Skip to content

Teknik + Kommunikation = Sant

Vet du vad UX är? När vi på Knowit använder uttrycket syftar vi på användarupplevelse – User eXperience. Vi har ett helt team som specialiserar sig på just interaktionen mellan teknik och användare.

Många faktorer påverkar användarupplevelsen. Hur intuitivt är gränssnittet? Hur snabbt laddas tjänsten? Hur visas felmeddelanden? I vårt UX-team skapas allt från användarflöden och informationsstrukturer till den känsla webbplatsen, tjänsten eller appen ska förmedla.

Från koncept till färdig produkt

Vi börjar gärna med att ta fram ett koncept. Utifrån den kravbild som finns bollar vi idéer: Vi skissar, spånar och diskuterar. Och så utvärderar vi varje idé genom att väga den mot uppdragets syfte och mål.

Konceptet ges en mer konkret struktur när våra interaktionsdesigner beskriver tjänster och funktioner med hjälp av flödesscheman och skelettskisser (wireframes). Grafiska formgivare arbetar fram färg och form i samklang med vad produkten ska förmedla och gränssnittsutvecklare får allting på plats.

Under den fortsatta utvecklingen jobbar UX-kreatörer parallellt med utvecklarteamet, för att säkerställa användarupplevelse och önskad affärsnytta ända fram till leverans. Teknik och innehåll utformas för att göra det lätt för användaren att hitta rätt via Google och andra sökmotorer.

Test och mätning säkrar kvaliteten

En del av vårt arbete går ut på att testa och mäta det vi bygger och förvaltar. Användbarhetstester av både form och funktion kan utföras redan under utvecklingsfasen. När sajten är lanserad samlas besöksdata in, som vi analyserar löpande för att se hur bra webbplatsen uppfyller satta mål. Aktivt arbete med test och mätning ger ett konkret underlag för ytterligare förbättringar.

Fråga oss!

Hittar besökarna vad de letar efter på sajten? Når budskapet fram? Håller formen? Kan konverteringarna öka genom tydligare köpflöden? Hur ligger det egentligen till med sökmotor-optimeringen (SEO)? Missa inte chansen att ta hjälp av våra användbarhetsexperter!

Axplock ur UX-teamet

 

Först när teknik och kommunikation fungerar som en enhet uppnår webbplatsen, appen eller tjänsten sitt mål. Vi gillar funktionell teknik med smart design, och hoppas att du känner likadant.