Medarbetare inom cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Våra medarbetare, med sina olika bakgrunder, bidrar alla till detta. I denna blogg kan du lära känna dem och ta reda på mer om deras bakgrund inom it- och informationssäkerhet.

Våra medarbetare

Välkommen Christoffer Schmid!

Nu välkomnar vi Christoffer Schmid, ny kollega i Göteborg! Christoffer kommer senast från en roll som säkerhetskonsult på AFRY. Han har en bakgrund inom systemvetenskap och har både under sin utbildning och i sin tidigare roll fokuserat på arbete med bland annat riskhantering och ledningssystem. Nu är det dags för nya utmaningar hos oss! 


Våra medarbetare

Välkommen Civan Öztürk!

Välkommen Civan Öztürk, ny kollega i Stockholm! Civan är nyutexaminerad jurist med ett stort intresse för it. Under studierna har han bland annat arbetat med GDPR, it-rätt och som dataskyddsombud. Som konsult hos oss kommer han fortsätta fokusera på dessa områden och stötta våra kunder i olika uppdrag!


Våra medarbetare

Välkommen Nadja Zamore!

Välkommen Nadja Zamore, ny kollega i Stockholm! Nadja är jurist och polis med över femton års erfarenhet från offentlig verksamhet, främst inom rättsväsendet. Hon har ett stort intresse för människor och har nyligen studerat psykologi som komplement till sina tidigare utbildningar. Som konsult hos oss kommer Nadja främst fokusera på e-förvaltning och dataskydd!


Våra medarbetare

Välkommen Anders Lindell!

Nu välkomnar vi Anders Lindell, ny kollega i Göteborg! Anders kommer senast från Ascom där han sedan 2001 arbetat som global it-chef och it-säkerhetschef. Med stort intresse för säkerhet och en bred erfarenhet inom området ser han nu fram emot att stötta våra kunder i Göteborgsområdet!


Våra medarbetare

Välkommen Magnus Lindberg!

Nu välkomnar vi Magnus Lindberg, ny kollega i Stockholm! Magnus har lång erfarenhet av säkerhetsarbete, bland annat från Försvarsmakten där han i drygt 18 år arbetat i olika roller. Med en bred kompetens inom säkerhetsområdet är han nu redo för nya utmaningar som konsult hos oss!


Våra medarbetare

Välkommen Hanna Friberg!

Välkommen Hanna Friberg, ny kollega i Stockholm! Hanna kommer närmast från en konsultroll på Accenture där hon arbetat för ett världsledande telekomföretag i ett digitalt transformationsprojekt inom IAM, identitets- och behörighetshantering. Hon är utbildad inom data- och systemvetenskap och har en masterexamen i management med inriktning på informationssäkerhet. Med fortsatt fokus på IAM-området är hon nu redo för nya utmaningar som konsult hos oss!


Våra medarbetare

Välkommen Jimmy Björnholm!

Ytterligare en kollega som vi nyligen välkomnat till vårt Linköpingskontor är Jimmy Björnholm! Jimmy genomförde sitt examensarbete hos oss i våras under sin sista termin vid Linköpings universitet, där han studerat innovativ programmering. Nu är han tillbaka och redo att kliva in i rollen som säkerhetskonsult med fokus på IAM, identitets- och behörighetshantering. Varmt välkommen Jimmy!


Våra medarbetare

Välkommen Daniel Remnert!

Vi blir allt fler medarbetare inom cybersäkerhet och juridik och nyligen välkomnade vi Daniel Remnert, ny kollega i Stockholm! Daniel är jurist, specialiserad inom dataskydd och har ett stort tekniskt intresse. Han kommer senast från Fondia där han bland annat arbetat med att stötta it-företag i olika frågor inom dataskydd och it-rätt. Med fortsatt fokus inom dessa områden är han nu redo för nya utmaningar som konsult hos oss!


Våra medarbetare

Välkommen Charlotte Ørsted!

Välkommen Charlotte Ørsted, ny kollega i Stockholm! Charlotte är jurist, specialiserad inom dataskydd och it-rätt och är även certifierad inom området. Hon kommer senast från Klarna där hon arbetat med personuppgiftsfrågor och har innan dess bland annat arbetat med fokus på dataskydd på flera it-företag. Nu är hon redo för nya utmaningar som konsult hos oss!


