Skip to content

Välkommen Emma Ryttare!

Ännu en ny kollega som vi välkomnat (tillbaka) i september är Emma Ryttare! Emma genomförde sitt exjobb här på Knowit i våras under sin sista termin på Luleå Tekniska Universitet. Nu kliver hon in som säkerhetskonsult hos oss, och utöver att arbeta i olika uppdrag deltar hon under hösten även i Cyberhjälteprogrammet!

Berätta lite mer om dig själv!
Jag har precis tagit examen från Luleå Tekniska Universitet där jag studerat till Civilingenjör inom industriell ekonomi. I våras flyttade jag från Luleå till Stockholm för att skriva mitt exjobb här på Knowit. Redan under tiden jag skrev mitt exjobb trivdes jag väldigt bra här och det känns jätteroligt att vara tillbaka!

Mitt exjobb handlade om förändringsledning i säkerhetsprojekt. Det är ett väldigt intressant område som det inom vår bransch inte har lagts jättemycket fokus på tidigare. Förändringledning som ämne är förstås inte nytt, men just inom säkerhet är det nog ofta mer fokus på exempelvis tekniska delar än på människor. Säkerhet är ju ett område som berör hela organisationen och det gäller att alla förstår hur viktigt det är, vilket gör att förändringsledning inom säkerhet blir väldigt intressant att titta närmare på.

I exjobbet ville jag fokusera på och ta reda på mer kring hur man kan arbeta med just förändringsledning när det kommer till säkerhet och hur man kan arbeta för att få in en säkerhetskultur i organisationer. Det finns väldigt mycket att göra när det kommer till det här – det är viktigt att organisationer prioriterar säkerhet, men ofta är det väldigt mycket arbete som krävs innan de faktiskt gör det.

Hur kommer det sig att du är intresserad av säkerhet?
Jag har haft ett intresse för it i allmänhet väldigt länge, och intresset för just säkerhet kom under studietiden. Säkerhet är ett väldigt spännande och aktuellt område som det ständigt händer mycket inom. Jag gillar att det även är ett väldigt brett område, och att det berör och är viktigt för alla.

Vad kommer du att jobba med hos oss?
Jag har precis påbörjat min anställning och kommer att arbeta i olika uppdrag som säkerhetskonsult. Bland annat har jag nyligen börjat arbeta med vårt interna GDPR-projekt vilket är väldigt roligt. I höst kommer jag även att gå Cyberhjälteprogrammet, med målet att klara CISSP-tentan. Det ska bli kul att få gå en utbildning tillsammans med andra nyanställda kollegor inom säkerhet och samtidigt plugga till CISSPen, och därmed få en bra grund och förståelse för hela säkerhetsområdet!

Vad gör du helst på fritiden?
Då umgås jag helst med vänner och familj. På somrarna gillar jag att spela golf och jag tycker väldigt mycket om att resa och upptäcka nya platser. I somras var jag i Italien två gånger – det är nog mitt favoritresmål just nu!

Tack Emma, varmt välkommen tillbaka till oss!