Skip to content

Välkommen Joel Lidmark!

Vårt team inom cybersäkerhet och juridik i Karlskrona växer och nyligen välkomnade vi Joel Lidmark. Joel har en kandidat- och en masterexamen i datavetenskap med inriktning på informationssäkerhet och har tidigare bland annat arbetat som nätverkstekniker. Han har ett stort tekniskt intresse och kommer som konsult hos oss främst fokusera på arbete med it-säkerhet. Välkommen Joel!

Berätta lite mer om dig själv! Joel L_blogg 2
Jag har nyligen tagit examen från Blekinge Tekniska Högskola där jag studerat en kandidat- och en masterutbildning med inriktning på datavetenskap och informationssäkerhet. Jag deltog även i ett så kallat ”double diploma”-program och genomförde under utbildningen ett utbytesår och studerade då också informationssäkerhet.

Utbildningen på BTH i helhet är väldigt teknisk och det är ett stort fokus på olika delar av teknisk säkerhet, och det är även det jag valt att rika in mitt arbete på. Här på Knowit kommer jag främst fokusera på arbete med penetrationstester och andra typer av säkerhetstester.

Varifrån kommer ditt intresse för säkerhet?
Jag har varit allmänt intresserad av teknik och datorer ända sedan jag var liten. Det blev bland annat en hel del datorspel, och det övergick sedan till ett intresse för nätverk, servrar och liknande. Tidigare har jag också arbetat ett par år hos en internetleverantör där jag främst jobbade med nätverk. Där fick jag en förståelse för att det finns ett stort behov av säkerhet i många olika delar av en verksamhet, och började arbeta med det mer och mer. Jag kände snabbt att det var något jag var duktig på och tyckte var kul, och eftersom jag har ett stort intresse för teknik kändes det naturligt att arbeta vidare inom säkerhetsområdet.

Det jag tycker om med att jobba med säkerhet är att det ibland är som att lägga ett pussel och att man måste leta efter lösningar. Det kräver en djup förståelse och kan vara utmanande – man måste helt enkelt förstå hur det fungerar för att förstå varför det inte fungerar.
 
Varför börjar du på Knowit?
Jag tycker att Knowit är ett väldigt intressant konsultbolag och har både innan och under rekryteringsprocessen fått en bra känsla för företaget. Jag ser fram emot möjligheten att få testa på olika uppgifter och områden och att få arbeta med och stötta olika kunder.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Jag skulle säga att jag är ganska allmänintresserad. Idrott är ett stort intresse; jag ser på fotboll en hel del och är en inbiten Djurgårdare. Annars spelar jag gärna frisbeegolf, tränar eller äter god mat. Datorspel och brädspel, allra helst frågespel, är också stora intressen.Tack Joel! Återigen, varmt välkommen till Knowit.