Våra medarbetare

Välkommen Sven Johnard!

Välkommen Sven Johnard, ny kollega i Linköping! Sven är jurist, kommer senast från en roll som gruppchef på Polismyndigheten och har innan dess arbetat som verksjurist på Säkerhetspolisen i drygt åtta år. Han har lång erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd och har bland annat varit delaktig i olika aspekter av lagstiftningsarbete. Med fortsatt fokus på säkerhetsskydd är det nu dags för nya utmaningar som konsult hos oss!


Våra medarbetare

Välkommen Anders Römert!

Nu välkomnar vi Anders Römert till oss på Knowit! Anders kommer närmast från Norrköpings kommun där han de senaste tre åren haft rollen som CTO. Han har lång erfarenhet av arbete i olika chefsbefattningar, både inom privat och offentlig sektor. Nu blir han regionsansvarig och konsultchef på vårt Linköpingskontor!


Våra medarbetare

Välkommen Lars Hammarström!

Nu välkomnar vi Lars Hammarström, ny kollega i Göteborg! Lars kommer senast från en roll som senior säkerhetskonsult på Cybercom och har lång erfarenhet av arbete med både teknisk säkerhet och informationssäkerhet. Med en bred kunskap inom dessa områden är han nu redo för nya utmaningar som konsult hos oss!


Våra medarbetare

Välkommen Jan-Eric Berg!

Välkommen Jan-Eric Berg, ny kollega i Stockholm! Jan-Eric har lång erfarenhet av säkerhetsbranschen och har bland annat arbetat som it-säkerhetschef på Stockholms universitet och som säkerhets- och signalskyddschef på Teracom under många år. Som säkerhetsanalytiker hos oss kommer han framöver främst att arbeta i uppdrag med fokus på säkerhetsskydd!


Våra medarbetare

Välkommen Per Oscarson!

Nu välkomnar vi Per Oscarson! Med över 20 år i branschen har Per arbetat med säkerhet i många olika former. Han har erfarenhet från ett flertal organisationer, branscher och sektorer och har de senaste tre åren drivit eget företag. Han har även doktorerat i informationssäkerhet och är författare till en bok inom området. Nu är han redo för nya utmaningar hos oss!

Berätta lite mer om dig själv!
Min bana inom säkerhetsbranschen började med att jag –96 började arbeta på högskolan i Örebro. När jag var nyanställd där fick jag frågan om jag ville undervisa i säkerhet – det var inte riktigt någon annan som ville ta över det, många tyckte att det var lite tråkigt, och jag kunde inte säga nej. Men just vid den tiden exploderade webben och det kom snart många nya typer av hackerattacker, virus och annat och säkerhetsfrågan blev snabbt väldigt aktuell. Så efter ett tag var alla lite avundsjuka på att jag tagit över området och höll i kurserna! Sedan den tiden har säkerhet bara ökat i aktualitet och relevans i hela samhället.


Våra medarbetare

Välkommen Johanna Bengtsson!

Nu välkomnar vi Johanna Bengtsson, ny kollega i Göteborg! Johanna har en bakgrund inom systemvetenskap och kommer senast från Enfo, där hon arbetat med IAM (identitets- och behörighetshantering) och DevOps. Med bred erfarenhet från bland annat banksektorn kommer hon framöver att stötta våra kunder i olika uppdrag inom IAM!


Våra medarbetare

Välkommen Anders Glad!

Nu välkomnar vi Anders Glad! Anders har över 20 års erfarenhet av säkerhetsbranschen och kommer senast från en roll som lösningsarkitekt inom it- och informationssäkerhet på CGI. Med kunskaper inom områden som offentlig upphandling, säkerhetsskydd och compliance kommer han framöver att stötta våra kunder i Göteborgsområdet!


Exjobb

Säg hej till våra nya exjobbare!

Just nu skrivs några av årets mest spännande exjobb inom säkerhet hos oss på Knowit. Våra sju exjobbare kommer att skriva om intressanta ämnen såsom säker utveckling av AI, säkerhet i molntjänster och IAM. Vi bad studenterna berätta mer om sig själva och vad de gör hos oss. Varmt välkomna till Knowit!


