Skip to content

Välkommen Oskar!

Ny kollega hos oss på Knowit Cybersecurity & Law är Oskar Elfving Söderström – välkommen! Oskar har en bakgrund som journalist, och brinner för informationssäkerhetsfrågor. Han har en master inom informationssäkerhet och två års arbetserfarenhet av IT- och informationssäkerhet i såväl privat som offentlig sektor. Som konsult hos oss ser han fram emot att stötta kunder med deras informationssäkerhetsarbete.

Hej Oskar! Berätta lite om dig själv och din bakgrund.oskar_rund
Jag kommer senast från ett annat konsultföretag där jag har arbetat med informationssäkerhetsfrågor, allt från revisionsgranskningar till olika processer för säker utveckling. Innan dess har jag en helt annan bakgrund – i fem år arbetade jag som journalist – framför allt med lokaljournalistik. Efter ett tag kände jag att den snabba digitaliseringen i samhället innebar att en karriär inom informationssäkerhet skulle ge ännu större möjlighet att värna om det demokratiska systemet och bidra till en positiv samhällsutveckling. Med den insikten bestämde jag mig för att bygga på min utbildning med en masterexamen i informationssäkerhet från Stockholms universitet och tog examen 2021.

Vad är det som gör dig intresserad av informationssäkerhet?
Det är nog just takten av digitalisering i samhället och att mycket av samhällsfunktionerna och hela det demokratiska systemet som digitaliseras i en snabb takt. Man kanske inte alltid prioriterar säkerhetsfrågorna i digitaliseringen och går för fort fram, och glömmer bort konsekvenserna det kan få. Jag brinner för att få in informationssäkerhetsfrågorna på agendan.

Varför sökte du dig till Knowit?
Jag har haft Knowit på radarn ganska länge – egentligen redan då Cybercom blev en del av Knowit. Dessutom kände jag personer som jobbar eller har jobbat på Knowit och fick ett väldigt bra intryck av företaget. Jag blev sugen på att jobba mer fokuserat med sakfrågorna inom informationssäkerhet och det är det som gjorde att jag drogs hit. Det kändes också som en härlig, avslappnad arbetsplats. Dessutom ser jag att såväl Knowits starka närvaro i offentlig sektor som bolagets värdegrund ligger helt i linje med de frågor som jag brinner för.

Vad gör du helst på din fritid?
Jag har två barn som tar upp majoriteten av min tid. Men när jag inte jonglerar hämtningar, lämningar och legobyggen så har jag ett väldigt stort kaffeintresse och är ständigt på jakt efter den bästa koppen kaffe.