Skip to content

Knowits uppskattade nyhetsbrev om säkerhetsskydd fortsätter

Under våren 2021 startade Knowits säkerhetsskyddsteam ett nyhetsbrev om säkerhetsskydd. Vi är glada över att se att detta har mottagits positivt när vi i förra veckan publicerade vårt tredje nyhetsbrev i serien. Syftet med nyhetsbreven är att vi på Knowit vill bidra till kunskap och medvetandehöjning i hela samhället om säkerhetsfrågor generellt och säkerhetsskydd specifikt, vilket vi fortsätter att göra till vår bästa förmåga.

Under det senaste året har det hänt mycket kopplat till skyddet av Sveriges säkerhet. Därför har vi tyckt att det varit viktigt att samla informationen på samma ställe så att ingenting missas. Knowits säkerhetsskyddsteam består av flera experter som alla håller sig uppdaterade inom området och kan bidra till att skapa ett informativt innehåll till nyhetsbreven. Denna höst har det hänt särskilt mycket inom säkerhetsskyddsområdet, och i det senaste nyhetsbrevet går det att läsa om följande nyheter:

  • Utredning om säkerhetsprövning av totalförsvarspliktiga föreslår förändrade regler

  • Ändringar i säkerhetsskyddslagen nu klubbade och ny förordning publicerad 

  • Nu öppnar möjligheten för remissyttrande på cybersäkerhetsutredningen 

  • Konsult döms till tre års fängelse för spioneri 

  • Hög chef misstänkt för brott mot rikets säkerhet 

  • Nya chefer vid Säkerhetspolisen och det nya nationella cybersäkerhetscentret

  • FRA kommenterar missförstånd avseende lagförslag

  • Regeringen föreslår förstärkningar avseende utlandsspioneri  


Nyhetsbrevet vänder sig till dig som jobbar inom en offentlig eller privat organisation som direkt eller indirekt träffas av säkerhetsskyddsregleringen eller till dig som bara vill hålla dig uppdaterad på området. Om du är intresserad av att ta del av nyhetsbrevet är du varmt välkommen att anmäla dig här eller mejla sakerhetsskydd@knowit.se. Tveka inte att höra av dig om du har frågor om nyhetsbrevet eller säkerhetsskydd generellt! Vill du läsa mer om vad Knowit erbjuder inom området säkerhetsskydd kan du göra det här.