Medarbetare inom cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.

Våra medarbetare

Välkommen Moa Malviker Wellermark!

Välkommen Moa Malviker Wellermark, ny kollega i Linköping! Moa är jurist med lång erfarenhet av informationssäkerhetsfrågor, och har tidigare arbetat mycket med bland annat integritetslagstiftning. Nu är hon redo för nya utmaningar hos oss!


Våra medarbetare

Välkommen Martin Claeson!

Nu välkomnar vi Martin Claeson, ny kollega i Stockholm! Martin har tjugo års erfarenhet av säkerhetsbranschen och kommer senast från Försvarsmakten, där han bland annat arbetat med penetrationstester, säkerhetsgranskningar och incidenthantering. Hos oss kommer han främst arbeta med vår tekniska leverans och hjälpa våra kunder med att hitta de bästa tekniska lösningarna för sin verksamhet.


Våra medarbetare

Välkommen Elin Sjöström!

Nu välkomnar vi Elin Sjöström, en nygammal kollega, till Linköping! Elin avslutade nyligen sin masterexamen vid Linköpings universitet och skrev i våras sitt exjobb hos oss på Knowit. Nu kliver hon in i rollen som säkerhetskonsult och kommer framöver att bland annat rikta in sig på arbete med säkerhetsskydd. Hon är även en av deltagarna i årets Cyberhjälteprogram!


Våra medarbetare

Välkommen Anna Johansson!

Varmt välkommen säger vi nu till Anna Johansson, ny kollega i Göteborg! Anna skrev sitt exjobb hos oss i våras och är nu tillbaka och redo att ta sig an rollen som säkerhetskonsult. Hon har nyligen avslutat sina studier inom systemvetenskap vid Göteborgs universitet och intresserar sig lite extra för bland annat samhällssäkerhet. Hon är även en av deltagarna i årets Cyberhjälteprogram!


Våra medarbetare

Välkommen Pontus Engström!

Ytterligare en ny kollega och tidigare exjobbare hos oss är Pontus Engström! Pontus har nyligen avslutat sina studier vid KTH och skrev i våras sitt exjobb hos oss på Knowit, vilket fokuserade på utmaningar inom IAM-projekt. Framöver väntar bland annat uppdrag där han kommer hjälpa våra kunder med IAM-lösningar. Pontus deltar just nu även i vårt Cyberhjälteprogram!


Våra medarbetare

Välkommen Emma Ryttare!

Ännu en ny kollega som vi välkomnat (tillbaka) i september är Emma Ryttare! Emma genomförde sitt exjobb här på Knowit i våras under sin sista termin på Luleå Tekniska Universitet. Nu kliver hon in som säkerhetskonsult hos oss, och utöver att arbeta i olika uppdrag deltar hon under hösten även i Cyberhjälteprogrammet!


Våra medarbetare

Välkommen Richard Oehme!

Nu välkomnar vi Richard Oehme! Richard har lång erfarenhet av underrättelse- och säkerhetsfrågor och har tidigare haft ledande positioner på organisationer som FRA och MSB. På MSB var han bland annat med och byggde upp Verksamheten för cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet. Utöver det har han även varit ansvarig för regeringskansliets säkerhetssektion och chef för en analysfunktion på Statsrådsberedningen. Nu börjar han som Senior Advisor hos oss och kommer framöver främst fokusera på att stödja samhällsviktiga aktörer i de centrala digitala säkerhetsfrågorna inom ramen för totalförsvar, civilt försvar och samhällssäkerhet!


Våra medarbetare

Välkommen Petra Strokirk!

Ytterligare en ny kollega som vi välkomnat i september är Petra Strokirk! Petra har över tio års erfarenhet av säkerhetsbranschen och har tidigare arbetat med stort fokus på samhällssäkerhet, bland annat i rollen som säkerhetschef och säkerhetsskyddschef inom offentlig verksamhet. Nu blir hon konsultchef på vårt Göteborgskontor!


Våra medarbetare

Välkommen Adam Björkman!

