Skip to content

Välkommen Johan Norryd!

Vårt team inom cybersäkerhet och juridik i Göteborg växer och nyligen välkomnade vi Johan Norryd! Johan har en bakgrund inom IT-forensik och informationssäkerhet och kommer senast från Polismyndigheten, där han arbetat som IT-forensiker. Nu kliver han in i rollen som konsult hos oss på Knowit.


Berätta lite mer om dig själv! Johan N_bloggbild 2
Jag har alltid varit intresserad IT och studerade IT-forensik och informationssäkerhet på Högskolan i Halmstad, och började efter utbildningen arbeta som IT-forensiker på Polismyndigheten. Där arbetade jag med forensisk analys och informationssäkring av digitala medier som kunde utgöra en viktig del av brottsutredningar. Mina huvudsakliga arbetsuppgifter var att säkra, analysera och dokumentera innehållet från digitala enheter.

IT-säkerhet har länge varit ett stort intresse för mig. Det är ett område som bara blir alltmer viktigt i samband med att antalet bedrägerier och IT-attacker ökar. Jag har, inte minst i min tidigare roll, sett hur mycket skada detta kan göra och hur viktigt det är med säkerhet, och jag ser fram emot att få fördjupa mig inom området ännu mer framöver.


Varför börjar du på Knowit?
En av anledningarna är att det finns en sådan stor bredd av kompetens här och möjlighet att testa på olika saker. Jag har redan börjat arbeta i ett uppdrag där jag jobbar med ledningssystem, vilket både är nytt och spännande.

Även om jag är väldigt tekniskt intresserad ser jag fram emot att få arbeta mer åt management- och rådgivningshållet framöver. Att börja arbeta i en konsultroll känns också väldigt lärorikt och som att det kommer passa mig väldigt bra; jag ser fram emot att få börja stötta och bygga relationer med kunder.   

Vad gör du helst på fritiden?
Då umgås jag helst med vänner och familj, eller ägnar mig åt olika typer av träning – allt från padel till gym och löpning. Fotboll och skidåkning har också alltid varit stora intressen.

 

Tack Johan! Återigen, varmt välkommen till Knowit.