Skip to content

Välkommen Rolf Stävmo!

Ytterligare en ny kollega som vi välkomnat i februari är Rolf Stävmo! Rolf kommer senast från en roll som senior säkerhetskonsult på PwC och har lång erfarenhet av säkerhetsbranschen. Han är specialiserad på arbete med säkerhetsskydd och fysisk säkerhet, vilket även är områden han kommer att fokusera på som konsult hos oss!


Berätta lite mer om dig själv!
Jag har en bakgrund som till stor del är inom Försvaret, där jag tidigare i karriären arbetat i olika roller i ungefär 20 år. Efter det hade jag en kort sejour som systemutvecklare inom it-branschen. Men sedan dess har jag fokuserat på arbete med säkerhet i allmänhet och säkerhetsskydd i synnerhet! Inom säkerhetsskydd är jag främst specialiserad på fysisk säkerhet.

Jag har inom säkerhet både arbetat på leverantörssidan och på kundsidan. Större delen av min tid i branschen har jag arbetat som säkerhetskonsult men även som projektledare. För tio år sedan började jag på Ekelöw som senare blev uppköpt av PwC och därifrån kommer jag senast.

Det jag tycker är allra roligast med att arbeta som konsult är att man ofta får möjligheten att vara ”ny på jobbet” och lära sig nya saker vilket är väldigt stimulerande.  Jag är van vid och har ofta rest mycket i mina uppdrag och tagit mig dit kunden är, oavsett om det är någon annanstans i Sverige, Norden eller Europa. Även det är en fantastiskt rolig förmån! 


Vad tycker du är mest intressant med att arbeta med säkerhet?
Bredden på området! Det är det som är utmanande. Att omsätta lag, förordning och författning till praktiska lösningar för en kund.

Just fysisk säkerhet är ett väldigt intressant område av många anledningar – det är något som finns runt omkring oss hela tiden men som vi oftast inte tänker på. Det är bara att exempelvis öppna dörren till ett kontor så möts man direkt av skalskydd och områdesbegränsningar. Det finns, men oftast ser vi det helt enkelt inte.

Grunden för fysisk säkerhet är att skapa ett skydd, men det i sig grundar sig oftast i en säkerhetsskyddsanalys så att man vet vad det är man ska skydda. Säkerhetsskyddet och den fysiska säkerheten krokar på det sättet alltså tag i varandra.

Varför börjar du på Knowit?
Jag söker det innovativa som finns på Knowit och det småskaliga där man har stora kontaktytor inom det egna företaget men även mellan andra företag i koncernen. Det är något jag tycker är väldigt viktigt för att kunna ge och få tips, hjälp och kunskapsdelning, men även för att kunna bredda de affärer man har.

Framöver kommer jag att arbeta som konsult med inriktning på säkerhetsskydd. Jag har redan hunnit börja samarbeta med mina kollegor inom området och ser fram emot att lära känna både dem och de andra nya kollegorna jag fått. Jag har tidigare arbetat en hel del i Norge och hoppas på att få möjligheten att även arbeta tillsammans med säkerhetskollegorna där!

Vad gör du helst på fritiden?
Mycket av min tid spenderar jag tillsammans med familjen. Jag tycker också mycket om film och teater – just nu följer jag Göteborgs Filmfestival på distans, vilket jag verkligen kan tipsa om! 


Tack Rolf! Kul att få lära känna dig lite mer. Återigen, varmt välkommen till oss!