: "Grymt att få vara här!"

Exjobbare Madeleine Serenhov här, LTH-student och snart utexaminerad ICT-ingenjör. Med Lund som bas för studierna har jag tagit mig runt i världen och samlat på mig både språk och erfarenhet. Jag började i Ecuador som webbutvecklare, tog en termin i Kina och en i Chile och landade sedan på Sydkoreas nationella CERT. Det var där intresset för säkerhet väcktes vilket ledde mig till säkerhetsspecialisering och examensarbetet här på Knowit.


Våra medarbetare

Välkommen Max Korkkinen!

Vi är enormt stolta över att få välkomna Max Korkkinen till oss på Knowit Secure!


Våra medarbetare

Välkommen Maylis Karlsson!

Välkommen Maylis Karlsson, varför tycker du det är roligt att arbeta med säkerhet?
- Att jobba med säkerhet är för mig den ultimata utmaningen vad gäller en organisations (företag, myndighet – stor som liten)  skydd av viktig information. Information finns  lagrad på alla typer av media, i huvudet på de anställda, den finns fysiskt tillgänglig i skåp och lådor, på jobbet och hemma och på väg däremellan. Tekniken är långt framme medan jag tror att det finns mycket att åstadkomma vad att bringa god ordning och reda bland den dokumentation som stöder säkerheten,  kartläggning av en organisations risker, planering av klok investering av säkerhet samt ökad medvetenhet hos medarbetarna. Det är framförallt detta som gör att jag fortfarande brinner för säkerheten trots många år i branschen.