Skip to content

Välkommen Pernilla Sander!

Ytterligare en ny kollega som vi välkomnat till vårt Stockholmskontor under september är Pernilla Sander! Pernilla kommer senast från Dell Technologies där hon arbetat som specialistsäljare inom säkerhet. Pernilla har lång erfarenhet av säljarbete inom säkerhetsområdet, och har tidigare bland annat arbetat som försäljningschef på Sungard Availability Services. Nu är det dags för nya utmaningar hos oss på Knowit och hon kommer framöver stötta våra kunder i att hitta rätt lösningar inom cybersäkerhet och juridik!

 

Berätta lite mer om dig själv!

Jag kommer senast från Dell Technologies där jag i drygt två och ett halvt år har arbetat som specialistsäljare inom området data protection solutions. Till stor del handlade mitt arbete om att hjälpa kunder med att skydda sin data och se till att den är skyddad, tillgänglig och kan återställas utifrån verksamhetens krav var den än befinner sig, oavsett om det är på en server eller i molnet.

Innan min tid på Dell så arbetade jag i ungefär 16 år på Sungard Availability Services, där jag under min sista tid hade rollen som försäljningschef. Innan dess hade jag även andra roller inom sälj på företaget. Sungard arbetade primärt med kontinuitetsplanering och krishantering och -återställning. Utöver det arbetade man även mycket med förebyggande åtgärder så som risk- och konsekvensanalyser, men även med mer tekniska lösningar. Detta levererades både som konsulttjänster och som olika tekniska lösningar. Ett stort fokus låg på cyberresiliens – hur bygger vi ett hållbart samhälle som ska fungera även när vi inte är i ett normalläge?

 

Hur kommer det sig att du började arbeta med just säkerhet?

Det var faktiskt av en slump som jag ramlade in på säkerhetsområdet. Jag studerade statsvetenskap på universitet och började efter min examen arbeta på Gartner, där min bana inom it-branschen startade. På Gartner hjälpte jag bland annat kunderna med strategiska frågor inom olika områden, men hamnade ganska snabbt inom säkerhetsområdet och tyckte direkt att det var väldigt kul.

Efter det har jag under i princip hela min karriär arbetat som säljare, och att arbeta med sälj inom säkerhet brukar jag ibland beskriva som konsultativ försäljning. Ofta vet inte kunden om exempelvis den exponering man är utsatt för, och som säljare arbetar man då fram en lösning tillsammans utifrån kundens behov och som fungerar för just dem. Jag jobbar mycket med frågeställningar och låter kunden själv berätta om sin situation, för att sedan se hur vi tillsammans kan ta oss igenom den.

Som säljare har jag också alltid arbetat väldigt nära konsulter, både de som är mer tekniskt inriktade och managamementkonsulter. Det skapar förutsättningar för att tillsammans i ett team skapa förtroende hos kunden, och att kunna bringa ett förtroende är ju faktiskt till stor del vad säkerhet bygger på. 

 

Varför börjar du på Knowit?

Knowit har ett gott rykte och jag har fått en väldigt bra bild av företaget sedan tidigare. Genast när man kommer in på kontoret känner man att det är en bra atmosfär och jag upplever Knowit som ett trevligt företag med ett bra fokus, inte minst inom säkerhetsområdet. Kulturen och visionen kände jag även stämmer överens med min egen värdegrund, vilket är något som är väldigt viktigt för mig och som kändes bra här.

 

Vad gör du helst på fritiden?

När jag var yngre ville jag bli världsryttare. Det blev jag aldrig, men under fyra år bodde jag i Tyskland och red på elitnivå, och hästar och hästhoppning ligger mig fortfarande varmt om hjärtat och är ett av mina största intressen. Jag tycker även mycket om utförsåkning, att vara på sjön och åka båt och att arbeta i trädgården. Annars spenderar jag förstås gärna tid med vänner och familj!

 

Tack Pernilla! Återigen, varmt välkommen till oss! Hoppas du kommer trivas.