Skip to content

Välkommen Kaj Nilsson!

Ytterligare en kollega som nyligen blivit en del juristteamet på Knowit Cybersecurity & Law är Kaj Nilsson. Kaj kommer senast från en roll som Data Protection Manager på Viaplay Group, där han arbetat brett med dataskydd och GDPR. Nu är han redo för nya utmaningar som konsult hos oss!


Berätta lite mer om din bakgrund!
Jag är jurist och kommer senast från Viaplay Group, där jag i strax under tre år har arbetat som Data Protection Manager. Det innebar att jag, tillsammans med kollegor i liknande roller, hade GDPR-ansvar för ett antal av företagets avdelningar; mitt huvudsakliga ansvarsområde var HR-funktionen. Innan det arbetade jag med dataskydd på Draftit Privacy, som numera är en del av Visma.


Varifrån kommer ditt intresse för dataskydd?
Jag fick upp ögonen för området under min studietid på Stockholms universitet – när jag gick en kurs i rättsinformatik kände jag direkt att jag hittat det jag ville jobba med. Frågor rörande integritet har alltid varit viktiga för mig, och under utbildningen insåg jag att det ju faktiskt finns ett helt juridiskt fält som berör dem.

En anledning till att dataskydd är så intressant att arbeta med är hur otroligt aktuellt det är. Digitaliseringen för med sig många möjligheter och stor potential, men vid det här laget vet vi att den även medför risker och att internet kanske inte är den utopi som det en gång målades upp som. Det känns bra att få vara en del av det område som arbetar för att hitta en rimlig väg framåt.


Varför börjar du på Knowit?
Jag ser mycket fram emot att här få prova på konsultyrket och tror att det kommer ge en bred förståelse för de frågor jag arbetar med. Det ska bli spännande att få arbeta i och få erfarenhet från olika typer av uppdrag, i olika branscher. Vidare är arbetskultur något som är jätteviktigt för mig, och jag har fått ett väldigt bra intryck av Knowit som arbetsgivare.


Vad gör du helst på fritiden?
Då umgås jag helst med familjen och försöker hinna med att träna, helst löpträning. Utöver det försöker jag alltid ha en bok pågående och läser gärna allt från faktaböcker till science fiction och klassiker. Jag är också väldigt filmintresserad och har tidigare även studerat film.