Våra medarbetare

Välkommen Mats Kellqvist!

Nu välkomnar vi Mats Kellqvist, ny kollega i Stockholm! Mats har tidigare arbetat som säljdirektör på Ekelöw InfoSecurity som år 2016 blev uppköpt av PwC, där han kommer ifrån senast. Hos oss kommer han primärt att arbeta med sälj och bland annat hjälpa våra kunder med att hitta rätt säkerhetslösningar för sin verksamhet.

Berätta lite mer om dig själv!
Min bakgrund är som civilingenjör, vilket jag studerade till i Linköping. Parallellt med det utbildade jag mig även till reservofficer. Efter mina studier började jag arbeta på Motorola där jag jobbade med försäljning av halvledarelektronik och mikrochips, vilket är en väldigt teknisk försäljning där man måste kunna produkterna ingående. Senare arbetade jag som säljdirektör mot några av världens största telekombolag och jobbade då med hur våra produkter kunde bygga upp deras 3G-nätverk och senare även förstadierna i 4G-utvecklingen. Detta gav mig en stor kunskap inom mobiltelefoni och infrastruktur, vilket blev ett fokus under mina första 20 år i karriären.


Våra medarbetare

Välkommen Moa Malviker Wellermark!

Välkommen Moa Malviker Wellermark, ny kollega i Linköping! Moa är jurist med lång erfarenhet av informationssäkerhetsfrågor, och har tidigare arbetat mycket med bland annat integritetslagstiftning. Nu är hon redo för nya utmaningar hos oss!


Våra medarbetare

Välkommen Elin Sjöström!

Nu välkomnar vi Elin Sjöström, en nygammal kollega, till Linköping! Elin avslutade nyligen sin masterexamen vid Linköpings universitet och skrev i våras sitt exjobb hos oss på Knowit. Nu kliver hon in i rollen som säkerhetskonsult och kommer framöver att bland annat rikta in sig på arbete med säkerhetsskydd. Hon är även en av deltagarna i årets Cyberhjälteprogram!


Våra medarbetare

Välkommen Anna Johansson!

Varmt välkommen säger vi nu till Anna Johansson, ny kollega i Göteborg! Anna skrev sitt exjobb hos oss i våras och är nu tillbaka och redo att ta sig an rollen som säkerhetskonsult. Hon har nyligen avslutat sina studier inom systemvetenskap vid Göteborgs universitet och intresserar sig lite extra för bland annat samhällssäkerhet. Hon är även en av deltagarna i årets Cyberhjälteprogram!


Våra medarbetare

Välkommen Pontus Engström!

Ytterligare en ny kollega och tidigare exjobbare hos oss är Pontus Engström! Pontus har nyligen avslutat sina studier vid KTH och skrev i våras sitt exjobb hos oss på Knowit, vilket fokuserade på utmaningar inom IAM-projekt. Framöver väntar bland annat uppdrag där han kommer hjälpa våra kunder med IAM-lösningar. Pontus deltar just nu även i vårt Cyberhjälteprogram!


Våra medarbetare

Välkommen Emma Ryttare!

Ännu en ny kollega som vi välkomnat (tillbaka) i september är Emma Ryttare! Emma genomförde sitt exjobb här på Knowit i våras under sin sista termin på Luleå Tekniska Universitet. Nu kliver hon in som säkerhetskonsult hos oss, och utöver att arbeta i olika uppdrag deltar hon under hösten även i Cyberhjälteprogrammet!


Våra medarbetare

Välkommen Richard Oehme!

Nu välkomnar vi Richard Oehme! Richard har lång erfarenhet av underrättelse- och säkerhetsfrågor och har tidigare haft ledande positioner på organisationer som FRA och MSB. På MSB var han bland annat med och byggde upp Verksamheten för cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet. Utöver det har han även varit ansvarig för regeringskansliets säkerhetssektion och chef för en analysfunktion på Statsrådsberedningen. Nu börjar han som Senior Advisor hos oss och kommer framöver främst fokusera på att stödja samhällsviktiga aktörer i de centrala digitala säkerhetsfrågorna inom ramen för totalförsvar, civilt försvar och samhällssäkerhet!


