Skip to content

Välkommen Magnus Sjölund!

Välkommen Magnus Sjölund, ny kollega i Stockholm! Magnus har lång erfarenhet av säkerhetsarbete som officer. Nu är det dags för nya utmaningar som säkerhetskonsult hos oss!

Berätta lite mer om dig själv!
Jag är uppvuxen i Roslagen och har min bakgrund där och i Stockholmsområdet, men under stora delar av mitt liv har både arbete och utbildning tagit mig till många olika platser. Jag har arbetat i Försvarsmakten i knappt 20 år – nästan hela mitt yrkesverksamma liv, hittills. Hela Försvaret är ju en säkerhetsfunktion i sig, och att fortsätta arbeta med säkerhet känns naturligt.

Inom Försvaret har jag jobbat mycket med ledning och ledningssystem, det som ibland beskrivs med C3; Command, Control & Communication. De senaste åren har jag mer och mer arbetat specifikt med just cybersäkerhet. Jag har arbetat mycket tekniskt, men även med fysisk säkerhet och säkerhet generellt. Jag har även jobbat internationellt.

Cybersäkerhet tycker jag är intressant eftersom det är det område jag tycker är mest komplext och som utvecklas mest nu, även om fysisk säkerhet och liknande grundläggande funktioner också alltid kommer vara nödvändiga.

Vad kommer du att jobba med hos oss?
Jag är en generalist inom säkerhet och har jobbat med allt från fysisk säkerhet till risk- och sårbarhetsanalyser. Jag hoppas att jag i mina uppdrag framöver kommer kunna bidra med en bredare syn på säkerhet och cybersäkerhet som kan innefatta både informationssäkerhet, IT-säkerhet, fysisk säkerhet, utbildning och regelverk.

Jag är alltså intresserad av bredden inom säkerhet. För en angripare så räcker det att hitta ett hål någonstans för att kunna komma in. Den som ska skydda sig måste däremot täcka alla hål, överallt. Därför tycker jag alla delar blir intressanta – man får helheten att bli säker.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Jag är gärna utomhus, på alla möjliga sätt. Jag har tidigare varit aktiv som dykare och det är något jag framöver tänkt återta. Jag dyker gärna i gruvor, grottor och liknande, både i Sverige och utomlands. Det är något jag verkligen kan rekommendera. Att se ställen där ingen har varit på 300 år är en otrolig känsla!

Tack Magnus! Varmt välkommen till oss, hoppas du kommer trivas.