Skip to content

Utmana Status Quo - När är det värt att ta fighten att göra en förändring?

När är det värt mödan att ge sig på en förändring och den resa det ofta innebär?
- Det är när det är din inom "my business”.

“My Business” ska översättas till fokus eller kontroll. I detta fall det som är inom din kontroll att förändra. Om du är i kontroll över förändringen och det handlar om dig så är det ju helt upp till dig. Kör, eller stå över. Det är ditt beslut.

Men hur är det när en förändring involverar andra?

Jag skulle fortfarande se det från “my business” perspektivet. Det jag menar är att man måste fråga sig själv; “vad kan jag göra för att påverka andra för att få till en förändring?”

Svaret kommer då bero på din position. Det är just det som är kärnan - att utvärdera din egen position. Gör det du kan göra utifrån dina förutsättningar, slösa inte tid och energi på saker du inte kan påverka. Det kommer bara att dränera din självkänsla och stressa upp dig i onödan.

Men det är viktigt att göra skillnad mellan att skylla på andra när man själv inte har gjort det man kan och att inse att saker utanför ens kontroll inte resulterar i den förändring man syftade till att få till.

Om ni vill läsa mer om “My business, your business, god’s business” så rekommenderar jag er att ta en titt på Katie Byron och hennes tankar kring ämnet.