Skip to content

De där nya på kontoret

Hej allihopa!

Vi heter Martin H och Viktor, och vi är två av de fem trainees som började på Design & Digital i Stockholm i september. Vi ska skriva på bloggen om våra upplevelser här på Knowit. De andra som också började på Design & Digital i Stockholm är Erik, Olle och Martin S.

Med spänning äntrade vi alla tretton trainees Knowits portar på Klarabergsgatan den andra september. Efter en dag fylld av aktiviteter på Vaxholms kastell i bagaget hade vi tillsammans med de åtta resterande traineerna redan formats till en stark grupp som kände sig redo att ta sig an nästan en månad fylld av en massa nya intryck, personer och kunskap.  Allt från att träna gruppdynamik och gå en liten miljöutbildning till hur vi ska tidsrapportera och skriva konsultprofiler ingick i de två första veckorna och korvstoppning var ett ord som förekom ofta.

De följande två veckorna hölls utbildningar riktade mot vad vardera trainee skulle arbeta med. Därav fick vi fem från Design & Digital lämna kontoret för att ta oss till addSkills och EPiServers egna kontor, för utbildningar i .NET MVC och grundläggande EPiServer.

Men när månaden närmade sig sitt slut så var tiden att hoppa in i Design & Digitals olika team framme. Erik hamnade i Team Awesome, Martin H i Team Avengers, Viktor i Team EPi(c) och Martin S & Olle i Team Skywalker. Det är där vi nu sitter och gör våra projektarbeten, som ser lite olika ut beroende på vilket team man är med i och de uppdrag som finns inom dem.

Men hur hamnade vi då på Design & Digital? På våren varje år anordnas en jobbmässa för systemvetare i Kista som heter systemvetardagen där olika företag har representanter för att visa upp just sitt företag för snart nyexade systemvetare.

Glada i hågen stegade vi (Martin H och Viktor) in över trösklarna till kistamässan för att marknadsföra oss för de olika företagen. Efter att ha rekat lite gick vi fram till Knowits bås där vi pratade med Håkan och Ida som båda gått traineeprogrammet tidigare. Vi fick båda två sköna vibbar av vårt samtal med Knowit och skickade iväg våra ansökningar till traineeprogrammet någon dag senare. Ett par dagar senare ringde Mikael Parik upp både oss och på den vägen är det.

Vi kommer att skriva lite inlägg till och från om våra upplevelser som trainees här på Knowit Design & Digital i Stockholm.