Skip to content

CSR - om att göra skillnad på riktigt

Känner du dig som vi ibland avundsjuk på personer som har ett arbete som är viktigt på riktigt, så som läkare, hjärnforskare, biståndsarbetare och brandmän. Det arbete vi utför räddar sällan liv eller förändrar världen.  Här berättar jag om hur vi gör skillnad på riktigt med hjälp av det vi är riktigt duktiga på:

En fortfarande varm höstkväll hade jag (Annelie)  och Pontus André ett kvällsmöte med representanter från Wonsa. Organisationen Wonsa  är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation (med 90-konto) som genom behandling, forskning, och kunskapsspridning arbetar för att nå visionen om en värld utan sexuella övergrepp.

Det blev en kväll fylld av hemsk fakta och varken jag eller Pontus kunde sova på kvällen...

Som ideell organisation har de begränsad ekonomisk kapacitet, stort hjärta att vilja hjälpa och är i ett skriande behov av att kunna samarbeta och arbeta effektivare för att nå fler behövande.

När vi möttes på kontoret nästa morgon var vi rörande överens!

Vi vill såklart hjälpa till! Med vår kompetens och kunnande kan vi skapa en samarbetsplattform på Office365 och i och med detta göra det möjligt för dem att nå ut till ännu flera behövande människor.

Knowit arbetar sedan länge på flera sätt med CSR (Corporate Social Responsibility) och när vi lyfte vårt förslag till koncernledningen fick vi ett  - självklart ska vi hjälpa till som svar!

För oss var det viktigt att inte bara skjuta till pengar utan att bidra med vår kompetens.  Arbetet kommer att ske helt ideellt av ett gäng från Knowit under hösten, där Knowit  står för de kringkostnader som finns.

 Vi - Annelie och Pontus  tycker att de här är så pass viktigt att vi beslutat att lägga ca 120 h av egen tid i förberedande möten och sammanställning och utbildning för dem, men även vårt team lägger egen tid i själva genomförandet och implementationen!

I skrivande stund har vi genomfört en effektkartläggning, analyserat målgrupperna och satt en första plan för införandet. Vi håller er uppdaterade här i bloggen, har ni frågor eller vill veta mera. Kontakta gärna undertecknad