I våras kunde ni läsa om årets exjobbare inom säkerhet hos oss på Knowit. En av dem är Adam Björkman som vi i början av september välkomnade tillbaka – nu som kollega inom it-säkerhet. Adam har ett stort tekniskt intresse och blir en del av vårt penetrationstest-team. I höst kommer han även att gå Cyberhjälteprogrammet med målet att klara CISSP-tentan. Varmt välkommen Adam!


Våra medarbetare

Välkommen Mathea Franzén!

Ytterligare en ny kollega på vårt Stockholmskontor från och med augusti är Mathea Franzén! Mathea är jurist med ett stort intresse för offentlig digitalisering och dataskydd. Hon kommer senast från Lantmäteriet, där hon bland annat varit jurist i regeringsuppdraget kring säkert och effektivt informationsutbyte. Nu är det dags för nya utmaningar hos oss!

Berätta lite mer om dig själv!
Jag är jurist, och har ett särskilt intresse för offentlig förvaltning, digitalisering och dataskydd. Jag pluggade juridik i Uppsala och tog examen därifrån år 2018. Dessförinnan har jag även jobbat som journalist och har sen dess ett stort intresse för kultur- och samhällsfrågor.

Jag kommer närmast från Lantmäteriet där jag främst arbetat i deras regeringsuppdrag kring smartare samhällsbyggnadsprocess och i olika digitaliseringsuppdrag. Exempelvis var jag jurist i regeringsuppdraget kring säkert och effektivt informationsutbyte och jag har även arbetat som verksamhetsstödjande jurist.


Våra medarbetare

Välkommen Daniel Blom!

Varmt välkommen säger vi nu till Daniel Blom, ny kollega i Stockholm! Daniel kommer närmast från Säkerhetspolisen där han under lång tid arbetat med fokus på säkerhetsskydd. Nu blir han en del av vårt team inom samhällssäkerhet, och kommer framöver hjälpa våra kunder med bland annat säkerhetsskyddsanalys, fysisk säkerhet och utbildning inom området.


Våra medarbetare

Välkommen Magnus Sjölund!

Välkommen Magnus Sjölund, ny kollega i Stockholm! Magnus har lång erfarenhet av säkerhetsarbete som officer. Nu är det dags för nya utmaningar som säkerhetskonsult hos oss!


Våra medarbetare

Välkommen Carl Nykvist!

Nu välkomnar vi Carl Nykvist, ny kollega i Stockholm! Carl är utbildad civilingenjör inom informationsteknologi, har ett stort teknikintresse och är en engagerad deltagare i CTF-tävlingar. Hos oss kommer Carl främst arbeta med penetrationstester och i höst väntar även deltagande i vårt Cyberhjälteprogram.

Berätta lite mer om dig själv!
Jag är uppväxt i Stockholm, men flyttade efter gymnasiet ner till Linköping för att studera. Där pluggade jag i fem år till civilingenjör inom informationsteknologi. Under utbildningen valde jag att rikta in mig på it-säkerhet och gick de kurser som hade it-säkerhetsfokus.


Våra medarbetare

Välkommen Mikael Hammarström!

Varmt välkommen säger vi nu till Mikael Hammarström! Mikael har 20 års erfarenhet av säkerhetsbranschen och har tidigare arbetat som konsult med uppdrag inom både fysisk säkerhet och informationssäkerhet inom samhällsviktig verksamhet. En stor del av arbetet har varit att skydda verksamheter mot terrorism och de förberedelser som skulle kunna vara kopplat till ett sådant angrepp. Hos oss kommer han framöver att arbeta med just detta – framför allt relaterat till den nya säkerhetsskyddslagen.


Våra medarbetare

Välkommen Annette Norman!

Nu välkomnar vi Annette Norman! Annette är jurist, kommer senast från en roll som ämnesråd och huvudman för informationssäkerhetsfrågor på Justitiedepartementet och har innan dess arbetat på Säkerhetspolisen i över tio år. Hon har lång erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd och har bland annat varit med som expert i utredningarna för säkerhetsskyddslagen och NIS-lagen. Framöver kommer hon att hjälpa våra kunder med informationssäkerhets- och säkerhetsskyddsfrågor. 


Våra medarbetare

Välkommen Henrik Rundblom!

