Skip to content

Maria Wäppling ny styrelseledamot

Knowit Secure förändrar sin styrelsesammansättning och Maria Wäppling, konsultchef på systerbolaget Knowit Business Consulting i Stockholm, kliver nu in. Maria brinner för teamleveranser inom verksamhets-/processutveckling vilket är en viktig del i vår strategi på Knowit Secure.

Maria, grattis till förtroendeuppdraget! Hur känns det?
Det känns jätteroligt! För mig handlar uppdraget initialt om att lyssna in och bilda mig en uppfattning om vilka områden som jag, utifrån min erfarenhet, kan bidra med kompetens och andra, kanske nya perspektiv inom. Jag ser även styrelsearbetet som kompetensutveckling då jag kliver in på en, för mig, helt ny arena.

Jag tycker att det sammanhang som Secure verkar inom är högst aktuellt sett till den tid som vi lever i idag. Det är ett otroligt intressant och viktigt område ur flera perspektiv och ett av dem är självklart samhällsnyttan. Jag ser fram emot att komma Secures verksamhet närmare, både ur ett styrelseperspektiv, men även för att lättare kunna identifiera möjliga uppdrag och projekt där vi kan samarbeta än mer över bolagsgränserna inom Knowit. På så sätt tror jag att vi kan göra ett dubbelt så bra arbete för våra kunder.

Hur ser din bakgrund ut?
Jag har arbetat inom it-branschen i många år. Jag är ingen tekniker utan jag förstår tekniken så pass mycket som jag behöver. Jag sätter på mig kundhatten och försöker se saker och ting ur användarens, kundens eller kundens kunds perspektiv. Jag tror att det har varit och fortfarande är en styrka utifrån de roller som jag har haft och har. Tidigare har jag arbetat som projektledare, konsultchef för specialisttekniker inom Microsoftområdet, Key Account Manager samt som konsult inom verksamhetsutveckling.

Sedan en tid tillbaka arbetar jag som konsultchef för ett team om tio konsulter. Jag är dock fortfarande kvar i ett kunduppdrag eftersom det är viktigt för mig att vara ute i verkligheten och verka i den vardag som konsulterna möter. Att ha kvar kundkontakten är av stor vikt för mig. Det är det allting handlar om. Människor och bra affärer. Den kombinationen är oslagbar!

Vilken är din absolut största styrka?
Jag får saker att hända. Jag kan prioritera och plocka ut det väsentliga, en fot framför den andra. Jag har också kul på vägen. För mig är det viktigt att man har en positiv inställning och energi. Det smittar nämligen av sig och det förstärker i alla fall min förmåga av att få saker att hända. Jag tror på teamwork - att hjälpa varandra, stötta varandra och lära sig av varandra. På så sätt blir alla vinnare.

Härligt Maria! Vi är otroligt glada över att välkomna dig till vår styrelse och ser fram emot att se vad vi kan åstadkomma tillsammans!