Våra medarbetare

Välkommen Petra Strokirk!

Ytterligare en ny kollega som vi välkomnat i september är Petra Strokirk! Petra har över tio års erfarenhet av säkerhetsbranschen och har tidigare arbetat med stort fokus på samhällssäkerhet, bland annat i rollen som säkerhetschef och säkerhetsskyddschef inom offentlig verksamhet. Nu blir hon konsultchef på vårt Göteborgskontor!


Våra medarbetare

Välkommen Adam Björkman!

I våras kunde ni läsa om årets exjobbare inom säkerhet hos oss på Knowit. En av dem är Adam Björkman som vi i början av september välkomnade tillbaka – nu som kollega inom it-säkerhet. Adam har ett stort tekniskt intresse och blir en del av vårt penetrationstest-team. I höst kommer han även att gå Cyberhjälteprogrammet med målet att klara CISSP-tentan. Varmt välkommen Adam!


Våra medarbetare

Välkommen Mathea Franzén!

Ytterligare en ny kollega på vårt Stockholmskontor från och med augusti är Mathea Franzén! Mathea är jurist med ett stort intresse för offentlig digitalisering och dataskydd. Hon kommer senast från Lantmäteriet, där hon bland annat varit jurist i regeringsuppdraget kring säkert och effektivt informationsutbyte. Nu är det dags för nya utmaningar hos oss!

Berätta lite mer om dig själv!
Jag är jurist, och har ett särskilt intresse för offentlig förvaltning, digitalisering och dataskydd. Jag pluggade juridik i Uppsala och tog examen därifrån år 2018. Dessförinnan har jag även jobbat som journalist och har sen dess ett stort intresse för kultur- och samhällsfrågor.

Jag kommer närmast från Lantmäteriet där jag främst arbetat i deras regeringsuppdrag kring smartare samhällsbyggnadsprocess och i olika digitaliseringsuppdrag. Exempelvis var jag jurist i regeringsuppdraget kring säkert och effektivt informationsutbyte och jag har även arbetat som verksamhetsstödjande jurist.


Våra medarbetare

Välkommen Daniel Blom!

Varmt välkommen säger vi nu till Daniel Blom, ny kollega i Stockholm! Daniel kommer närmast från Säkerhetspolisen där han under lång tid arbetat med fokus på säkerhetsskydd. Nu blir han en del av vårt team inom samhällssäkerhet, och kommer framöver hjälpa våra kunder med bland annat säkerhetsskyddsanalys, fysisk säkerhet och utbildning inom området.


Våra medarbetare

Välkommen Magnus Sjölund!

Välkommen Magnus Sjölund, ny kollega i Stockholm! Magnus har lång erfarenhet av säkerhetsarbete som officer. Nu är det dags för nya utmaningar som säkerhetskonsult hos oss!


Våra medarbetare

Välkommen Carl Nykvist!

Nu välkomnar vi Carl Nykvist, ny kollega i Stockholm! Carl är utbildad civilingenjör inom informationsteknologi, har ett stort teknikintresse och är en engagerad deltagare i CTF-tävlingar. Hos oss kommer Carl främst arbeta med penetrationstester och i höst väntar även deltagande i vårt Cyberhjälteprogram.

Berätta lite mer om dig själv!
Jag är uppväxt i Stockholm, men flyttade efter gymnasiet ner till Linköping för att studera. Där pluggade jag i fem år till civilingenjör inom informationsteknologi. Under utbildningen valde jag att rikta in mig på it-säkerhet och gick de kurser som hade it-säkerhetsfokus.


Våra medarbetare

Välkommen Mikael Hammarström!

Varmt välkommen säger vi nu till Mikael Hammarström! Mikael har 20 års erfarenhet av säkerhetsbranschen och har tidigare arbetat som konsult med uppdrag inom både fysisk säkerhet och informationssäkerhet inom samhällsviktig verksamhet. En stor del av arbetet har varit att skydda verksamheter mot terrorism och de förberedelser som skulle kunna vara kopplat till ett sådant angrepp. Hos oss kommer han framöver att arbeta med just detta – framför allt relaterat till den nya säkerhetsskyddslagen.


