Skip to content

Välkommen Martin Claesson!

Nu välkomnar vi Martin Claesson, nytt tillskott till vårt Göteborgskontor och deltagare i vårt cyberhjälteprogram! Martin har under våren skrivit sitt examensarbete hos oss och i samarbete med Volvo Cars, med fokus på effekter av förändrad leverantörshantering. Examensarbetet avslutade hans studier vid Chalmers tekniska högskola inom datateknik med en master inom internationell projektledning. Han har ett gediget intresse för teknik, att förstå hur saker och ting är uppbyggda från grunden, kvalitet och säker utveckling. 

Vem är du, Martin? 
Jag är lättsam, social och hungrig på att lära mig nya saker. Efter en femårig ingenjörsutbildning måste jag ändå anse mig själv vara en problemlösare. Jag är också målinriktad och detaljfokuserad, något som visar sig både professionellt och på fritiden. Jag driver egna fritidsprojekt - nu senast har jag exempelvis byggt en motorcykel från grunden och tagit motorcykelkort, där allt har följt en uppsatt tidsplan med delmål. Det innefattade ju allt från exempelvis inköp, demontera till att montera på nytt. Jag kanske har lagt totalt 250 timmar på detta projekt. Kanske att jag gör om det också. En till motorcykel vore ju inte helt fel. Jag har tidigare byggt datorer och snöat in mig på mekaniska urverk. 

Varifrån kommer ditt intresse för it- och informationssäkerhet? 
Jag har alltid haft ett it-intresse, men just säkerhet är relativt nytt. Det kommer nog ifrån mitt stora fokus och fascination för hög kvalitet. Det är en genomgående filosofi jag har - jag köper inte något billigt som fungerar halvbra utan sparar hellre för att sedan köpa en bra produkt med bra kvalitet som då kanske håller hela livet om man underhåller den på rätt sätt. Man kan väl koka ner det till en devis om att göra det säkert, rätt och bra från början. Jag har på senare tid intresserat mig lite extra för säker utveckling och DevSecOps, arkitektur och att leda projekt där man tidigt tar hänsyn till säkerhetsaspekten. 

Vad kommer du att arbeta med hos oss? 
Mitt fokus kommer att ligga på it-säkerhet, inklusive processer och organisationsutveckling. Jag brinner för projektledning, metodik och arkitektur inom säkerhet. Mitt första uppdrag blir i rollen som utvecklare, men det långsiktiga målet är att arbeta med kombinationen kvalitet och säkerhet genom exempelvis säker utveckling och DevSecOps. Sen kommer jag också gå det interna cyberhjälteprogrammet, med målet att ta certifieringen CISSP Associate 

Härligt Martin. Kul att få lära känna dig lite mer. Nu kör vi!