Välkommen Henrik Rundblom, ny kollega och områdesansvarig för samhällssäkerhet! Henrik är en i raden av topprekryteringar vi gjort inom samhällssäkerhetsområdet. Han kommer närmast från PwC och har innan dess arbetat under en lång tid på Säkerhetspolisen. Nu blir han en del av vårt oslagbara team inom samhällsäkerhet.


Våra medarbetare

Välkommen Eva Maria Broberg Lennartsson!

Varmt välkommen Eva Maria Broberg Lennartsson, ny kollega i Stockholm! Eva Maria är jurist och har lång erfarenhet och intresse av framför allt dataskydd och e-förvaltning. Senast kommer hon från en roll som dataskyddsombud på Pensionsmyndigheten, och har innan dess arbetat som jurist på Datainspektionen. Nu är det dags för nya utmaningar hos oss!


Våra medarbetare

Välkommen Johan Rittfeldt!

Varmt välkommen säger vi nu till Johan Rittfeldt, ny kollega i Linköping! Johan har en bakgrund inom kognitionsvetenskap och har läst en master i it och management. Tidigare har han bland annat arbetat med ledning och förvaltning av it- och informationssäkerhet samt projektledning, ofta med fokus på myndigheter. Nu är det dags för nya utmaningar som informationssäkerhetskonsult hos oss! 


Våra medarbetare

Välkommen Henrik Birgander!

Nu välkomnar vi Henrik Birgander, ny kollega i Stockholm! Henrik kommer närmast från Säkerhetspolisen och har både där och i tidigare tjänster främst arbetat med fokus på säkerhetsskydd. Med en lång erfarenhet inom området är han nu redo att hjälpa våra kunder med bland annat säkerhetsskyddsanalys, utbildning inom området och förberedelser inför den nya säkerhetsskyddslagen.


Exjobb

Säg hej till årets exjobbare!

Under våren skrivs några av årets mest spännande exjobb inom säkerhet på Knowit. Säkerhetsskydd, förändringsledning i säkerhetsprojekt, säkerhetstest av röststyrda system samt utmaningar med IAM-projekt är de intressanta områden som exjobben kommer handla om. 


Våra medarbetare

Välkommen Jonas Magnusson!

Vi får ytterligare en spännande medarbetare som bland annat kommer att hjälpa våra kunder med verksamhets- och riskanalyser i samband med den nya säkerhetsskyddslagen. Jonas Magnusson kommer närmast från Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) och har en bakgrund inom både nationalekonomi och statsvetenskap. Intresset för säkerhet har funnits länge och har bland annat stärkts under en praktikperiod på ambassaden i Washington. Nu är det dags för nya utmaningar på vårt kontor i Stockholm. Såhär berättar Jonas om sig själv: 


Våra medarbetare

Välkommen Martina Holmström!

I januari välkomnade vi Martina Holmström, ny kollega på Stockholmskontoret! Martina är jurist i grunden och kommer närmast från Socialstyrelsen där hon arbetat med juridiska frågor inom hälso-och sjukvårdsområdet. Nu är det dags för nya uppdrag hos oss, med fokus på utveckling av e-hälsoarbete och digitalisering inom vården!               


Våra medarbetare

Välkommen Daniel Malmqvist!

Vi blir fler och fler kollegor inom säkerhet och näst ut att presenteras här på bloggen är Daniel Malmqvist, som börjat hos oss i september. Daniel är utvecklare i grunden och har senast arbetat med administreringsprogram till signalskydd på uppdrag för militären. Nu är det dags för nya utmaningar som säkerhetskonsult på vårt kontor i Stockholm.


Våra medarbetare

Välkommen Oliver Rickfors!

Ytterligare en ny kollega på Stockholmskontoret från och med september är Oliver Rickfors! Oliver har en bakgrund inom systemutveckling och programmering, är extra intresserad av bland annat applikation och webb och kliver nu in i rollen som säkerhetskonsult hos oss. I höst väntar även deltagande i Cyberhjälteprogrammet.


Våra medarbetare

Välkommen Tony Schlyter!

