Skip to content

Välkommen till Knowit Insight HRM, Filippa Watz!

Filippa är vårt senaste tillskott i HRM-teamet på Knowit Insight. Hon kommer närmast från Aditro, och har tidigare jobbat på HerbertNathan & Co, NorthgateArinso och Oracle.

filippa rundFilippa kommer att stärka vårt erbjudande inom digitalisering av lön- och HR-processer. Vi ställde några frågor till Filippa och det verkar inte vara helt fy skam att som stockholmare bo på Västkusten:

Du utgår från Göteborg, är du göteborgare i blodet?

Nej, jag är stockholmare i blodet och hamnade i Göteborg 2008. Min man fick jobb här nere och vi beslutade att det var en lämplig brytpunkt i livet att prova något annat än Stockholm så vi flyttade ner hela familjen och har blivit kvar då vi trivs fantastiskt bra här på västkusten.

Berätta lite om dig själv och vad du jobbat med?

Jag har jobbat med HRIT hela mitt yrkesverksamma liv. Jag har med mig erfarenhet från både från svenska och internationella bolag, främst från leverantörssidan inom HCM-och lönesystem samt outsourcing - men jag har även jobbat som oberoende rådgivande konsult där jag har haft förmånen att få fokusera på systemstrategi, förstudier och upphandling inom HRIT-området.

För övrigt så bor jag i Jonsered strax utanför Göteborg , har man och två barn, 10 och 16 år. Ägnar en hel del tid till underhåll av hus och trädgård samt åker gärna skidor på vintern och seglar med familjen på sommaren.

Från Jonsered kommer ju även många skogs- och trädgårdsmaskiner, och så finns det ett bryggeri där. Vad kommer du att fokusera på hos oss?

Tanken är att jag skall ha en bredd vad gäller uppdrag inom både HR och lön, och att jag framförallt kommer in i ett tidigt skede hos våra kunder.

Du är personalvetare – hur kom du in på det här lite mer tekniska spåret?
När jag var klar med min utbildning i slutet av 90-talet så halkade jag in i IT-branschen, och fick mitt första jobb hos en systemleverantör, jag har blivit kvar inom HRIT-området sedan dess.

Vi är glada att ha dig med i teamet Filippa!