Skip to content

Nya kollegor på Knowit Insight HRM

Till vår stora glädje kan vi presentera två nya kollegor på vårt styrkeområde HRM: Julia och Hugo!


20190917_155832Det är två inbitna stockholmare den här gången, och vi tog en kort pratstund med dem för att få lite bättre koll. Det verkar till exempel som att LinkedIn är den gemensamma nämnaren för hur de båda hamnade här hos oss ...

Stämmer det, var det LinkedIn som ledde er hit?

Hugo: Ja precis, jag hittade annonsen för tjänsten på LinkedIn och tog därefter kontakt med en vän som är anställd på Knowit för att höra mer om bolaget.

Julia: Japp, jag hade hört talas om Knowit från flera vänner och även träffat på mässor på Linköpings universitet. Men det stämmer - just den här rollen hittade jag också via LinkedIn.

Det ryktas om att ni blev ombedda att beskriva er med en hashtag i ansökan ..?

Hugo: Jag valde #skaldjur eftersom mat och dryck alltid varit ett stort intresse - köket är en plats där jag känner mig hemma och är trygg. När jag har tid på helgerna kan man hitta mig förbereda mat i timmar och får jag välja så kommer minst en rätt alltid innehålla någon form av ... ja, skaldjur.

Julia: Juste, jag skrev #makethingshappen. Det prickar in mig som person: jag gillar när det händer saker och är heller inte feg att se till att saker händer. Det kan vara alltifrån stort till smått, men att sitta och vänta på att saker ska ske är inte riktigt min grej, utan jag ser till att det händer.

Då kanske vi kan räkna med att styr upp ett gäng middagar för kollegorna helt enkelt!

Ni har båda ett intresse för digitalisering av HR och HRIT. Hur kommer det sig?

Julia: När jag läste min kandidat fick jag allt större intresse för förändringsledning och förändringsprocesser, och i samband med det uppkom det mycket frågetecken kring just digitalisering av HR och vad det innebär. Jag saknade att få djupdyka i dessa bitarna i utbildningen och sökte mig därför vidare till en master inom IT och Management, där jag fick utforska intresset och se över hur digitala förändringar kan se ut samt vilka utmaningar som finns för HR vad gäller detta.

Hugo: Jag har haft ett stort digitalt intresse sedan länge, och har ibland grämt mig över att jag inte tog chansen att plugga något mer IT-relaterat än personal- och arbetslivsfrågor. När jag såg den här rollen kändes det helt rätt att få kombinera dessa områden och ligga i framkant när det kommer till att skapa och digitalisera framtidens HR-funktioner.

Om ni bara visste hur svårt det är att hitta personalvetare med intresse för IT och digitalisering, vi drog alltså vinstlotten här! Men då så, ni kanske har några spaningar på området också?

Hugo: Känslan jag har fått är att HR blir en mer och mer betydande faktor i organisationer, med den tekniska utvecklingen vi har hoppas jag att vi får se en ökad digitalisering.

Julia: Jag tror att det kommer ske mycket för HR som funktion, när utvecklingen och HR blir alltmer digitala så kommer rollen som HR har i verksamheten även att förändras till att inte vara stödjande utan mer central. Sen tror jag att people analytics kommer att ta ännu mer plats!

Hugo: Ja precis, och effekten tror jag blir mer effektiva organisationer där HR-avdelningar får möjlighet att lägga fokus på de frågor som de är specialister på och inte nödvändigtvis behöva sitta med lika mycket administration.

Vad hoppas ni få lära er mer om nu när ni börjat hos oss?

Julia: Oj, allt möjligt! Kanske framförallt hur digital HR appliceras ute i verksamheter. Även hur typiska HRIT-projekt kan se ut och hur man driver förändringar kopplat till ledarskap och organisation.

Hugo: Jag ser fram emot att få en uppfattning om hur HR kommer att förändras inom det närmsta decenniet, hur kommer en ökande globalisering påverka hur organisationer arbetar över lands- och kontinentala gränser? Jag hoppas även att generellt skaffa mig en bredare förståelse kring hur organisationer interagerar med varandra internt och vilka faktorer som bidrar till en välmående verksamhet.

Kul! Vi har många kunder som ligger i framkant, så vi ska se till att ni får lära er så mycket det bara går.

Men ibland måste man ju chilla också. Favoritserie just nu på stream?

Hugo: Alla säsonger av amerikanska The Office blev nyligen tillgängligt på Viaplay så jag har just nu fullt sjå att se den från start till mål (igen, för fjärde gången).

Julia: Jag har inte hittat någon favorit på ett tag, men Modern Family är en all time favorite, skrattar alltid gott när jag ser den.

Tackar för detta! Återigen - varmt välkomna till oss Julia Wistrand och Hugo Starck!