Skip to content

Välkommen Malin Wagnborg!

I Göteborg hittar vi ytterligare en framtida cyberhjälte: Malin Wagnborg. Malin är nyexaminerad med en kandidat i systemvetenskap med inriktning systemutveckling från Linköpings universitet. Hon har ett stort intresse för it- och informationssäkerhet, med siktet inställt på att bli en riktig expert i framtiden. 

Malin Wagnborg_Fotor

Berätta lite mer om dig själv! 
Jag är född och uppvuxen i Göteborg och har precis flyttat tillbaka från Linköping där jag bott i ett antal år och studerat. Jag är nyexaminerad med en kandidat i systemvetenskap med inriktning systemutveckling. Genom min utbildning har jag fått en bred kompetens kring verksamhet och it. Anledningen till att jag valde just inriktningen mot systemutveckling är att jag tycker att det är så kul med programmering. På senare tid har dock mitt intresse för säkerhet tagit överhanden och därför ser jag verkligen fram emot att få vara en del av Knowit samt framförallt att få arbeta med säkerhet! 

Varför tycker du att säkerhet är så intressant? 
Jag har alltid tyckt att just säkerhet är ett spännande område eftersom det är så brett och innefattar många olika delar, till exempel att hela tiden kunna bemöta nya hot och risker. Genom min utbildning har jag lärt mig att tänka på säkerhet när man utvecklar nya system, men jag kände att jag saknade en större överblick över säkerhetsområdet. När jag i höstas befann mig på utlandsstudier i Singapore valde jag därför att läsa en kurs i informationssäkerhet och med hjälp av en mycket engagerad lärare fick jag en bättre förståelse för området. Därefter har intresset bara vuxit. Det ska bli jätteroligt att få fördjupa och vässa till dessa kunskaper genom att delta i vårt interna cyberhjälteprogram nu i höst!  

Vad gör du på fritiden? 
Sedan jag var liten har jag alltid varit ute mycket i naturen med min familj vilket är ett fritidsintresse även nu. Jag tycker också att det är väldigt kul med yoga, men är långtifrån ett yogaproffs. I övrigt tycker jag det är roligt att testa på nya saker, att resa till länder i vilka jag inte tidigare varit och att få prova på nya maträtter och matkulturer! Då och då blir jag extra inspirerad och försöker att återskapa maträtterna på egen hand, med ett minst sagt varierande resultat. 

Härligt Malin, välkommen till oss!