Skip to content

Spännande och uppmärksammat examensarbete!

ExamensarbeteExamensarbeteExamensarbete (2)Att samarbeta skapar stort mervärde och ger fler innovativa idéer och lösningar!
I år har vi på Knowit Örebro genomfört ett mycket spännande och givande upplägg på examensarbete som vi gärna delar med oss av.

Tillsammans med tre studenter från det systemvetenskapliga programmet vid Örebro universitet, Alfred Nobel Science Park i Örebro, Örebro Stadsmission och Clarion Collection Hotel Borgen har vi utvecklat den innovativa välgörenhetsplattformen B.shrd.
Idén till tjänsten B.shrd, som är en förkortning av de engelska orden be shared, kommer från Annika Grälls, programansvarig för Mat och måltid vid Alfred Nobel Science Park. Under Handelskammarens årliga möte Utsikt, började vi tillsammans med Annika dialogen om hur vi med gemensamma krafter skulle kunna utveckla en innovation för att minska matsvinnet från hotell. Genom oss på Knowit Örebro knöts sedan tre studenter, Maximilian Emmerik, Kristoffer Kirkerud och Stanislav Olsson till projektet. Vi fick också med oss Örebro Stadsmission och Clarion Collection Hotel Borgen som intressenter och kravställare till projektet.

Studenterna har i sitt arbete med att utveckla den tekniska plattformen för B.shrd varit på plats hos, och handletts av, oss på Knowit Örebro under hela vårterminen. B.shrd är byggd så att den kan utökas med fler företag och branscher som vill bidra till en bättre värld samt med fler organisationer som kan stå som mottagare. Man kan dela sitt engagemang i sociala medier och varje organisation kan skicka sitt unika tack till de som valt att ge dem sitt bidrag.
I detta projekt har studenterna jobbat Agilt med tvåveckorssprintar, så var fjortonde dag har vi träffat alla samarbetsparter för att analysera och diskutera hur tjänsten kan utvecklas på bästa sätt. (Även receptionisterna på Clarion har fått vara med och testa och ge input till B.shrd.)
Tack vare allas stora engagemang och delaktighet är plattformen redan nu flygfärdig och den 28/5 hölls en presskonferens som resulterade i ett stort reportage i Örebros största lokaltidning Nerikes Allehanda och en intervju runt projektet i radio P4 Örebro.

Detta har varit ett mycket givande och roligt upplägg på examensarbete för såväl studenter som för oss företag och organisationer som har varit involverade.
Så nu hoppas vi kunna inspirera fler att genomföra examensarbeten med liknande upplägg!

Läs gärna mer om projektet på: Örebrostudenter vill minska matsvinnet och hjälpa hemlösa

 

?