Skip to content

Välkommen Naela!

Nu välkomnar vi Naela Jung, ny kollega i Stockholm sedan januari! Naela är nyutexaminerad jurist från Stockholms universitet, inriktad på dataskydd. Under studietiden arbetade Naela på Finansinspektionen och en advokatbyrå, där hennes intresse för GDPR väcktes. Som konsult här på Knowit kommer hon därför fokusera på att hjälpa verksamheter med just dataskyddsfrågor.  

Hej Naela! Berätta lite mer om dig själv. naela_rund
Jag kommer direkt från studierna och det här blir mitt första heltidsjobb efter examen. Jag läste juristprogrammet vid Stockholms universitet där jag riktade in mig på bolagsrätt och it-rätt. Nu ser jag fram emot att få testa mina kunskaper på riktigt. Som student arbetade jag extra på en advokatbyrå och på Finansinspektionen, men är helt ny i konsultrollen. Kombinationen av kunder inom privat och offentlig sektor är det som känns särskilt spännande.  

Varför tycker du dataskydd är så intressant?
En del av intresset ligger nog i att det, för mig, är ett relativt nytt område och mycket att utforska. Min uppfattning är också att det skiljer sig mycket att jobba med dataskyddsfrågor inom olika verksamheter jämfört med hur det lärs ut på universitetet. Det var först när jag förra sommaren fick jobba med dataskydd och GDPR som jag insåg att det i praktiken är väldigt intressanta frågor som dyker upp. Att det är ett område som påverkas av den digitala utvecklingen och väldigt få som inte berörs av det, gör det också till en rolig utmaning. 

Vad kommer du arbeta med här på Knowit och varför börjar du jobba hos oss? 
Jag kommer att arbeta med dataskyddsfrågor. Det var på ett besök hos Knowit under specialkursen Cyber Law som jag fick upp ögonen för bolaget. Det verkade vara otroligt god stämning och roligt att arbeta här. Under rekryteringsprocessen fick jag träffa Knowits medarbetare och chefer, de berättade också om arbetssättet – att det inte bara är jurister utan att det är olika yrkesgrupper som jobbar ihop. Jag fick helt enkelt en väldigt bra första uppfattning och den stämmer fortfarande.  

Vad gör du helst på fritiden? 
Min favoritaktivitet är att umgås med mina systrar, oavsett vad vi hittar på. Utöver det tycker jag också att det är kul att testa på nya saker, det senaste är att jag gått med i en bokklubb – och ska äntligen få läsa annat än kurslitteratur!