Våra medarbetare

Välkommen Annette Norman!

Nu välkomnar vi Annette Norman! Annette är jurist, kommer senast från en roll som ämnesråd och huvudman för informationssäkerhetsfrågor på Justitiedepartementet och har innan dess arbetat på Säkerhetspolisen i över tio år. Hon har lång erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd och har bland annat varit med som expert i utredningarna för säkerhetsskyddslagen och NIS-lagen. Framöver kommer hon att hjälpa våra kunder med informationssäkerhets- och säkerhetsskyddsfrågor. 


Våra medarbetare

Välkommen Henrik Rundblom!

Välkommen Henrik Rundblom, ny kollega och områdesansvarig för samhällssäkerhet! Henrik är en i raden av topprekryteringar vi gjort inom samhällssäkerhetsområdet. Han kommer närmast från PwC och har innan dess arbetat under en lång tid på Säkerhetspolisen. Nu blir han en del av vårt oslagbara team inom samhällsäkerhet.


Våra medarbetare

Välkommen Eva Maria Broberg Lennartsson!

Varmt välkommen Eva Maria Broberg Lennartsson, ny kollega i Stockholm! Eva Maria är jurist och har lång erfarenhet och intresse av framför allt dataskydd och e-förvaltning. Senast kommer hon från en roll som dataskyddsombud på Pensionsmyndigheten, och har innan dess arbetat som jurist på Datainspektionen. Nu är det dags för nya utmaningar hos oss!


Våra medarbetare

Välkommen Johan Rittfeldt!

Varmt välkommen säger vi nu till Johan Rittfeldt, ny kollega i Linköping! Johan har en bakgrund inom kognitionsvetenskap och har läst en master i it och management. Tidigare har han bland annat arbetat med ledning och förvaltning av it- och informationssäkerhet samt projektledning, ofta med fokus på myndigheter. Nu är det dags för nya utmaningar som informationssäkerhetskonsult hos oss! 


Våra medarbetare

Välkommen Henrik Birgander!

Nu välkomnar vi Henrik Birgander, ny kollega i Stockholm! Henrik kommer närmast från Säkerhetspolisen och har både där och i tidigare tjänster främst arbetat med fokus på säkerhetsskydd. Med en lång erfarenhet inom området är han nu redo att hjälpa våra kunder med bland annat säkerhetsskyddsanalys, utbildning inom området och förberedelser inför den nya säkerhetsskyddslagen.


Exjobb

Säg hej till årets exjobbare!

Under våren skrivs några av årets mest spännande exjobb inom säkerhet på Knowit. Säkerhetsskydd, förändringsledning i säkerhetsprojekt, säkerhetstest av röststyrda system samt utmaningar med IAM-projekt är de intressanta områden som exjobben kommer handla om. 


Våra medarbetare

Välkommen Jonas Magnusson!

Vi får ytterligare en spännande medarbetare som bland annat kommer att hjälpa våra kunder med verksamhets- och riskanalyser i samband med den nya säkerhetsskyddslagen. Jonas Magnusson kommer närmast från Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) och har en bakgrund inom både nationalekonomi och statsvetenskap. Intresset för säkerhet har funnits länge och har bland annat stärkts under en praktikperiod på ambassaden i Washington. Nu är det dags för nya utmaningar på vårt kontor i Stockholm. Såhär berättar Jonas om sig själv: 


Våra medarbetare

Välkommen Martina Holmström!

I januari välkomnade vi Martina Holmström, ny kollega på Stockholmskontoret! Martina är jurist i grunden och kommer närmast från Socialstyrelsen där hon arbetat med juridiska frågor inom hälso-och sjukvårdsområdet. Nu är det dags för nya uppdrag hos oss, med fokus på utveckling av e-hälsoarbete och digitalisering inom vården!               


Våra medarbetare

Välkommen Daniel Malmqvist!

Vi blir fler och fler kollegor inom säkerhet och näst ut att presenteras här på bloggen är Daniel Malmqvist, som börjat hos oss i september. Daniel är utvecklare i grunden och har senast arbetat med administreringsprogram till signalskydd på uppdrag för militären. Nu är det dags för nya utmaningar som säkerhetskonsult på vårt kontor i Stockholm.


