Skip to content

Välkommen Joachim Klasson!

 

Nu välkomnar vi Joachim Klasson till Knowit Cybersecurity & Law och vårt kontor i Göteborg. Joachim har nästan 20 års erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhet i olika roller – i linjen, som chef och ledare, samt som konsult. Dessutom har han bred erfarenhet av säkerhetsskydd. Här på Knowit kommer han hjälpa våra kunder att skydda det allra mest skyddsvärda som senior säkerhetskonsult.

Hej Joachim! Berätta lite mer om dig själv.joachim

Jag kommer från Gotland och har precis flyttat till Västkusten. Jag har jobbat med informationssäkerhet sedan 2005 – i snart 20 år – i olika former i både privat och offentlig sektor. Närmast kommer jag från Säkerhetspolisen, där jag var i nästan sex år och jobbade med säkerhetsskydd. Jag har tidigare arbetat både som konsult och i linjeroller som säkerhetsansvarig och informationssäkerhetsansvarig.

Vad kommer du arbeta med här på Knowit och varför börjar du jobba hos oss?

Jag kommer primärt att arbeta med informationssäkerhet, men också säkerhetsskydd. En anledning till att jag börjar på Knowit är att jag sökte nytt jobb här på Västkusten. Jag har hört mycket positivt om Knowit, både av medarbetare och vid leveranser, så det gjorde det ganska naturligt att söka mig hit. Jag har en bra känsla för bolaget, kulturen och att Knowit tar bra hand om sina medarbetare. Allting under rekryteringsprocessen har gett ett gott intryck. Personligen känns det roligt att få jobba med både informationssäkerhet och säkerhetsskydd. Jag känner helt enkelt att det här är ett bra ställe att bidra med mina kunskaper.

Varför tycker du informationssäkerhet är så intressant?

Informationssäkerhet har alltid intresserat mig för att det har en så central påverkan på verksamheten. Både om man producerar en produkt eller är ett tjänstebolag är information en central del. Därför blir det väldigt verksamhetsnära när man jobbar med de frågorna. Det är inte sällan informationssäkerhet också är en affärsmöjlighet. Både informationssäkerhet och dataskydd är viktigt – man vill inte gå in i en tjänst man inte litar på. I kombination med säkerhetsskydd är det också väldigt roligt. Då får vi ett spännande nationellt perspektiv – hur skyddar vi det mest skyddsvärda, vår nation och Sverige, vårt statsskick och vår demokrati?

Vad gör du helst på fritiden?

Jag tycker det är roligt att åka motorcykel eller paddla kajak – att vara ute i naturen. Så spenderar jag gärna mycket tid med min familj och gör gärna saker ihop med dem förstås – gärna ute i naturen. Utöver det lägger jag mycket tid på att rusta upp vårt nya hem på Västkusten.