Skip to content

Välkommen Moa Lindstam!

Nu välkomnar vi Moa Lindstam, ny kollega i Linköping! Moa är jurist och kommer senast från Linköpings kommun där hon arbetat som kommunjurist och dataskyddsombud. Hon har tidigare arbetat med att bland annat stödja verksamheter i att förstå och tillämpa dataskyddsförordningen och har bred kunskap om de olika regelverk som styr digitaliseringen. Som konsult hos oss kommer Moa att fokusera på just dataskydd och stötta våra kunder inom området!


Berätta lite mer om dig själv! image-png-Apr-19-2021-11-37-16-17-AM
Jag är jurist och kommer senast från Linköpings kommun, där jag i ungefär två och ett halvt år arbetat som kommunjurist och dataskyddsombud. Där arbetade jag förstås främst med dataskydd men även en hel del med bland annat offentlighet och sekretess, arkivfrågor, avtalsrätt och all möjlig juridik som kan förekomma i en kommun.

Jag har tidigare studerat affärsjuridik vid Linköpings universitet, och började efter mina studier arbeta på PwC där jag jobbade med skatterätt. Därefter var jag på Danske Bank i ungefär ett år där jag arbetade med penningtvättsregelverket.

När jag studerade på universitetet så hade GDPR inte trätt i kraft ännu, så det var först när jag började arbeta – och främst när jag började på Linköpings kommun – som jag verkligen fick upp intresset för dataskydd. Jag kände direkt när jag kom i kontakt med området att det är en typ av juridik som passar mig väldigt bra. Det var också väldigt speciellt att arbeta med det på en kommun, inte minst med tanke på offentlighetsprincipen. Det var även spännande att få lära sig hur en stor organisation som en kommun fungerar – dataskydd rör ju hela kommunen och alla verksamheter, men man har ofta kommit olika långt i arbetet med det beroende på vilken verksamhet man är i.


Vad tycker du gör dataskydd så intressant att arbeta med?
Nu när digitalisering är på tapeten, både politiskt och på grund av pandemin, är dataskydd mer aktuellt än någonsin. Att ha koll på och arbeta med informationssäkerhet och dataskydd är en förutsättning för att vi överhuvudtaget ska kunna digitalisera. Många ser dessa områden som något av en stoppkloss, men de är en grundförutsättning för att digitaliseringen ska fungera i längden. Det, och mycket annat, gör det till något otroligt intressant att få arbeta med! 

Varför börjar du på Knowit?
Jag börjar här främst för att jag tycker att Knowit är ett väldigt spännande företag. Det finns otroligt mycket kompetens här, och inte minst många erfarna jurister att lära sig av. Jag är även väldigt sugen på att ta mig an konsultrollen och få arbeta med varierande frågor i olika spännande uppdrag!


Vad gör du helst på fritiden?
Vi har en ettåring här hemma så mycket tid går förstås åt till henne. Vi har en hund också och det blir många promenader med honom ute i naturen. Utöver det har jag ett hästintresse och rider lite då och då, och så tycker jag mycket om att umgås med vänner! 


Tack Moa! Kul att få lära känna dig lite mer. Återigen, varmt välkommen till oss!