Skip to content

Välkommen Mikael Hermansson!

Mikael HermanssonNu hälsar vi Mikael Hermansson välkommen till oss på Knowit Secure!

Mikael har en lång karriär inom Identity & Access management bakom sig. Närmast kommer han från Cybercom där han bland annat arbetade med det nya svenska e-legitimationssystemet, ”Federationstjänster för Svensk e-legitimation” åt E-legitimationsnämnden.

Varför är det egentligen så viktigt med e-legitimationer?
I den digitala världen är det oerhört viktigt att veta att du är du och inte någon annan. Det finns inte så värst många olika sätt att kontrollera vem som sitter vid tangentbordet på andra sidan. Vet man vem som är vem så kan man tillåta många fler tjänster och det i sig gör att vi alla får en enklare vardag.

Du har jobbat mycket med federationslösningar?
Ja, det är något som har varit intressant för många under en längre tid, men det är inte förrän de senaste åren som det verkligen tagit fart. Myndigheter, företag och även tekniken har nu mognat såpass att det nu är dags att se över detta på allvar. Fördelarna är många. När federationen är på plats är det enklare att lita på de som ansluter till ett nätverk eller en tjänst och då kan man enkelt se till att de får tillgång till den information de behöver. Och inget annat. Detta arbete kommer fortsätta öka framöver. Fördelarna är helt enkelt så många att det framstår som nästan dumt att inte göra det.

Vad kommer du göra på Knowit Secure?
Jag kommer fortsätta arbeta med IAM-lösningar, men även arbeta en del med säker utveckling. Jag är också intresserad av att börja arbeta med penetrationstester. Hela säkerhetsområdet är superspännande, men IT-säkerhet i olika former kommer bli mitt huvudsakliga fokus.

Det låter som du är rätt person för det Mikael - Varmt välkommen!