Skip to content

Välkommen Emilie Gezelius!

Nu välkomnar vi Emilie Gezelius, ny kollega i Stockholm! Emilie är jurist med ett stort intresse för dataskydd, immaterialrätt och integritetsfrågor. Hos oss kommer hon arbeta brett med dataskydd och stötta våra kunder i olika frågor inom området. Emilie är även en av deltagarna i höstens Cyberhjälteprogram! 


Berätta lite mer om dig själv!
Jag har precis tagit examen från juristprogrammet vid Umeå universitet. Där väcktes mitt intresse för dataskydd, inte minst genom att studera immaterialrätt vilket jag fördjupade mig inom och läste specialkurser i. Under min utbildning var jag på en utbytestermin i Sydkorea där jag läste en kurs som heter The politics of technology, som handlade om de politiska frågor som dyker upp i samband med teknikutveckling. Ett stort fokus i kursen blev förstås integritetsfrågor och även där väcktes mitt intresse för dataskydd ytterligare.

När jag senare började praktisera på en advokatbyrå anmälde jag mitt intresse för att få arbeta med just immaterialrätt och dataskydd. Jag fick då en handledare som främst arbetade med frågor kopplade till de områdena och fick på den vägen möjlighet att sätta mig in i GDPR och andra regelverk och lära mig mer om olika frågor kopplade till det. Jag var under studietiden även aktiv i ett projekt som anordnade en teknikmässa för jurister och där fick jag också möjligheten att lära mig mer om GDPR. 

Jag har ett stort intresse för mänskliga rättigheter och har bland annat varit aktiv inom Amnesty, och har därför även med mig det perspektivet när jag nu börjar arbeta. Det är av stor vikt att frågor kopplade till individers integritet hanteras på rätt sätt. Jag tycker datainsamling är väldigt viktigt, och tror mycket på vad vi kan göra med och hur vi kan använda den data vi samlar in, men det finns förstås även ett stort intresse för individer att ha sin data skyddad och inte riskera att få sina uppgifter röjda.


Vad kommer du att arbeta med hos oss?
Jag kommer att arbeta väldigt brett inom dataskydd. Till att börja med kommer jag, tillsammans med en kollega, göra en konsekvensbedömning åt en kund som vill föra över sina personuppgifter från ett system till ett annat, vilket känns väldigt spännande. I höst kommer jag även gå Cyberhjälteprogrammet och jag ser mycket fram emot att genom det få lära mig mer om olika områden inom cybersäkerhet och juridik. Jag ser också mycket fram emot att bli en del av det juristteam som vi har på Knowit och få arbeta tillsammans med och lära mig av dem. 


Vad gör du helst på fritiden?
Helst spenderar jag min fritid med att göra något kreativt – jag tycker mycket om att måla, sy och pyssla på olika sätt och har under den senaste tiden börjat hålla på en del med snickeri. Jag tycker också mycket om att resa, äta god mat och förstås att umgås med vänner och familj!


Tack Emilie! Kul att få lära känna dig lite mer. Varmt välkommen till oss!