Skip to content

Välkommen Sofia Rohdin!

Nu välkomnar vi Sofia Rohdin, ny kollega på Knowit Cybersecurity & Law i Göteborg! Sofia är dataskyddsjurist och kommer senast från Tillväxtverket, där hon arbetat brett med bland annat dataskydd och it-rätt. Nu blir hon en del av vårt juristteam och ser fram emot att kliva in i rollen som konsult och att stötta våra kunder i deras dataskyddsarbete.
 

Berätta lite mer om din bakgrund!Sofia Rohdin 2 
Jag är jurist och har specialiserat mig på konstitutionell rätt, det vill säga grundlagsrätt. År 2020 tog jag min juristexamen vid Uppsala universitet och började därefter jobba på Tillväxtverket, där jag kommer från senast. Där arbetade jag mycket med dataskydd, men även en del med it-rätt, molnfrågor och förvaltningsrätt.

Jag kom i kontakt med GPDR redan när lagstiftningen trädde i kraft år 2018; jag var då ordförande i en ideell förening där vi utförde ett GDPR-införandeprojekt. Sedan har jag fortsatt på det spåret lite av en slump, och tycker nu att det är väldigt kul att få arbeta med.

Dataskydd är ett väldigt dynamiskt rättsområde som rör sig fort framåt, och det händer alltid något nytt. Man blir aldrig fullärd. Det handlar dessutom i grund och botten om rättighetsfrågor som är otroligt viktiga för vår integritet och vårt privatliv. Ytterligare en anledning till att jag tycker dataskydd är så intressant är att det är så tvärvetenskapligt; man kommer hela tiden i kontakt med andra områden, särskilt teknik och it.

Varför börjar du på Knowit?
Jag har faktiskt haft Knowit i mitt scope ett bra tag! Jag har under de senaste åren kommit i kontakt med Knowit vid flera tillfällen och då alltid tyckt att människorna som arbetar här är kompetenta, passionerade och härliga, vilket jag tycker är en oslagbar kombination. Jag kände att det är här jag vill jobba, och nu när jag börjat upplever jag att den bild jag hade av Knowit sedan innan stämmer helt.

Här kommer jag framöver arbeta med kunder inom både offentlig och privat sektor och bredda mig inom dataskydd och informationssäkerhet. Det ska bli jättekul att få prova på konsultrollen. Jag ser fram emot att få en brant och rolig utvecklingskurva och stora möjligheter att få lära mig om många olika branscher.

Vad gör du helst på fritiden?
Då umgås jag med familj och vänner. Jag älskar också att vara i naturen och är gärna ute och vandrar eller åker skidor.