Skip to content

Studerar och intresserad av cybersäkerhet? Se hit!

Cybersäkerhet är en starkt växande marknad och ibland lika spännande som en spionroman. Vill du också jobba med oss för att säkra upp bolag och våra svenska myndigheter? Vi har ett antal möjligheter för dig som är studerar på universitet och högskola och snart ska ut i arbetslivet. Vi erbjuder exjobb, praktikplatser och sedan hösten 2017 har vi vårt cyberhjälteprogram som ger en kickstart ut i arbetslivet för dig som snabbt vill bli riktigt bra på cybersäkerhet.

EXJOBB OCH UPPSATSER
Nedan följer ett antal förslag på ämnen för exjobb och uppsatser som kan genomföras under våren 2018. Vi diskuterar gärna detta närmare tillsammans med dig och du är välkommen att själv komma med förslag.

Säkerhet i talkommunikation
Enligt Gartner kommer vi alltmer tala med våra datorer, mobiler och andra enheter. Det kommer vara starkt bidragande till att bland annat e-handeln ökar, men hur ser säkerheten ut när du beställer en pizza genom att prata med din mobil? Eller när du gör bankaffärer? Hur vet den att det är du som pratar? Går det att skicka in elak kod den vägen?

Säkerhet i AI-botar
Snart kommer AI-botar vara lika vanliga som mobilappar. Det gör att helt nya säkerhetsfrågor dyker upp. Hur ska man undvika att de lär sig felaktiga saker? Vilka data utgår de ifrån? Vem ansvarar för besluten som de fattar?

Säkerhet i IoT
Snart kommer i princip allt vara uppkopplat, från tv-maskiner till bilar och lås. Tyvärr är it-säkerheten ofta bristande i våra produkter. En bidragande faktor är att det inte finns någon bra process för att uppdatera dem. Hur bör produktbolag arbeta med uppdatering? Vilka lösningar finns det?

PRAKTIK
För er med utbildningar som exempelvis data- och systemvetenskap på Stockholms universitet där ni kan genomföra både praktik och uppsats under samma termin föredrar vi att ni gör båda hos oss och inom samma ämnesområde. Anledningen är att ni då redan innan ni gått ut universitetet har en djup kompetens inom ett specialområde. Ta kontakt med oss så kan vi berätta mer.

Vi har dock en unik praktikplats utan koppling till uppsats. Vi söker en VD-assistent som följer vår VD:n för Knowits säkerhetsnischade bolag, Peter Lindstedt, i hans vardag. Det innebär allt från att skriva mötesanteckningar och göra PowerPointbilder till att göra avancerade analyser inom ett specifikt område. Vi ser att du gärna har en kombinerad utbildning inom både management och it. Det är också en fördel om du har ett intresse inom cybersäkerhet. Missa inte chansen att få en unik inblick i ett Sveriges mest spännande konsultbolag inom området.

ANSÖKAN
Om du vill ansöka om att genomföra ditt exjobb eller praktik här hos oss på Knowit Insight vill vi att du genomför ett case som du tillsammans med ditt CV skickar till oss. Du kan välja mellan nedanstående uppgifter:

1 Stuxnet
I juli 2010 blev Stuxnet allmänt känt efter att trojanen kommit ut på Internet. Den var unik på flera olika sätt och blev mycket omskriven.

Som caseuppgift skulle vi vilja att du tar fram en sammanfattning av händelsen. Leta information, välj ut relevanta uppgifter och formulera en sammanfattning som åtminstone innehåller en beskrivning av följande:

  • Vad hände?
  • Varför blev händelsen så pass omskriven och på vilket sätt skiljer sig Stuxnet från tidigare elak kod?
  • Hur kan en organisation skydda sig mot denna typ av angrepp?

2 Transportstyrelsen
Sommaren 2017 fick två ministrar gå i Sverige på grund av händelserna på Transportstyrelsen. Aldrig tidigare har informationssäkerhet diskuterats så mycket i media, men vad var det som hände egentligen?

Som caseuppgift skulle vi vilja att du tar fram en sammanfattning av händelsen. Leta information, välj ut relevanta uppgifter och formulera en sammanfattning som åtminstone innehåller en beskrivning av följande:

  • Vad hände?
  • Varför hände det?
  • Hur ska Transportstyrelsen och i slutändan Sverige agera för att det eller något liknande inte händer igen?

Sammanfattningen ska uppta högst två datorskrivna A4, eller 4 000 tecken. Skicka in din caseuppgift tillsammans med ditt, eller era om ni är ett par, CV till oss. Slå ihop allt i en och samma PDF-fil och ansök senast torsdag 16/11 klockan 23:59.

Ansökan görs här!