Skip to content

DEVintersection - Åtta för priset av en!

devintersection

 

 

 

 

 

Det är alltså inte mellandagsrea, utan det handlar om konferensen DEVintersection som vi besökte i Las Vegas. Sju olika Microsoft-spår där det var fritt fram att mixa sessioner från de olika spåren under fyra konferensdagar. Dessutom fick vi gå på kompiskonferensen <anglebrackets/> som var i samma lokaler.

women in tech

Marie deltog under en av dagarna på en lunchträff, Women in Technology, för kvinnliga deltagare och föreläsare på eventet. På fotot ser du ungefär hälften av lunchdeltagarna. Det blev ett trevligt sätt att hälsa på lite fler människor, och föreläsarna presenterade sig själva och lite om sin karriär. Det diskuterades också allt ifrån hur SharePoint utvecklas i närtid till Azure och tips på informationskällor för att hålla sig uppdaterad i de senaste teknikerna.

Favoritpasset var en key note av Scott Hanselman om möjligheterna att utveckla och köra ASP.NET applikationer på OS X och Linux. Scott är välkänd för att vara en oerhört duktig och underhållande talare med mycket humor. Under sin föreläsning gjorde han något så modigt som att låna upp en konferensdeltagares Mac på scen och helt live körde han en .Net applikation direkt från ett USB-minne på den.  Trots ett antal hinder som uppstod skötte Scott det som ett proffs och lockade samtidigt mycket skratt från publiken. Du kan se det själv här.

En annan intressant dragning var Diving into diagnostics on ASP.NET 5 där Anthony van der Hoorn bjöd på en föreläsning om de nya möjligheterna till diagnostisering och loggning i ASP.NET 5. Han visade bland annat att det går att logga direkt till konsolen eller output-förstret i Visual Studio, samt att den välkända Yellow Screen Of Death kan ersättas med en felsida med mer utförlig och användbar information. Han tipsade även om open source-verktyget Glimpse som ger utförlig information om varje request för att underlätta felsökning. Se hela föreläsningen här.

Vi hann under konferensdagarna också med många andra roliga och inspirerande föreläsningar såsom: The Grumpy Old Programmer's First MVC Core App, Diving into Diagnostics on ASP.NET 5, How to go on the Cyber-Offense (Before Online Attackers Do) och Domain Driven Development for the Database Driven Mind.

Du kan se ett urval av föreläsningarna här på Channel 9.