Våra medarbetare

Välkommen Oliver Rickfors!

Ytterligare en ny kollega på Stockholmskontoret från och med september är Oliver Rickfors! Oliver har en bakgrund inom systemutveckling och programmering, är extra intresserad av bland annat applikation och webb och kliver nu in i rollen som säkerhetskonsult hos oss. I höst väntar även deltagande i Cyberhjälteprogrammet.


Våra medarbetare

Välkommen Tony Schlyter!

Varmt välkommen säger vi nu till Tony Schlyter, ny kollega i Göteborg! Tony har senast arbetat som konsult inom informationshantering och har i den rollen haft flera varierande uppdrag, bland annat som testingenjör och Configuration Manager. Nu är han redo för nya utmaningar hos oss på Knowit, som säkerhetskonsult och som deltagare i höstens Cyberhjälteprogram!


Våra medarbetare

Välkommen Johnny Slätt!

Ny dag, ny kollega! Lite så känns det för nu växer vi verkligen så att det knakar. 


Våra medarbetare

Välkommen Fredrik Ljung!

Nu välkomnar vi Fredrik Ljung, ny kollega i Stockholm! Fredrik stärker upp vårt team inom verifieringstjänster och kommer bland annat arbeta med penetrationstester. Han är utbildad civilingenjör i datateknik med master inom datasäkerhet, licenserad PT och engagerad deltagare i CTF-tävlingar med ett, enligt honom, hyfsat bra sifferminne. 


Våra medarbetare

Välkommen Malin Wagnborg!

I Göteborg hittar vi ytterligare en framtida cyberhjälte: Malin Wagnborg. Malin är nyexaminerad med en kandidat i systemvetenskap med inriktning systemutveckling från Linköpings universitet. Hon har ett stort intresse för it- och informationssäkerhet, med siktet inställt på att bli en riktig expert i framtiden. 


Våra medarbetare

Välkommen Sanne Femling!

Ytterligare en ny kollega som gjort entré under septemberär Sanne Femling. Så sent som i våras avslutade Sanne sina studier inomit-forensik och Informationssäkerhet på Högskolan i Halmstad. Under sin sista termin på högskolan skrev hon ett uppmärksammat examensarbete om barns utsatthet på internet, vilket blev nominerat till bästa examensarbete för hela it-forensik och informationssäkerhetsprogrammet. Nu är hon redo för en nyutmanande vardag, både som konsult och som deltagare i vårt cyberhjälteprogram.


Våra medarbetare

Välkommen Martin Claesson!

Nu välkomnar vi Martin Claesson, nytt tillskott till vårt Göteborgskontor och deltagare i vårt cyberhjälteprogram! Martin har under våren skrivit sitt examensarbete hos oss och i samarbete med Volvo Cars, med fokus på effekter av förändrad leverantörshantering. Examensarbetet avslutade hans studier vid Chalmers tekniska högskola inom datateknik med en master inom internationell projektledning. Han har ett gediget intresse för teknik, att förstå hur saker och ting är uppbyggda från grunden, kvalitet och säker utveckling. 


Våra medarbetare

Hej!

Jag heter Emma och har precis börjat i rollen som kommunikations- och säljassistent inom säkerhetsområdet på Knowit Insight. Bland annat kommer jag att ansvara för våra sociala medier och blogg - jag har redan hunnit smygstarta lite med inlägg om våra nya kollegor Bo och Patricia, som ni kan läsa här. Håll ögonen öppna för fler intressanta nyheter och annat som kommer komma ut framöver!


Våra medarbetare

Välkommen Patricia Söderbäck!

Nu har vi fått en ny kollega i Linköping: Patricia Söderbäck. Patricia är utbildad företagsekonom, med en master inom it och management. Hos oss på Knowit är det arbete med våra kunders informationssäkerhet som gäller, men också deltagande i vårt cyberhjälteprogram. Patricia berättar: 


Våra medarbetare

Välkommen Bo Sunnerhagen!

Varmt välkommen säger vi nu till Bo Sunnerhagen, ny konsult och konsultchef i Linköping med en lång erfarenhet inom säkerhetsbranschen!