Skip to content

Digital social personal

I fredags var vår konsult Henrik Ladström inbjuden att prata på heldagsseminariet Sociala medier för arbetsgivare hos HRbloggen.se. Ett 30-tal deltagare med HR- och kommunikationsroller befann sig i Skofabriken i Stockholm och lyssnade på Christian Bergenstråhle, Henrik och Alexandra Jaegers som med olika vinklar gav åhörarna en inblick i hur man kan jobba med sociala medier ur ett arbetsgivarperspektiv.

Med rubriken "Digital social personal - HR:s anpassning till digitalisering" pratade Henrik om digital HR, personligt varumärke och social rekrytering. Digital HR är det vi på Knowit använder som samlingsbegrepp för digitala HR-lösningar som innefattar bland annat automatisering, ledarskap, gamification, och medarbetarengagemang. I detta hittar vi också sociala medier, något HR måste jobba aktivt med tillsammans med kommunikation och marknad för att stärka arbetsgivarvarumärket.

Som alltid var också intresset stort för hur man jobbar aktivt med LinkedIn, både ur ett individuellt perspektiv och från företagets sida sett. Många roliga exempel kom upp kring kontaktförfrågningar, statusuppdateringar och vett & etikett.

En finfin fredag som vi hoppas att det blir fler av!

 

Foto: Annika Ahnlund Foto: Annika Ahnlund