Skip to content

Hello girl för fler kvinnor till tech

I helgen samlades 15 kvinnor på Science Park i Jönköping för att delta i en tvådagarskurs i kodning, Hello girl. Knowit arrangerar eventet tillsammans med andra lokala konsultbolag, myndigheter och skolor via projektet Transform AAA och Digital dreams. Målsättningen är att öka regionens digitala jämställdhet. 

IMG_4463-2

WI-Tech Brains för ökad digital jämställdhet

WI-Tech Brains är ett kvinnligt nätverk inom projektet Transform to AAA och Digital Dreams, som ska bidra till utbyte av erfarenhet, idéer, mentorskap, inspiration och samarbeten och har som mål att visa hur digital jämställdhet kan göra skillnad för kreativitet och innovation. Genom nätverket kommer regionens kvinnliga ledande kreatörer och digitala tekniktalanger kunna diskutera och skapa lösningar på befintliga problem och utmaningar. Som ett första steg arrangerades nu en tvådagarskurs i kodning, för att sänka tröskeln för kvinnor att söka sig till tech- och teknik-baserade utbildningar och yrken och på sikt öka den digitala jämställdheten.

Drömmen är att inspirera andra

emmelie-circleEn av kursledarna under Hello girl var Emmelie Strand, designer och frontendutvecklare på Knowit
"Det är stimulerande att träffa och lära fler tjejer att koda. De fick grunderna inom programmering samt de vanligast teknikerna som används vid webbplatsbyggen. Vi har pratat HTML, CSS och Javascript. Att nätverka och få fler att börja jobba med programmering är så inspirerande."

Läs mer om Hello, Girl! på www.hellogirl.se och projektet Transform to AAADigital Dreams