Skip to content

Välkommen Henrik Nero!

Varmt välkommen Henrik Nero, ny kollega på vårt Göteborgskontor från och med första september! Efter att ha arbetat som säkerhetsanalytiker i drygt två år är han nu redo för nya utmaningar som it-säkerhetskonsult hos oss på Knowit Cybersecurity & Law.


Berätta lite mer om dig själv!
Jag har alltid haft ett stort intresse för datorer och har en bakgrund som civilingenjör i datorsäkerhet. Efter att jag tog min examen från Blekinge Tekniska Högskola år 2020 började jag jobba som säkerhetsanalytiker på Orange Cyberdefense. Där fokuserade jag på arbete med bland annat logganalys, threat hunting, larmhantering och liknande – mitt arbete var väldigt tekniskt, och väldigt brett.


Hur kom det sig att du blev intresserad av säkerhet?
Intresset för säkerhet kom faktiskt lite av en slump. Innan jag började på BTH studerade jag datavetenskap, och eftersom jag av naturen har ett säkerhetstänk skapade kombinationen med teknik ett intresse för just it-säkerhet. En av anledningarna till att jag tycker det är så intressant är att it-säkerhet till stor del handlar om problemlösning. När jag pluggade körde jag till exempel en hel del CTF:er vilket jag tycker är riktigt roligt.


Varför börjar du på Knowit?
För att jag är väldigt sugen på att vara konsult, vilket jag varit intresserad av länge. Jag har även hört väldigt gott om Knowit från bekanta.

Jag har redan hunnit påbörja ett uppdrag där jag kommer stötta kunden med kravställning i samband med deras säkerhetsarbete. Även om jag är tekniskt inriktad är jag såklart öppen för mer managementinriktade uppdrag, och det ska bli väldigt kul att få arbeta med båda delar framöver!


Vad gör du helst på fritiden?
Då tränar jag, umgås med kompisar eller spelar datorspel.