Skip to content

Sajt för Kronhuset och Kronhusbodarna

Fastighetsbolaget Higab som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter för verksamheter både inom offentlig och privat sektor bad oss att göra en sajt för Kronhusbodarna, en av Göteborgs äldsta byggnader och område. Idag används området som plats för gallerier, caféer, butiker och evenemang.

Uppdraget

Briefen var att få ut en sajt inför julen där dom snabbt kunde presentera Kronhusbodarna och Kronhuset samt vad som sker där inför julen. Sajten kan sedan växa för att bli en fullskalig upplevelse. Fokus blev därför att skapa en gedigen genomtänkt grund med inriktning på en snabb upplevelse med relevant content, så vi senare inte behövde designa om något för framtiden, utan bara bygga vidare. Lösningen blev att arbeta med god typografi, en avskalad design, att låta bilder få ta plats samt designa ett bra sätt att presentera evenemang och händelser. Allt med ett tänk för framtidens designutveckling av sajten.

 

Typografi

God typografi ska alltid vara målet när man designar, oavsett om det är till digitalt eller tryck. Och idag är det som tur var inga problem att arbeta med typografi på nätet. Dagarna då Verdana och Arial var krav för att din webb skulle funka är som lyckligtvis förbi sen länge.

En luftig och väldisponerad text ser inte bara bra ut, utan blir också läst. I Kronhusbodarnas design fokuserade vi på just detta: En rymlig design för varje textdel, utan störande element bredvid.

kronhusbodarna_grafisk_profil

 

Information

Idag är skrollning en del av hur vi använder internet. Att därför trycka ihop design och text för att rymma allt på samma skärmbild är därför helt fel väg att gå. För Kronhusbodarnas evenemangsdel behövde vi ha in mycket data: Allt ifrån enbart tid och plats, till mer utvecklande scheman. Med den luftiga design vi skapade blir det inga problem att visa upp allt. Tillsammans med tänket att allt inte behöver synas samtidigt, skapade vi ett enkelt överskådligt system för dem att använda sig av. Såväl på desktop som på olika devices.

kronhubodarna_information

 

Sök

The devils in the details, som det sägs. Att förminska en sökfunktions betydelse till en liten ruta i hörnet känns idag helt fel. Vi söker mer än någonsin. Därför ska också sökfunktionen få en väsentlig plats med stor och tydlig typografi.

kronhusbodarna_sok