Skip to content

Välkommen till oss Charlotte Botvidsson!

Nere i Malmö hänger Lotta, vår senaste kollega. Hon har jobbat länge inom lön och har sett mycket hända inom området. Vi tog ett litet snack för att höra mer om lönebranschen och vem hon är.

L8

Hej där nere i Malmö! Hur kommer det sig att du hittade oss?

Jag kom i kontakt med Knowit via gamla kollegor. Jag sa upp mig för ett halvår sen då jag kände att jag inte utvecklades längre, kontaktade Charlotte och bad henne hålla lite koll om det dök upp en tjänst hos något företag som skulle passa mig. Jag hade tänkt skicka in en spontanansökan till Knowit men hann inte med det, då jag fick kontakt med Per Joehns via LinkedIn.

Vad tar du med dig in i din konsultroll från dina tidigare erfarenheter?

Eftersom jag varit i lönebranschen i mer än 20 år i olika roller så är det främst såklart min kunskap och intresse för utveckling av lönehantering. Men jag tar också med mig erfarenhet från rollen som projektledare inom systemleverantörsbranschen. Jag hoppas och tror att min förståelse för hur leverantörer driver projekt och var det oftast skaver kommer att gynna kunden.

Hur ser du att lönebranschen har förändrats mest de senaste 10 åren?

Jag skulle nog säga att det är statusen på just yrkesrollen som har förändrats mest. Tidigare var någon som jobbade med lön en person som bara tryckte på en knapp, typ "hur svårt kan det vara?". Idag är det många som certifierar sig till lönekonsult och yrket fått ett uppsving. Som lönekonsult är du inne och snuddar på fler områden förutom just lön. Du behöver ha förståelse för både ekonomi och HR. Dagens lönesystem kräver även att man har en högre teknisk kunskap och kunna felsöka i systemet på ett helt annat sätt än tidigare.  

Vilka har varit de främsta förbättringarna?

De främsta förbättringarna är integrationer in till lönesystemen och ut mot andra system, även om det finns mycket kvar att göra så har det gjort att mycket manuellt arbete försvunnit. Jag har själv varit med om att handknacka tidrapporter och reseräkningar.

Och till sist - har du något drömuppdrag nu när du är hos oss?

Min dröm är att få hjälpa företag bygga upp sin löneavdelning och få bästa löneleveransen ut till verksamheten.

Tack Lotta för detta! Vi ses och hörs snart igen!