Skip to content

Knowit Trainee - Sveriges bästa traineeprogram?

Våren nalkas. Den för med sig välbehövligt ljus, lite knoppar på träd och för en hel del studenter den allra sista terminen på universitetet. Är du en av de studenterna? Toppen, då har du kommit helt rätt! Vi som skriver heter Stina, Thea och Milica. Hösten 2017 började vi som traineer på Knowit. För nästan exakt ett år sedan befann vi oss i samma sits som du gör nu - fundersamma över vad vi ska göra härnäst. Livet hade en plan och vi hamnade på Knowits traineeprogram. Hoppas att även du inom kort sitter här med fingrarna smattrandes på tangentbordet - ivrig över att få berätta om Sveriges bästa traineeprogram*!

*Källa: Stina, Thea och Milica

 

Vad innebär det att vara trainee?

Exakt vad det innebär att vara trainee varierar från företag till företag. Många traineeprogram erbjuder en mjukstart på arbetslivet. Hos oss på Knowit får du under en fullspäckad månad ta del av tips, råd och lärdomar från några av IT-branschens bästa konsulter, för att sedan tillämpa alla lärdomar under en två månaders praktik.  På praktiken har du en roll som IT-konsult hos en av våra kunder, the real deal med andra ord. Du har även tillgång till en handledare på praktiken som ser till att ge dig rätt stöttning och vägledning. Programmets primära mål är att du ska få rätt verkyg, lära dig använda dem och på så vis en stabil start på din yrkeskarriär.

Varför Knowits traineeprogram?

Milica: Skälet till att jag valde Knowit var mina framtida chefer och kollegor. Jag hade hört väldigt gott om traineeprogrammet från bekanta som tidigare deltagit. Det var först när jag träffade kollegorna på test som Knowits traineeprogram kändes helt självklart och övriga alternativ föll bort.

Stina: Jag fick tips från en testare som jag arbetat med tidigare. Hon hade jobbat på Knowit och rekommenderade arbetsplatsen. Ett bra företag med härlig atmosfär som samtidigt gav ett seriöst sken var mitt första intryck av Knowit. Ett intryck som har stämt in väl.

Thea: Jag tittade på flera olika traineeprogram. Vad som gjorde Knowit till en klar vinnare var alla fantastiska Knowit:are som jag träffade på mässor och väl på företaget. För mig betyder det mycket att trivas med mina kollegor på jobbet. Tillsammans kommer man längre. Det må vara klyschigt, men det stämmer! Om du letar efter ett mer konkret svar på frågan då säger jag såhär:

 • konsultmannaskap
 • gruppdynamik
 • agila arbetsmetoder
 • testutbildning
 • presentationsteknik
 • visualisering och visualiseringsverktyg
 • digitalisering
 • projektledning
 • förvaltning
 • certifieringar
 • workshops och programmeringskurser  

Listan fortsätter, det här är endast ett urval av det som stod på schemat under programmets första månad. Vill du utvecklas och är redo för en utmaning är traineeprogrammet något för dig!

Motsvarade programmet dina förväntningar?

Milica: Innehållsmässigt motsvarade traineeprogrammet mina förväntningar men den dynamik och samhörighet som skapades i traineegruppen var utöver förväntningarna. Knowits traineeprogram är ett utmärkt tillfälle att nätverka med kollegor från olika IT-inriktningar. Men också med kollegor som sitter runt omkring i Sverige. Jag fick tillfälle att lära känna fantastiska personer från Knowit Sundsvall men även Knowit Uppsala, vilket jag uppskattar. Även den stöttning jag var ute efter när jag sökte traineeprogram fanns på Knowit. Jag fick en ordentlig start på arbetslivet.

Vad tar du med dig från traineeprogrammet?

Stina: Främst det nätverk jag skapade under traineeprogrammet. Men jag tar även med mig de värderingar som Knowit trycker på. Knowit är en organisation som växer och skapar en skillnad tillsammans, vilket traineeprogrammet är ett bevis på. Självklart tar jag även med mig all den kunskap som lärdes ut inom de olika IT-disciplinerna. Vi fick ta del av grymma utbildningar som är värdefulla i en konstant växande bransch. Idag är jag konsult på Telenor, det var även där jag gjorde min praktik. Det jag uppskattar mest med Knowit är all den kunskap som finns på företaget. Att konstant utvecklas är det som får mig att älska mitt jobb.

Bli vår kollega!

Trainee på Knowit är bra. Bäst faktiskt. Kunskap, utmaningar, härliga kollegor, möjligheter att utvecklas och kött på benen är vad vi erbjuder. Fortfarande tveksam? Läs vårt inlägg om att hitta rätt i företagsträsket här. Kom igen, släng iväg en ansökan och put us to the TEST!

// Milica, Thea & Stina

 

ANSÖKAN: Trainee Sundsvall

ANSÖKAN: Trainee Uppsala