Skip to content

Välkommen Sara Huslid!

Under våren har vi välkomnat Sara Huslid, vår nya kollega inom Cybersäkerhet och juridik på Stockholmskontoret. Sara började hos oss i februari och har en bakgrund inom både informationssäkerhet och säkerhetsskydd, bland annat som Information Security Manager. Hon brinner för att förbättra säkerheten i Sverige och kommer att fortsätta med det som cybersäkerhetskonsult här hos oss.

Hej Sara! Berätta lite mer om dig själv.sara h 1

Jag har tidigare jobbat på ett it-serviceföretag med informationssäkerhet och har en bakgrund inom informationssäkerhet och säkerhetsskydd. Jag har fem års erfarenhet av informationssäkerhet. 2022 tog jag min kandidatexamen i krishantering och säkerhet från Försvarshögskolan. Dessutom har jag läst många kurser i psykologi, pedagogik och juridik – förstås även medeltidsstudier och vindkraftverk av en liten slump. Innan dess läste jag industriell ekonomi men kände att det inte var helt rätt, och därför rörde jag mig mot säkerhet.

Vad är det som intresserar dig med informationssäkerhet och säkerhetsskydd?

Jag har alltid varit intresserad av hur världen fungerar, och jag kom in på säkerhetsspåret för att min pappa har jobbat med det under hela min uppväxt – jag kommer inte undan! Men en del kommer från min mamma – den beteendevetenskapliga sidan. Informationssäkerhet och säkerhetsskydd är passande för mig – för att kunna implementera säkerhet behöver man veta hur människor fungerar. Varför får man reaktionerna som man får? Varför prioriterar människor andra saker? Jag är nyfiken, därför passar Knowit så bra. Jag kommer aldrig vara expert, för det finns alltid mer att lära sig.

För att öka den pedagogiska biten av säkerhetsvärlden driver jag en blogg – securitydragon.se. Jag brinner för jämställdhetsfrågor och är medlems- och ekonomiansvarig i Femme Defence. För att få ett säkrare samhälle behöver vi mer mångfald och inkludering – det är bevisat att fler perspektiv bidrar till en bättre organisation och för mig bidrar det till ett bättre säkerhetsarbete.

Vad ska du jobba med här på Knowit och varför har du valt oss?

Primärt kommer jag arbeta med informationssäkerhet. Jag valde Knowit delvis för att jag känner till hur Knowit är – det är familjevänligt, och trevligt. Eftersom jag har barn tycker jag det är viktigt. En nöjd medarbetare som har tid för familjen är en person som presterar bättre på jobbet – och det förstår Knowit. Jag märkte det redan under rekryteringsprocessen – Knowit följer principen lead by example.

Vad gör du helst på fritiden?

Just nu tränar jag, annars är jag engagerad ideellt och umgås med mina barn. Jag njuter av livet – som gammal simmare känns det skönt att äntligen ha tid att göra det jag känner för i stunden.