Skip to content

Välkommen Linda Norén!

Nu välkomnar vi Linda Norén! Linda har över tjugo års erfarenhet av säkerhetsbranschen och kommer senast från en roll som biträdande säkerhetsskyddschef på Riksgälden. Hon är specialiserad på säkerhetsskydd och har inom det området ett extra stort intresse för personalsäkerhet. Framöver ser Linda fram emot nya utmaningar som konsult hos oss på Knowit Cybersecurity & Law.


Berätta lite mer om dig själv! Linda Norén 2
Jag kommer senast från Riksgälden där jag började som säkerhetsanalytiker och sedan blev biträdande säkerhetsskyddschef. Innan dess har jag arbetat i varierande roller inom Polisen och Säkerhetspolisen i sammanlagt tjugo år. Under ett par år arbetade jag också vid Försvarsmakten.

Tidigare har jag alltså arbetat inom det statliga, och det känns roligt att nu få komma ut i det privata och som konsult vara den som hjälper och stöttar. Efter att ha pratat med tidigare arbetskollegor som nu jobbar, eller har jobbat, här på Knowit blev det ett självklart val att vända mig hit. Här kommer jag arbeta med säkerhetsskydd, och har pågående uppdrag såsom genomförande av säkerhetsskyddsanalys, initialbedömning och framtagning av policy och riktlinjer.


Varifrån kommer ditt intresse för säkerhet?
Det kom till stor del i samband med att jag började arbeta som polis, vilket är ett yrke där allt förstås genomsyras av ett säkerhetstänk, oavsett vilka situationer man hamnar i. När jag senare började på Säkerhetspolisen kom jag i kontakt med säkerhetsskyddsområdet och fick då ett större intresse för just det. Säkerhetsskydd är både utmanande och aktuellt, och det är spännande att vara med på resan där säkerhetsskydd byggs upp i Sverige och där både privata verksamheter och myndigheter har blivit medvetna om att det är så viktigt.

Säkerhetsskydd innefattar många olika delar som måste fungera tillsammans, och det är intressant och givande att stötta i det arbetet och få ihop hela kedjan. Inom säkerhetsskydd tycker jag personalsäkerhet är lite extra roligt då jag har stort intresse för människor.


Vad gör du helst på fritiden?
Då umgås jag gärna med min familj och vänner. I vår släkt har vi ett ställe på västkusten som jag gärna åker till för att komma bort från storstaden. Jag försöker också hitta tid för träning och då främst styrketräning och olika typer av gruppass.