Varmt välkommen säger vi nu till Tony Schlyter, ny kollega i Göteborg! Tony har senast arbetat som konsult inom informationshantering och har i den rollen haft flera varierande uppdrag, bland annat som testingenjör och Configuration Manager. Nu är han redo för nya utmaningar hos oss på Knowit, som säkerhetskonsult och som deltagare i höstens Cyberhjälteprogram!


Våra medarbetare

Välkommen Johnny Slätt!

Ny dag, ny kollega! Lite så känns det för nu växer vi verkligen så att det knakar. 


Våra medarbetare

Välkommen Fredrik Ljung!

Nu välkomnar vi Fredrik Ljung, ny kollega i Stockholm! Fredrik stärker upp vårt team inom verifieringstjänster och kommer bland annat arbeta med penetrationstester. Han är utbildad civilingenjör i datateknik med master inom datasäkerhet, licenserad PT och engagerad deltagare i CTF-tävlingar med ett, enligt honom, hyfsat bra sifferminne. 


Våra medarbetare

Välkommen Malin Wagnborg!

I Göteborg hittar vi ytterligare en framtida cyberhjälte: Malin Wagnborg. Malin är nyexaminerad med en kandidat i systemvetenskap med inriktning systemutveckling från Linköpings universitet. Hon har ett stort intresse för it- och informationssäkerhet, med siktet inställt på att bli en riktig expert i framtiden. 


Våra medarbetare

Välkommen Sanne Femling!

Ytterligare en ny kollega som gjort entré under septemberär Sanne Femling. Så sent som i våras avslutade Sanne sina studier inomit-forensik och Informationssäkerhet på Högskolan i Halmstad. Under sin sista termin på högskolan skrev hon ett uppmärksammat examensarbete om barns utsatthet på internet, vilket blev nominerat till bästa examensarbete för hela it-forensik och informationssäkerhetsprogrammet. Nu är hon redo för en nyutmanande vardag, både som konsult och som deltagare i vårt cyberhjälteprogram.


Våra medarbetare

Välkommen Martin Claesson!

Nu välkomnar vi Martin Claesson, nytt tillskott till vårt Göteborgskontor och deltagare i vårt cyberhjälteprogram! Martin har under våren skrivit sitt examensarbete hos oss och i samarbete med Volvo Cars, med fokus på effekter av förändrad leverantörshantering. Examensarbetet avslutade hans studier vid Chalmers tekniska högskola inom datateknik med en master inom internationell projektledning. Han har ett gediget intresse för teknik, att förstå hur saker och ting är uppbyggda från grunden, kvalitet och säker utveckling. 


Våra medarbetare

Hej!

Jag heter Emma och har precis börjat i rollen som kommunikations- och säljassistent inom säkerhetsområdet på Knowit Insight. Bland annat kommer jag att ansvara för våra sociala medier och blogg - jag har redan hunnit smygstarta lite med inlägg om våra nya kollegor Bo och Patricia, som ni kan läsa här. Håll ögonen öppna för fler intressanta nyheter och annat som kommer komma ut framöver!


Våra medarbetare

Välkommen Patricia Söderbäck!

Nu har vi fått en ny kollega i Linköping: Patricia Söderbäck. Patricia är utbildad företagsekonom, med en master inom it och management. Hos oss på Knowit är det arbete med våra kunders informationssäkerhet som gäller, men också deltagande i vårt cyberhjälteprogram. Patricia berättar: 


Våra medarbetare

Välkommen Bo Sunnerhagen!

Varmt välkommen säger vi nu till Bo Sunnerhagen, ny konsult och konsultchef i Linköping med en lång erfarenhet inom säkerhetsbranschen! 


Våra medarbetare

Välkommen Christel Manner!

I mars tidigare i år kunde ni läsa om årets exjobbare inom säkerhet hos oss på Knowit. En av dem är Christel Manner som vi denna vecka också formellt kan välkomna som ny kollega inom informationssäkerhet. Välkommen Christel!


Våra medarbetare

Välkommen Calle Bokedal!

