Skip to content

Välkommen Magnus Mellbin!

Välkommen Magnus Mellbin, ny kollega i Stockholm! Magnus började som konsultchef hos oss tidigare i december och tar över ansvaret för ett av våra konsultteam i Stockholm. Han kommer senast från B3 Consulting Group där han både arbetat som konsult och som konsultchef inom bland annat infrastruktur och nätverkssäkerhet. Nu är han redo för nya utmaningar hos oss på Knowit! 


Berätta lite mer om dig själv! Magnus M 2
Jag har senast arbetat på B3 Consulting Group, där jag varit sedan 2015. Från början arbetade jag som konsult och då främst inom uppdrag där jag hade rollen som teknisk projektledare eller nätarkitekt. Sedan 2017 har jag dock arbetat som konsultchef på bolaget B3 Networks som är ett av dotterbolagen inom B3-koncernen. Där arbetar en grupp på ungefär 18 personer med fokus på infrastruktur och nätverkssäkerhet samt även en del it-säkerhet.

I min roll som konsultchef har jag jobbat med bland annat affärsutveckling, konsultvård, sälj och att utveckla människan. Allt detta ser jag som en viktig och naturlig del i en konsultchefsvardag. Det viktigast anser jag är att utveckla gruppen och bolaget och få folk att trivas på jobbet – om du har ett väl fungerande samspel mellan arbete, fritid och familj så blir resultat oftast mycket bra.

Innan min tid på B3 Consulting Group arbetade jag i drygt tjugo år med drift och förvaltning på Svenska Spel. Jag jobbade bland annat i roller som projektledare och som nätverksansvarig vilket innebar bland annat modernisering och migrering av datacenter i en väldigt transaktions- och säkerhetskritisk verksamhet. Ett starkt minne från den tiden vara också att få vara med och designa och bygga alla casinon i Sverige en gång i tiden.


Hur kommer det sig att du är intresserad av säkerhet?
Väldigt mycket handlar om säkerhet, men från olika synvinklar. Om man jobbar med drift, förvaltning eller infrastruktur har man ofta en kravställning från it-säkerhetssidan. Allt hänger ihop och det är viktigt att man får hela kedjan att hänga samman och fungera. Jag tycker det är kul att få intressenter att prata samma språk och att förstå varandra. Oftast så tycker man samma sak men pratar om varandra. Det gäller att förstå att många har olika agendor och att allt inte kan göras samtidigt. Men det är bara tillsammans som vi kan skapa trygga och säkra miljöer och system.


Vad kommer du att arbeta med hos oss?
Jag blir konsultchef och kommer ha ansvar för ett av konsultteamen på vårt Stockholmskontor. Jag kommer bland annat arbeta med att utveckla gruppen kompetensmässigt och medarbetarutveckling men även med sälj och rekrytering.

Redan i rekryteringsprocessen så fick jag en väldigt bra bild av kollegorna som arbetar här och fastnade både för Knowit som företag och för människorna. Jag ser fram emot att nu bli en del av teamet inom cybersäkerhet och juridik!  


Vad gör du helst fritiden?

Då håller jag på mycket med sport och allra helst håller jag till i en ishall. Jag är lagledare i Nacka hockey J18 så mycket tid går förstås till det. Annars spelar jag gärna golf och hänger på landet i vårt sommarhus på Blidö.

Tack Magnus! Återigen, varmt välkommen till oss på Knowit.