Skip to content

EPiServers Partner & Techforum

Det händer mycket hos EPiServer i år, så dagens partnerevent i Stockholm var informationsspäckat. Några exempel ur innehållet:

Fortlöpande förbättringar

En ganska ny förändring som kan vara bra att känna till är sättet att se på versionsreleaser. Du kanske har hört att EPiServer 8 har släppts? Det stämmer, men att versionsnumret ändrats från 7 till 8 innebär i sig inte så stora förändringar som man skulle kunna tro. I själva verket handlar det numera om ett större antal mindre uppdateringar (så kallade "continuous releases"), varav den som ändrar siffran från 7 till 8 bara är en i raden. EPiServers vision är att leverera uppdateringar på veckobasis, och dessa kan att omfatta både buggfixar och nya funktioner. Poängen med den här förändringen är att de förbättringar som görs mycket snabbare kan komma ut till kunderna. Med en kontinuerlig leveransprocess behöver man inte längre vänta in stora releaser och tyngre uppgraderingar.

Äldre versioner berörs inte av det nya sättet att jobba med releaser. Är du kund hos oss på Knowit kan vi berätta mer om vad den här förändringen kan komma att betyda just för din EPiServer-lösning.

Några godbitar

Exempel på funktionalitet som har dykt upp och förbättrats i och med de senaste releaserna:

  • utökade möjligheter för analys och optimering
  • fler användbara addons erbjuds, och ytterligare fler är på väg
  • större möjligheter att styra blockhanteringen
  • nya EPiServer Find förvandlar "automagiskt" sökningar till relevanta målsidor med avancerad taggning
  • e-handelslösningen EPiServer Commerce har förbättrats ytterligare
  • en molnplattform kommer att erbjudas

EPiServer Digital Experience Cloud

Fusionen med amerikanska Ektron i januari innebär en större utvecklingsorganisation och fler tekniska möjligheter än tidigare, och som en följd av det lanserades EPiServer Digital Experience Cloud. Det är i praktiken en paketering av olika EPiServer-lösningar som tidigare sålts separat, med tillskott av lite godbitar från tidigare Ektron. Allt inom ramen för en molnbaserad plattform. Vi kommer att berätta mer om EPiServer Digital Experience framöver, när även prisbilden finns på plats. Stay tuned!