Nu välkomnar vi Calle Bokedal, ny kollega i Göteborg! Calle kommer närmast från Telia där han har arbetat de senaste 14 åren. Som utvecklare i grunden har han varit i branschen sedan 1999 och haft många varierande roller. Bland dem återfinns utvecklare, designer, frontendarkitekt och corearkitekt - som alla följer Calles genomgående tema och filosofi:

Jag gillar okomplicerade lösningar som fungerar som man har tänkt. De ska se bra ut, fungera bra och vara säkra!”


Våra medarbetare

Välkommen Björn Eriksson!

Nu välkomnar vi Björn Eriksson till oss på Knowit! Björn kommer närmast från Thomas Cook, närmare bestämt Ving, där han har arbetat i varierande roller sedan 1996. Bland dem återfinns exempelvis Development Manager, Change Manager, QA Manager samt Information Security Manager. Efter många givande år inom samma koncern kände han att det var dags för nya utmaningar och har nu i maj börjat som säkerhetskonsult på Knowit, vilket vi såklart är otroligt glada över.


Våra medarbetare

Välkommen Daniel Nilsson!

I slutet av april fick vi ytterligare en ny kollega: Daniel Nilsson. Varmt välkommen Daniel!

Daniel kommer närmast från en konsultroll på Cybercom där han har arbetat med förvaltning och utveckling inom IAM, identitets- och behörighetshantering, samt agerat teknisk projektledare. Han är utbildad civilingenjör inom informationsteknik med inriktning på programmering och algoritmer. Nu är han redo för nya utmaningar inom säkerhet hos oss.


Våra medarbetare

Välkommen Johan Blom!

Nu välkomnar vi Johan Blom till oss på Knowit! Johan har en bakgrund inom svenska flygvapnet, som konsult i New York och en lång erfarenhet inom it-säkerhet med fokus på exempelvis säkerhetsgranskningar, tester, skadlig kod, incidenthantering och forensik. Han kommer närmast från rollen som COO på TrueSec där han har arbetat i mängder av varierande uppdrag under de senaste tolv åren. Nu kliver han in som ny konsultchef i Stockholm samt ansvarig för vår verifieringstjänst och verksamhetsutveckling inom Microsoftområdet.


Våra medarbetare

Välkommen Jesper Lindblom!

I slutet av mars fick vi en ny kollega inom säkerhet: Jesper Lindblom. Jesper kommer närmast från Huddinge kommun där han har haft rollen som informationssäkerhetsstrateg och personuppgiftsombud. När han var liten ville han bli polis eller brandman - en vilja som utgick ifrån en grundläggande värdering och ambition om att, vid möjlighet, hjälpa andra människor. Med erfarenhet inom krisberedskap, personuppgiftsfrågor, informationssäkerhet och GDPR samt en magister i sociologi med fokus på risk- och krishantering är vi övertygade om att han kommer att stötta våra kunder i alla utmaningar de kan tänkas möta. Varmt välkommen Jesper!


Säg hej till våra nya exjobbare!

Just nu skrivs årets mest spännande exjobb inom säkerhet på Knowit - för vad kan väl vara mer intressant än säkerhet i artificiell intelligens, självkörande tåg och medicinteknik? För att inte att glömma hur du kan använda blockchain inom offentlig sektor. Vi har bett studenterna berätta om sig själva och vad de gör här. Varmt välkomna till Knowit!


Välkommen Jesper Lundin!

Ytterligare en ny kollega som gjort entré under februari är Jesper Lundin. Varmt välkommen Jesper!

Jesper är utbildad civilingenjör inom teknisk fysik med en master inom diskret matematik och teoretisk datalogi. Han kommer närmast från Accenture och med ett stort intresse för algoritmer, utveckling och det teoretiska bakom själva programmeringen kommer han att arbeta med IT-säkerhet hos oss på Knowit Insight. Just nu tar han, tillsammans med några andra kollegor, fram en ny säkerhetslösning för SharePoint och till vardags funderar han gärna på frågeställningar såsom: 

”Är det här verkligen ett säkert system eller kan man ta sig in i det? Hur i så fall? Finns kryphål? Om ja, vad kan jag utforska och åstadkomma?” 


