Skip to content

Välkommen Sebastian!

En ny kollega på vårt Stockholmskontor från och med september är Sebastian Villarroel! Sebastian är datavetare med en master inom informationssäkerhet och ett brinnande intresse för cybersäkerhet, allra särskilt Identity and Access Management (IAM). Sedan tidigare har han arbetat som konsult inom IAM-området på ett annat företag. Hos oss ser han fram emot att arbeta tillsammans med kollegor inom både management, teknik och juridik och stötta kunder som informationssäkerhetskonsult inriktad på IAM.

Hej Sebastian! Berätta lite om dig själv och din bakgrund.
seb_cropJag har jobbat i ett år och kommer från IAM-bolaget ID North. Innan dess läste jag på Stockholms universitet och där ingick en utbildning i säkerhet varpå jag hade Knowits informationssäkerhetsspecialist, Fredrik Blix, som föreläsare. Därmed fick jag upp ögonen för Knowit och informationssäkerhet och en helt ny värld inom IT öppnades! Jag visste inte tidigare att de här frågorna existerade.

Efter kandidaten fortsatte jag med att läsa en master inom informationssäkerhet och fördjupade mig mer inom ämnet för jag kände direkt att det var det här jag ville syssla med. Direkt efter examen sökte jag mig till Knowit, men istället hamnade jag med IAM på ett annat företag – ett ännu smalare spår inom den här nya informationssäkerhetsvärlden. Jag är glad att jag har nischat mig inom det här spännande området och ser väldigt mycket fram emot att fortsätta med det på Knowit.

Vad är det som gör dig intresserad av IAM och informationssäkerhet?
Det är många saker! En stor del är att det är så utmanande, komplext och föränderligt. Både systemen och hotbilden mot dem förändras från dag till dag. Det är också otroligt viktigt. Även ett företag som till synes kanske inte hanterar så känsliga uppgifter är en pusselbit i en större säkerhetskontext. Genom att jobba med informationssäkerheten bidrar man till en säkrare värld!

Inom IAM är det samma sak, men med utgångspunkt på just identiteten. Att skydda just identiteter är centralt – det är oftast när konton kommer på vift som intrång sker. Att få hjälpa till att förhindra dessa intrång är för mig både oerhört spännande och givande.

Varför sökte du dig till Knowit?
Det var två stora anledningar – att jag kände till Knowit genom universitetet som en schysst arbetsplats med expertkompetens. Det tilltalade mig väldigt mycket. Dessutom har jag haft privilegiet att arbeta med ett par personer från Knowit tidigare och fick uppfattningen att de verkade kompetenta och härliga. Hos Knowit finns ett så brett perspektiv på säkerhet – dataskyddsexperter inom juridik, säkerhetsskydd, it-säk och infosäk. Det är väldigt kul att få hela perspektivet med sig, och att lära sig av andra. Man blir bättre på det man gör när man förstår sina angränsande områden och kan ha ett helhetsperspektiv.

Vad gör du helst på din fritid?
Jag kollar väldigt mycket på film och utmanar mig med olika genrer. Förutom det umgås jag mycket med vänner, gärna ute med lite jazz. Gillar att gå ut i naturen, och om helgerna tittar jag på Formel-1!