Skip to content

Vi vill göra Östergötland till en hub för cybersäkerhet

Kompetensbristen är en av säkerhetsbranschens största risker, och inte minst i Östergötland är behovet av att samla kraft inom cybersäkerhet stort. I regionen finns flera intressanta verksamheter med behov av säkerhetskompetens; inom den privata sektorn finns företag som SAAB, Holmen, och Stadium och den offentliga sektorn innefattar 13 kommuner, region Östergötland och flera myndigheter. På Knowit arbetar vi idag med ett flertal av dessa organisationer i olika spännande kunduppdrag, men vi ser att behovet av ytterligare kompetens är enormt stort både hos våra kunder och hos andra aktörer.  

Samtidigt som det råder kompetensbrist är det många studenter som efter sin examen lämnar regionen – bland annat stannar bara upp till 18% av civilingenjörer kvar efter avslutade studier. Detta riskerar förstås att göra kompetensbristen ännu större och vi måste tillsammans hjälpas åt för att skapa möjligheter som gör att fler väljer att stanna kvar. 

Vi behöver tillsammans även skapa fler intressanta möjligheter både för de som redan är ute i arbetslivet och de som är påväg ut. Vi på Knowit bidrar genom att bland annat genomföra vårt traineeprogram inom cybersäkerhet, Cyberhjälteprogrammet, varje år och genom att varje vår ta emot exjobbare på alla våra orter. Vi skulle även uppskatta mer samarbeten runt detta eller om annat som kan hjälpa regionen. Tveka inte att slå mig en signal om du har några bra idéer eller är intresserad av att arbete med cybersäkerhet hos oss.

/Anders Römert, regionsansvarig och konsultchef i Linköping

 

Inom cybersäkerhet och juridik på Knowit är vi idag över 80 säkerhetskonsulter i Norden. Vi arbetar med hela spannet av säkerhetsfrågor för att tillsammans skapa ett digitalt samhälle där alla känner sig trygga. Nu växer vi och söker fler medarbetare till vårt kontor i Linköping!

 Till vårt Linköpingskontor söker vi just nu efter följande roller:
Senior IT-säkerhetsspecialist
Jurist inom dataskydd och e-förvaltning
Senior säkerhetskonsult inom IAM
Senior informationssäkerhetsspecialist

Det går förstås även bra att skicka in en spontanansökan om du inte känner att någon av beskrivningarna i de annonser vi har ute just nu känns helt rätt.