Våra medarbetare

Välkommen Marcus Stigelid!

Under februari har vårt säkerhetsteam förstärkts med ytterligare en kollega: Marcus Stigelid. Marcus har arbetat på Knowit sedan hösten 2016 och har tidigare fokuserat på webbutveckling. Med ett intresse för IT sedan han var 11 år samt studier till civilingenjör inom IT med en master med inriktning på säkerhet vill vi önska Marcus varmt välkommen till vårt team!


Våra medarbetare

Välkommen Simon Rawet!

Förra måndagen fick vi ytterligare ett tillskott i vårt säkerhetsteam: Simon Rawet. Varmt välkommen Simon!

Simon har under de senaste tre åren arbetat som penetrationstestare, främst med fokus på webbapplikationer. Han insåg redan under tonåren att han ville arbeta med säkerhet och efter att ha upptäckt säkerhetshål och belönats av IT-avdelningen på sin gymnasieskola kändes det naturligt att studera till civilingenjör inom datasäkerhet. Efter närmare fyra år på utbildningen blev han kontaktad av en vän som undrade om han, på uppdrag av kund, ville testa att hacka sig in i banker - och på den vägen är det. 


Våra medarbetare

Välkommen Rasmus Falkenhem!

Nu välkomnar vi Rasmus Falkenhem till oss på Knowit! Rasmus har studerat till dataingenjör på Linköpings universitet och har sedan barnsben haft ett intresse för it och alltmer med fokus på säkerhet. Hos oss kommer han att bland annat arbeta med IAM, Omada och installation av deras system.


Våra medarbetare

Välkommen Carlos Marjasin!

Idag välkomnar vi Carlos Marjasin, ny kollega sedan 1 december! Carlos kommer närmast från Actsec där han arbetat i en säljande roll med fokus på säkerhet avseende person, information, egendom samt kris och kontinuitet. Med snart 18 år i säkerhetsbranschen har han en djup förståelse för området och beskriver sitt arbete som att fungera som en brygga mellan verksamhet och teknik.


Exjobb

Exjobbaren Madeleine: "Grymt att få vara här!"

Exjobbare Madeleine Serenhov här, LTH-student och snart utexaminerad ICT-ingenjör. Med Lund som bas för studierna har jag tagit mig runt i världen och samlat på mig både språk och erfarenhet. Jag började i Ecuador som webbutvecklare, tog en termin i Kina och en i Chile och landade sedan på Sydkoreas nationella CERT. Det var där intresset för säkerhet väcktes vilket ledde mig till säkerhetsspecialisering och examensarbetet här på Knowit.


Våra medarbetare

Välkommen Björn Vildljung!

Vi fortsätter att växa och välkomnar nu ytterligare en kollega till oss. Björn Vildljung - varmt välkommen! Björn kommer närmast från Volvo Group där han under de senaste åren fokuserat alltmer på IAM, identitets- och behörighetshantering. Hos oss kommer han att ha ett fortsatt fokus på just detta område och även verka för att bredda sin kompetens inom it-säkerhet.


Våra medarbetare

Välkommen Tobias Rydberg!

Ytterligare en ny, men sedan tidigare bekant, kollega är Tobias Rydberg. Välkommen Tobias! 

I våras genomförde Tobias, tillsammans med Lukas Grönquist, sin praktik och sitt examensarbete hos oss på Knowit. Examensarbetet handlar om att undersöka vilka praktiska åtgärder som finns för att uppfylla principerna för konceptet Privacy by Design, en punkt i den nya dataskyddsförordningen (GDPR). Arbetet presenterades vid tre tillfällen under sommaren varav det ena var under CSA Nordic Summit. Det fick ett gott mottagande och går att läsa i sin helhet här.


Våra medarbetare

Välkommen Lukas Grönquist!

Nu vill vi ta tillfället i akt och presentera ett nytt, men för många ändå bekant, ansikte på en av våra nya kollegor: Lukas Grönquist!


Våra medarbetare

Välkommen Max Korkkinen!

Vi är enormt stolta över att få välkomna Max Korkkinen till oss på Knowit Secure!


Prenumerera på vårt nyhetsbrev