Skip to content

Välkommen Hugo Lloyd!

Ytterligare en kollega som vi nyligen välkomnat till vårt team inom cybersäkerhet och juridik är Hugo Lloyd. Hugo är jurist med fokus på it-rätt och dataskydd, vilket han senast arbetat med i en roll som verksjurist vid Arbetsförmedlingen. Som konsult hos oss kommer Hugo ha fortsatt fokus på arbete med dataskydd och e-förvaltning.

Berätta lite mer om dig själv!
Jag är jurist och tog min examen vid Uppsala universitet år 2018. Därefter började jag arbeta som verksjurist på Arbetsförmedlingen; där jobbade jag främst med it-rättsliga frågor inom bl.a. sekretesslagstiftning, registerlagstiftning och GDPR. Ett tag var jag även utlånad till Regeringskansliet och arbetade där med författningsfrågor samt olika typer av utredningar.

I grunden är jag väldigt tekniskt intresserad och tycker det är intressant med ny teknik och hur den kan användas i olika verksamheter. Det är en av anledningarna till att jag intresserade mig för just it-rätt och dataskydd; en annan anledning är att GDPR trädde i kraft precis när jag tog examen och området blev mer aktuellt än någonsin. Det är även intressant att arbeta med it-rätt och dataskydd eftersom området utvecklas så mycket och jag upplever att det i vårt samhälle har blivit ett allt större engagemang för frågor som berör det.

Varför börjar du på Knowit?
Jag var intresserad av att arbeta inom privat sektor och att få uppleva nya utmaningar. En stor fördel med att vara konsult är möjligheten att testa på varierande uppgifter och möta verksamheter som har olika typer av utmaningar ­– det ser jag fram emot!

Vad gör du helst på fritiden?
Då umgås jag helst med vänner, och så går jag gärna på olika restauranger och testar ny mat.