Skip to content

Välkommen Susie Arnevill!

Vi blir allt fler kollegor inom cybersäkerhet och juridik och näst ut att presenteras här på bloggen är Susie Arnevill! Susie har lång erfarenhet av it-branschen och har tidigare jobbat med bland annat it-styrning, förvaltning och projektledning. Nu börjar hon på vårt Stockholmskontor och kommer framöver arbeta med att stötta våra kunder i deras informationssäkerhetsarbete!


Berätta lite mer om dig själv!
Jag kommer senast från konsultbolaget Princip. Där har jag mestadels arbetat med it-styrning och it-förvaltning, och då främst med att implementera olika förvaltningsmodeller i syfte att få en effektiv vardag. Jag har till stor del jobbat som projektledare och utbildningsledare inom förvaltningsstyrning, framför allt inom PM3 som är en standardiserad förvaltningsmodell. I mina införandeprojekt och utbildningar har jag har alltid haft ett stort fokus på det personliga ledarskapet och svårigheten att leda andra utan att vara chef, vilket ofta är en utmaning när man jobbar i förvaltning och virtuella team.

Att införa förvaltningsstyrning känner jag mig nu färdig med och jag ser mycket fram emot att istället få fokusera mer på it- och informationssäkerhet. Jag har tidigare i mitt arbete funderat mycket på hur man får just it-säkerhet att bli en del av löpande förvaltning. Det är alltid någon nivå av säkerhet som måste implementeras och allt för ofta upplevs det svårt och ibland även som ett hinder i vidare- och/eller nyutvecklingen. Därför har en viktig del i mitt arbete varit att föra samman it och verksamhet och få ihop båda parterna så att de pratar samma språk.

Säkerhet är ett väldigt intressant ämne och det har förstås blivit allt viktigare i takt med digitaliseringen och att vi blir mer digitala både på jobb och privat. Jag ser fram emot att på Knowit få lära mig mycket nytt inom säkerhetsområdet samtidigt som jag kan använda de kunskaper jag redan har!


Varför börjar du på Knowit?
Jag hade hört gott om Knowit och hade en god uppfattning om företaget som bara förstärktes under rekryteringsprocessen. För mig är det viktigt att en arbetsplats har en bra kultur där man delar med sig av kunskap, vilket är uppfattningen jag fått av Knowit. Att vi inom cybersäkerhet även arbetar med juridik är också något jag tycker är intressant då jag snarare dras till ramar och riktlinjer och hur de påverkar arbetssätten snarare än ren teknik.

Jag kommer till att börja med gå in som projektledare i ett projekt tillsammans med bland andra några av våra jurister vilket känns roligt. Jag kommer också fokusera på att lära mig mer om våra verksamhetsprocesser inom företaget samt att bredda mina kunskaper inom it-säkerhet.


Vad gör du helst på fritiden?
Jag är väldigt aktiv på alla håll och tycker om att ”ha att göra”, bland annat är jag starkt engagerad i det kvinnliga nätverket Ladies Circle där fokus är att nätverka och utvecklas, och så jobbar vi även mycket med välgörenhet.

Min fysiska favoritaktivitet är Pilates och för några år sen tog jag steget att bli instruktör, så på helgerna lite då och då frilansar jag som instruktör på olika träningsstudios runt om i stan. Är det någon som är sugen på ett pass så ställer jag gärna upp!

Min sambo och jag är annars oftast på sjön när vi är lediga och vädret tillåter. Därför tog jag Kustskepparen nyligen och har bestämt mig för att bli en fena på segling i år. Utöver det är jag väldigt matlagningsintresserad och jag lagar ofta mat eller bakar – under det senaste året har det, som för så många andra, blivit en hel del surdegsbröd.

Tack Susie! Kul att få lära känna dig lite mer. Återigen, varmt välkommen till oss!