Skip to content

Välkommen Johanna Grundberg!

Ytterligare en ny kollega hos oss inom cybersäkerhet och juridik på Knowit är Johanna Grundberg! Johanna är en nyexaminerad jurist med inriktning på och ett stort intresse för dataskydd. Som konsult hos oss kommer hon att arbeta med fortsatt fokus på dataskyddsområdet och i höst väntar även deltagande i Cyberhjälteprogrammet! 

Berätta lite mer om dig själv!
Jag är nyexaminerad jurist från juristprogrammet vid Umeå universitet. Jag har länge haft ett stort intresse för dataskydd och under studietiden hade jag praktik och jobbade extra på en advokatfirma där jag främst arbetade med immaterialrätt och just dataskyddsfrågor. Det sista jag gjorde på juristprogrammet var att skriva ett examensarbete om överföring av personuppgifter till tredje land i ljuset av Schrems II-domen. Jag var genom mitt arbete med i hela processen från det att domen kom i somras till att den blev något som nu påverkar i princip alla företag och branscher, vilket var otroligt spännande.

Jag har även ett stort intresse för ny teknik och digitaliseringsfrågor och är väldigt intresserad av att inom juridik arbeta i gränslandet mot informationssäkerhet. Därför känner jag att Knowit passar mig perfekt! Själva konsultrollen i sig tycker jag också verkar väldigt intressant eftersom jag gillar omväxling i arbetet och att få träffa och lära känna nya människor.

Vad kommer du att arbeta med hos oss?
Jag kommer börja med att gå in i ett uppdrag som handlar om omvärldsbevakning och analys. Det känns spännande att bli presenterad en sån uppgift och att få förtroende genom att bli tilldelad ett uppdrag direkt. I höst kommer jag även att delta i Cyberhjälteprogrammet och jag ser fram emot att genom det få lära mig mer om säkerhetsområdet!

Eftersom jag är helt färsk från studierna är jag öppen för att testa mina vingar inom det mesta. Jag ser fram emot att på Knowit få ingå i nya, spännande projekt där jag får lära mig mycket och dessutom träffa människor med kunskaper inom flera olika områden. Jag är intresserad av allt inom dataskyddsområdet men efter att ha skrivit min examensuppsats inom området tycker jag att den diskussion som just nu förs om personuppgiftsöverföringar från EU/EES till tredje land är extra intressant.

Vad gör du helst på fritiden?
Jag gillar att åka skidor, både utför och på längden, och att laga och äta god mat. Det är intressen som jag alltid haft men som jag är glad över att jag kunnat ägna mer tid åt under det senaste året. Att plugga och arbete hemifrån har gett positiva effekter!

Tack Johanna! Återigen, varmt välkommen till oss på Knowit!